کد خبر 1269893
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۸

خرما پلوی اهوازی یک غذای خوشمزه سنتی اهواز است که به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود.

به گزارش مشرق، خرما پلو یکی از غذاهای سنتی اهواز است که وجود خرما در آن باعث شده یک غذای مقوی باشد. برای داشتن خرما پلو مجلسی می‌توانید از زعفران، خلال پسته و خلال بادام، زرشک و تزئین خرما برای روی برنج استفاده کنید. خرما پلو را می‌توان با گوشت چرخ کرده و گوشت مرغ درست کرد یا خرما پلو بدون گوشت تهیه کرد که در همه موارد بسیار خوشمزه است.

مواد لازم خرما پلو بدون گوشت و با شیر

خرما

۱ لیوان

شیر

۲ لیوان

برنج

۱ لیوان

کشمش

۱/۲ استکان

کره اب کرده

۱ استکان

زعفران

۱/۲ قاشق چای خوری

نمک

به مقدار لازم

طرز تهیه خرما پلو بدون گوشت و با شیر

برنج که از قبل خیس خورده را با کمی کره، نمک، زعفران و شیر بپزید و زمانی که آماده دم گذاشتن شد کشمش را به آن اضافه کرده و برنج را دم کنید.

برای این که خرما پلو مجلسی داشته باشید هسته خرما را بگیرید و در کره سرخ کنید تا براق شود. وسط خرماها ار با گردو پر کنید و در مرحله آخر پخت روی برنج قرار دهید تا دم بکشید. گردو را باید از شب قبل در مقداری آب و شکر خیس کنید تا نرم شود.

سعی کنید از خرماهای سفت و بزرگ برای تهیه غذا استفاده کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.

برای تهیه کته خرما با شیر، در صورتی که از طعم شیرین در برنج خوشتان می‌آید می‌توانید نیمی از خرماها یا تمام آن‌ها را پوست گرفته، هسته شان را خارج کنید و همراه با برنج بپزید.

خرما پلو سنتی با شیر تهیه می‌شود، ولی شما می‌توانید در این دستور آب را جایگزین شیر کنید.

طرز تهیه خرما پلو با گوشت چرخ کرده مجلسی

به مقدار لازم گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل و پیاز رنده شده خوب ورز دهید و به شکل خرما، ولی باریک‌تر در دست فرم دهید و در روغن داغ سرخ کنید و سپس گوشت‌ها را لای خرما سرخ شده و بدون هسته قرار دهید و روی برنج بگذارید دم بکشد.

خرما پلو با مرغ مجلسی

مواد لازم خرما پلو با مرغ مجلسی

خرما

۲۰۰ گرم

سینه مرغ

۵۰۰ گرم

برنج

۴ یا ۵ پیمانه

روغن

به میزان لازم

زعفران

به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه

به میزان لازم

کره

به میزان لازم

کشمش پلویی، زرشک، خلال پسته و بادام برای تزیین

به میزان لازم

برنج را چند ساعت در آب نمک بخیسانید.

هسته خرما را بدون این که ظاهر خرما به هم بریزد، خارج کنید و سپس خرما را با کمی کره روی حرارت متوسط تفت دهید تا پوست خرماها سرخ و براق شود.

سینه مرغ را هم اندازه برش بزنید و مقداری روغن یا کره درون تابه بیندازید و روی شعله قرار دهید تا داغ شود و سپس مرغ را به همراه نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران تفت دهید تا سرخ شود و مزه بگیرد.

سپس در تابه را بگذارید و شعله را کم کنید تا به مدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه مغز پخت شود.

برای خرما پلو مجلسی می‌توانید از ران مرغ هم استفاده کنید، ران را به صورت کامل یا دو تکه شده بپزید یا سرخ کنید.

برنج را بپزید و آبکش کنید. برای ته دیگ بهتر است از سیب زمینی استفاده کنید و سپس دم کنید.

برنج را در ظرف دلخواهتان بکشید و رویش را با مرغ و خرما و کشمش، خلال پسته، زرشک، خلال بادام و پیاز داغ تزئین کنید.

برنج را می‌توانید همراه با رشته تهیه کنید یعنی رشته پلو درست کنید و رویش را با خرما تزئین کنید.