کد خبر 1274612
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۱

کشتار هزاران دلفین در جزایر فارو با واکنش‌های زیادی همراه شده و برخی آن را محکوم کردند.

به گزارش مشرق، هر تابستان در مجمع الجزایر فارو، که یک منطقه خود مختار بخشی از دانمارک است، صدها نهنگ و دلفین پهلو سفید در شکارهایی معروف به «گریند» که ساکنان آن به عنوان یک سنت قدیمی از آن دفاع می‌کنند، سلاخی می‌شوند.

به گزارش «آر تی ال»، این شکار همیشه انتقادات شدیدی را در خارج از این کشور برانگیخته است، اما هرگز به اندازه هفته گذشته، هنگامی که هزار و ۴۲۸ نهنگ و دلفین در یک روز شکار شدند، سوالاتی را در خود فارو در مورد روشی که فعالان از مدت‌ها پیش آن را ظالمانه می‌دانستند، مطرح نکرد.

تصاویر منتشر شده، صدها دلفین را که روی شن و ماسه صف آرایی کرده اند نشان می‌دهند.

تصاویر همچنین نشان می‌دهند که آب دریا به دلیل سلاخی این نهنگ‌ها و دلفین‌ها به رنگ قرمز درآمده است.

این تصاویر برخی از سرسخت‌ترین حامیان «گریند» را شوکه کرده و نگرانی‌های را در رابطه با ماهیگیری، که صنعتی حیاتی برای این مجمع الجزایر است، برانگیخته است.

برای نخستین بار دولت محلی مجمع الجزایر خودمختار دانمارکی واقع در اعماق اقیانوس اطلس شمالی اعلام کرد که قوانین مربوط به کشتن نهنگ‌ها و دلفین‌ها را بدون در نظر گرفتن ممنوعیت کامل این سنت، مجدداً ارزیابی می‌کند.

«ینس مورتان راسموسن»، یکی از صیادان حاضر در روستای اسکالا، می‌گوید «من تا به حال چنین چیزی ندیده بودم؛ این بزرگترین صید در فارو است.»

به گفته وی، «صادرکنندگان ماهی تماس‌های تلفنی زیادی از مشتریان خشمگین خود دریافت می‌کنند و صنعت ماهی قزل آلا هم اکنون علیه شکار دلفین‌ها بسیج شده است؛ این اولین بار است.»

گوشت نهنگ‌ها و دلفین‌ها تنها توسط خود ماهیگیران خورده می‌شود، اما این نگرانی وجود دارد که خبر قتل عام، شهرت مجمع الجزایری را که بطور قابل توجهی به صادرات ماهیان دیگر از جمله ماهی قزل آلا متکی است، تحت تاثیر قرار دهد.

به طور سنتی جزایر فارو، که ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند، در عملی که به «گرینددارپ» یا «گریند» معروف است، نهنگ‌های خلبان و دلفین‌ها را شکار می‌کند.

شکارچیان ابتدا نهنگ‌ها را با یک نیم دایره وسیع از قایق‌های ماهیگیری احاطه کرده و سپس آن‌ها را به داخل خلیج می‌برند تا توسط ماهیگیران در ساحل شکار و سلاخی شوند.

به طور معمول، سالانه حدود ۶۰۰ نهنگ خلبان از این طریق شکار می‌شوند؛ همچنین تعدادی هم دلفین در این بین نیز صید می‌شوند.

«راب رید»، مدیر ارشد سازمان غیردولتی حفاظت از دریا موسوم به «سی شپرد»، می‌گوید «چنین شکاری در سال ۲۰۲۱ توسط مردم یک جزیره بسیار ثروتمند اروپایی صورت می‌گیرد؛ مردم این منطقه نیازی به شکار این همه نهنگ، آن هم به طور وحشیانه ندارند.»

این سازمان غیردولتی می‌گوید که این شکار چندین قانون را نیز نقض کرده است.

منبع: میزان