به گزارش مشرق، بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به آخرین وضعیت اهدای خون در کشور، ابراز داشت:در ۶ ماهه اول سال جاری یک میلیون و ۲۴۴ هزار و ۱۰۶ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کردند که از این تعداد یک میلیون و ۷ هزار و ۵۶ واحد خون اهدا شده است.
وی ادامه داد: ۱۴۵ هزار و ۵۵۶ نفر در این مدت برای اولین بار خون اهدا کردند؛ ضمن اینکه از مجموع یک میلیون و ۷ هزار و ۵۶ واحد خون اهدایی در شش ماهه اول امسال، ۴۵ هزار و ۱۴۳ واحد خون معادل ۴.۴۸ درصد مربوط به اهدای خون بانوان بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به بیشترین میزان خون اهدایی در ۶ ماهه اول سال جاری، گفت:استانهای قزوین، خراسان رضوی و هرمزگان بیشترین میزان اهدای خون را در این مدت داشتهاند.
حاجی بیگی از رشد ۷ درصدی اهدای خون در ۶ ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و افزود:در این مدت یک میلیون و ۷۸۲ هزار و ۲ واحد خون و فرآوردههای آن شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاسما و پلاکت بین مراکز درمانی توزیع شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹.۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی تصریح کرد:۹۰ درصد اهدا کنندگان خون در کشور دارای گروه خون مثبت و ۱۰ درصد دارای گروه خونی منفی هستند.
سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به رشد اهدای خون در بانوان، متذکر شد: استانهای لرستان، قزوین، خوزستان، آذربایجان شرقی بیشترین میزان رشد اهدای خون بانوان را در ۶ ماهه اول سال جاری داشتهاند.
حاجی بیگی افزود:استانهای لرستان، سیستان و بلوچستان، کردستان و گلستان بیشترین میزان شاخص اهدای خون بانوان را داشتهاند.
وی تأکید کرد:با توجه با افزایش عملهای جراحی و افزایش نیاز به خون و فراورده های آن مردم نوع دوست باید اقبال بیشتری به اهدای خون داشته باشند.
سخنگوی سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد:افرادی که واکس اسپوتنیک و آسترازنکا دریافت کردهاند تا ۲ هفته از اهدای خون معاف هستند. بهبود یافتگان از کرونا یک ماه پس از بهبودی میتوانند خون اهدا کنند.