کد خبر 127172
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۸

خبرهای پیرامونی دولت، جملگی التهاب آفرین شده اند. از نام برده شدن از دو مدیر ارشد نزدیک به احمدی نژاد در دادگاه های مبارزه با فساد مالی و اختلاس تا اخبار انتصاباتی که برای برخی اعضای حلقه نزدیک به احمدی نژاد منتشر می شوند. رخدادهایی که البته در کنار پافشاری های پیدا و ناپیدای احمدی نژاد، دارای معانی مختلفی می شوند.

مشرق - رفتارهای این روزهای احمدی نژاد که در سکوت موهوم یاران حلقه نزدیکش رخ می دهند، خبر از هوای ناپایدار در هفته های آینده می دهد.
اخیراً فردی به نام شافعی که یکی از چهره های مبرّز کارگزاران و منتقدان جدی دولت احمدی نژاد است به ریاست یکی از سازمان های مهم دولتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت گمارده شده است. این در حالی است که به گواه رسانه ها، حتی در حال حاضر نیز صحبت های وی علیه احمدی نژاد در فضای اینترنت قابل دستیابی است.
از سوی دیگر خبر دیدار احمدی نژاد با سیدحسن خمینی نیز منتشر و رسماً تأیید شده است.
همچنین خبرهای جسته و گریخته ای نیز از سمت های آینده برخی از اعضای حلقه نزدیک به احمدی نژاد که طی ماه های اخیر در سکوتی عجیب فرو رفته اند به گوش می رسد.
بر طبق این اخبار، قرار است که بقایی به سازمان ملل یا فرانسه برود و در روزهای پایانی دولت احمدی نژاد به عنوان نماینده، در سازمان ملل باشد.
این در حالی است که برخی کاندیداهای شکست خورده مجلس نهم که مواضع نزدیکی به دولت دارند نیز طی جلسه ای با حضور رئیس جمهور، برای گرفتن برخی مناصب فراخوانده شده اند.
از گام دوم طرح هدفمندی یارانه ها نیز خبری نیست و اگرچه رخدادهایی مثل گران شدن نان اتفاق افتاده است اما مسئولان دولتی ربط آن را به گام دوم هدفمندی یارانه ها تکذیب می کنند.
این در حالی است که احمدی نژاد در هنگام ابلاغ لایحه بودجه سال 91، اعتراض شدید خود را نیز به قسمت ابلاغیه این بودجه الحاق کرد تا نشان دهد که به هیچ وجه سر آشتی پذیری با تصمیمات نمایندگان مردم در مجلس برای تعیین بودجه را ندارد.
سکوت احمدی نژاد راجع به مقولات مهمی مثل بیداری اسلامی و حمایت از تولید ملی در عین برخی مواضع همیشگی او مثل تأکید بر مکتب ایرانی و یا نباید برخورد قضایی با نزدیکانش که در سال گذشته عنوان شد نیز سیلاب انتقادات را همچنان متوجه او ساخته است.

*حاشیه سازترین رخداد

در کنار تمام این نکات اما برگزاری دو دادگاه مهم فساد 3 هزار میلیاردی مه آفرید خسروی و اختلاس در بیمه ایران دولت را در تندباد جدی انتقادات قرار داده است.
مسئولان و متهمان در هر دو دادگاه بارها و بارها به دو مسئله مهم اشاره کرده اند. نخست اینکه بروز این فسادها بدون حمایت ارکانی در دولت ممکن نبوده است و ثانیا اینکه متهمان دو پرونده دائماً از دو فرد نام برده اند که هر دو از نزدیکان رئیس جمهور و منتسبین وی به شمار می روند.
نخست اسفندیار رحیم مشایی که نام وی در پرونده فساد 3 هزار میلیاردی به وفور برده شده و حتی برخی از متهمان مستقیماً و علی الطلاق با وی سخن گفته اند و دوم محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدی نژاد که حتی سایت ارگان روزنامه ایران، وابسته به دولت نیز اذعان کرده است که وی از یکی از متهمین پرونده اختلاس بیمه پول گرفته است. در این میان البته نام عده دیگری نیز در بخش هایی از دولت برده شده است.

*این سکوت رمزآلود

آنچه که خبرهای رسمی و محرمانه این روزها از رفتارهای محمود احمدی نژاد گزارش می کنند مساوی با مفاهیمی مثل اصرار و پافشاری است.
راجع به اینکه این اصرار و پافشاری بر چه چیزی یا پیرامون چه کسی است، گمانه زنی های فراوانی وجود دارد. اما نکته آنجاست که هیچکس دلیل این اصرارها و پافشاری ها را نمی داند.
احمدی نژاد هم اکنون در سال آخر دولت خود است. سال آخری که البته با اقداماتی مثل اصرار او بر ماندن مرتضوی در رأس سازمان تأمین اجتماعی، تشکیل نهاد غیر قانونی هیئت نظارت بر قانون اساسی، سکوت او در قبال نام برده شدن از مدیرانش در پرونده های فساد مالی و ... رنگ می خورد.
و البته این رفتارها اقتضای هیچ رئیس جمهوری آنهم در سال آخر مسند نشینی اش نیست.از سوی دیگر همگان از هوش احمدی نژاد نیز سخن می گویند.
تمام این انگاره ها ذهن را به این سمت می برد که رئیس کابینه دهم؛ بی گدار به آب نزده است و از هم افزایی تمام اصرارها و پافشاری هایش هدف یا اهدافی دارد.
هدف یا اهدافی که البته فعلا در سایه سکوت برخی چهره های حلقه نزدیک به احمدی نژاد پیگیری می شوند و مشخص نیست که سرانجام آنها چه باشد.

*این فصل را با ما بخوان

اما نکته دیگری نیز وجود دارد و آن داستان حرکت رو به جلو و همواره کشتی انقلاب اسلامی و مردم خوب ایران در تمام بحران هاست.
حرکتی که ناخدایی آن را ولی فقیه با دستان توانمند خود بر عهده دارد و 33 سال عمر نظام جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که این فُلک جاری بر پهنه ی گاه متلاطم و گاه آرام دریای تاریخ با همین مدیریت است که به پیش می رود.
تاریخ، خوانش خود از این مقطع از تاریخ ما را نیز بعدها در سایه پیشرفت نظام جمهوری اسلامی ایران روایت خواهد کرد.