کد خبر 127338
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۳

با انتخاب فريبرز عرب‌نيا به عنوان نقش اصلي فيلم «شهيد چمران» ابراهيم حاتمي‌كيا، فيلمبرداري اين پروژه از 15 تيرماه آغاز مي‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، مهدي كريمي تهيه‌كننده اين فيلم گفت: با اعلام نام عرب‌نيا، سه چهار نقش محوري ديگر فيلم نيز طي روزهاي آينده از طريق سايت اطلاع‌رساني فيلم معرفي خواهند شد.

وي افزود: هر دو روز يك خبر جديد روي سايت قرار خواهيم داد و در زمان فيلمبرداري فيلم نيز قصد داريم علاوه بر قرار دادن صحنه‌هايي از فيلم، گفتگوهايي از بازيگران منتشر كنيم.

كريمي زمان در نظر گرفته شده براي فيلمبرداري پروژه شهيد چمران را چهار ماه اعلام كرد و گفت: فيلمبرداري در كرمانشاه و تهران انجام خواهد شد.

حكايت ساخت فيلم شهيد چمران ابراهيم حاتمي‌كيا،حكايت جديدي نيست، 20 دي ماه سال 89 ، پروانه ساخت پروژه‌ي شهيد چمران به كارگرداني ابراهيم حاتمي‌كيا و تهيه‌كنندگي محمد پيرهادي صادر شد.

پيرهادي (تهيه‌كننده قبلي فيلم شهيد چمران) سه ماه بعد در فروردين ماه در گفت‌‌وگويي با ايسنا تاكيد كرده بود: ما آمادگي كامل داريم، پروژه «شهيد چمران» را در اولين زمان ممكن شروع كنيم.

وي تصريح كرده بود: عليرغم پيگيري‌هاي انجام شده، هنوز اراده قطعي براي ساخت اين پروژه شكل نگرفته است و ما همچنان در انتظار شروع جدي اين پروژه هستيم.

پيرهادي همچنين گفته بود: آرزو داشتيم ساخت فيلم شهيد چمران در بخش خصوصي تحقق پيدا كند، اما با توجه به گستردگي فراوان اين پروژه و متاسفانه بضاعت مالي در اين بخش و عدم وجود موسسات و مراكز فرهنگي مستقل امكان تحقق اين آرزو فراهم نيست.

وي در خصوص مراحل انجام گرفته براي شروع اين پروژه در آن مقطع مطرح كرده بود: تاكنون مذاكرات اوليه صورت گرفته است، اما هنوز هيچ اقدام عملي براي شكل‌گيري پروژه انجام نشده است و البته آن بخشي كه به ما در حال حاضر مربوط مي‌شود، تنها اعلام آمادگي و انتظار براي شروع پيش توليد است.

يك ماه پس از اين اظهارنظر در ارديبهشت ماه سال گذشته، وزير ارشاد در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا همچنين درباره حمايت از پروژه سينمايي شهيد چمران كه قرار است توسط ابراهيم حاتمي‌كيا ساخته شود، گفته بود: معاونت سينمايي پيگير اين پروژه است. به هرحال كار درباره شهيد چمران اهميت دارد و بسيار ارزشمند است كه اميدواريم به خوبي انجام شود. چرا كه شهيد چمران يك شخصيت ماندگار است و بايد كاري در خور نام و شجاعت‌ها، رشادت‌ها و فداكاريهايي كه اين شهيد بزرگوار داشته انجام شود تا مدل و الگويي باشد براي ديگر بزرگان و شخصيت‌ها و سرداران دفاع مقدس كه كارهاي خوبي براي آنها انجام دهيم.

بهمن 89 ابراهيم حاتمي‌كيا در پاسخ به سوالي كه در ارتباط با پروژه چمران مطرح شده بود، گفته بود: به هر حال قصد من اين است كه اين مجموعه را بسازم، اما از آنجا كه اين فيلم در تابستان رخ مي‌دهد لازم است كه تابستان 90 به بررسي لوكيشن‌ها بپردازم و سال 91 اين فيلم را كليد بزنم.

اما حكايت ساخت فيلم شهيد چمران به پيش از صدور رسمي پروانه ساخت آن هم مي‌رسد، ابراهيم حاتمي‌كيا در آذر سال 85 كه تهيه‌كنندگي حبيب‌الله كاسه‌ساز براي اين پروژه مطرح بود، در نامه‌اي به ايسنا از دلايل انصرافش نوشت و در بخش‌هايي از آن نامه آورد:«بارها گفته‌ام كه آرزو مي‌كنم، آخرين كار من ساختن فيلمي درباره شهيد چمران باشد و آن را بزرگترين انگيزه شخصي خودم مي‌دانم، ولي روند پيش آمده عملأ سكان كشتي را از من ربود و من بايد در فرصت و مهلتي ديگر و در فضايي كاملأ شخصي به اين دردانه شهيدان جنگ ، مصطفي چمران بپردازم».

اما سرانجام طي يك ماه گذشته پروانه ساخت فيلم شهيد چمران به تهيه‌كنندگي مهدي كريمي صادر شد و با توجه به به‌روزرساني سايت فيلم سينمايي شهيد چمران، روند شكل‌گيري و ساخت اين پروژه جدي‌تر شده است.

در اين سايت علاوه بر مراحل تمرين بازيگران كه حكايت از حضور فريبرز عرب‌نيا و مريلا زارعي در اين پروژه دارد، تصاويري از جلسات ابراهيم حاتمي‌‌كيا ـ كارگردان ـ و مهدي كريمي ـ تهيه‌كننده ـ با دكتر مهدي چمران ـ برادر شهيد چمران ـ هم منتشر شده است.

در اين سايت به قلم ابراهيم حاتمي‌كيا درباره‌ي فيلم شهيد چمران آمده است: «یا لطیف

چمرانی که ما دوست داریم؛ چمرانی است مسلمان. ایرانی. مدافع اسلام و از عاشقان امام (ره).

چمرانی که مرد اضداد است. مردی چند بُعدی. مرد چهارفصل. عارفِ عملگرا. انقلابی ِ درونگرا. چریکِ رئوف و روشنفکر ِ مردمی.

چمرانی که ژنرال نیست. رئیس نیست. مقامش جز با شهادت نشان نمی گیرد.

شهیدی که صاحب سلوک است و این شهیدان می میرند قبل از آنکه میرانده شوند.

چمرانی که متعلق به همه نسل‌ها و سلیقه هاست و همه فارغ از سن و جنس و مقام می توانند از اتوبانش بگذرند.

چمرانی که یک گزاره است. یک نشانه و یک آدرس.»