به گزارش مشرق، کریم همتی در جلسه شورای معاونین جمعیت هلال احمر اظهار کرد: وزارت بهداشت از جمعیت هلال احمر درخواست کرد تا هلال احمر در عرصه واکسیناسیون با ظرفیت بیشتری به کمک وزارت بهداشت آید. هلال احمر نیز به این درخواست وزارت بهداشت پاسخ مثبت داد و مقرر شد که هلال احمر تمامی مراکز واکسیناسیون خود که ۵۰۰ مرکز است را به این فرآیند اختصاص دهد.
وی افزود: استان تهران به علت جمعیت زیادی که دارد نسبت به شهرستانها در عرصه واکسیناسیون عقبتر است و ما تلاش میکنیم تا این سرعت پایین واکسیناسیون در استان تهران را با احداث ۲۰ مرکز جدید تزریق واکسن، جبران کنیم؛ وزیر بهداشت نیز بر این اصل تأکید داشت. هلال احمر در تهران پهنهبندی خواهد کرد تا با نظم بیشتری واکسیناسیون انجام شود. هماکنون هلال احمر بیش از درخواست وزیر بهداشت، ۱۳ مرکز واکسیناسیون مستقل داشته و در ۱۱۶ مرکز نیز مشارکت و همکاری در راستای تزریق سریع تر واکسن به شهروندان میکرد.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: ما از ظرفیت شعب هلال احمر در استانها استفاده خواهیم کرد تا حداقل در هر شهرستان، یک مرکز تزریق واکسن داشته باشیم. در ماههای آینده، فقط از طریق هلال احمر، مقرر شده است که ۹۰ میلیون دوز واکسن وارد کشور شود و مشخصا نیروی انسانی زیادی نیاز دارد تا بتوان این حجم از واکسن را به شهروندان تزریق کرد.
همتی ادامه داد: پس از مکاتبات انجام شده، مقرر شد که یونیسف تعدادی واکسن برای ایمنسازی اتباع خارجی ساکن در ایران، در اختیار هلال احمر قرار دهد. هلال احمر نیز به صورت مجزا منابعی را برای واکسیناسیون اتباع خارجی در نظر خواهد گرفت. احتمالا یک میلیون دوز واکسن نیز از سوی یونیسف به ایران اختصاص داده میشود تا واکسیناسیون اتباع خارجی آغاز شود.
وی افزود: ما به دنبال این هستیم که برای سنین ۱۲ تا ۲۰ سال نیز واکسن وارد کشور کنیم و احتمالا بزودی نیز در این خصوص خبرهای خوبی شنیده شود. برای سنین ۲ تا ۱۲ سال نیز فقط یک کشور واکسن تزریق کرده است و هنوز در این خصوص جمع بندی در کشورهای جهان حاصل نشده است.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه باید تمامی مسئولان هلال احمر با قدرت به وظایف خود عمل کنند، اظهار کرد: عملکرد هلال احمر را زمانی که با سال ۹۸ مقایسه میکنیم، تفاوتها را به وضوح میتوان متوجه شد. در یک زمینه فقط ۷۰ درصد واکسن کشور توسط هلال احمر تأمین شده است. واردات واکسن نیز امری آسان نبود زیرا برخی کشورهای غربی در این عرصه صداقت ندارند. همین امروز اگر از انگلستان و آمریکا درخواست واکسن میکردیم، مطمئن باشید که یک دوز هم به ایران نمیدادند.
همتی با بیان این که در ۵ ماه نخست امسال در جمعیت هلال احمر، ۵۰ میلیون سرنگ تولید شده است، تصریح کرد: هلال احمر این توانمندی را دارد تا آلام مردم را در بخشهای مختلف کاهش دهد و رویه ما نیز در هلال احمر با تکیه بر همین اصل است. این عملکرد با نظارت دستگاههای مختلف صورت میگیرد و خوشبختانه چالشهای گذشته نیز دیگر وجود ندارد. امروز فعالیتهای اجتماعی هلال احمر نسبت به تمامی ادوار بهتر شده است و باید این رویه تداوم یابد.
رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص مراسم اربعین ۱۴۰۰ گفت: تلاش میشود تا با تمام توان به زائران خدمترسانی شود و هر مقدار از ظرفیت بیمارستان نجف را نیز که به تازگی راه افتاده است، در صورت امکان در این عرصه به کار خواهیم گرفت. تلاش ما بر این است تا زائران بتوانند در سلامت کامل به زیارت رفته و به کشور بازگردند. ما رویهای را نیز در پیش خواهیم گرفت تا از همه زائران در هنگام بازگشت به کشور تست فوری گرفته شود تا مشکلی نیز در ورود بیماری به کشور وجود نداشته باشد.
همتی با اشاره به این که جمعیت ۳۰ هزار نفری نیز میتواند در شیوع کرونا بسیار موثر باشد، تأکید کرد: کنترل زائران در هنگام بازگشت به کشور با رئیس جمهوری در میان گذاشته میشود تا در این خصوص نیز برنامهریزیهای لازم انجام شود.