کد خبر 127961
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۴

مدرس و محقق حوزه علمیه قم گفت: شیخ مرتضی انصاری می‌گوید: «شیخ جعفر کاشف‌العظاء» از عالمانی بود که اگر تمام نوشته‌هایش را به دریا بریزند باز هم همه را با استدلال و از حفظ خواهد نوشت.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مدرس و محقق حوزه علمیه قم گفت: شیخ مرتضی انصاری می‌گوید: «شیخ جعفر کاشف‌العظاء» از عالمانی بود که اگر تمام نوشته‌هایش را به دریا بریزند باز هم همه را با استدلال و از حفظ خواهد نوشت.

آیت‌الله نجم‌الدین طبسی، مدرس و محقق حوزه علمیه قم درباره سالروز رحلت شیخ جعفر کاشف ‌الغطاء گفت: شیخ جعفر کاشف‌العظاء از علمای بزرگ شیعه و عراقی الاصل و متولدجنوب عراق است.

وی اظهار داشت: آنقدر رتبه و مقامات علمی و فقهی کاشف‌الغطاء بالا بود و به اندازه در فقاهت قوی بود که آیت‌الله العظمی محمدرضا طبسی به نقل از کاشف‌الغطاء می‌گوید: ‌«اگر تمام فقه را به دریا بریزند من از اول کتاب طهارت تا آخر کتاب دیات را به استدلال و با دلیل، دوباره از حفظ خواهم نوشت».

این پژوهشگر حوزه علمیه با اشاره به کتابی با نام «کشف‌الغطاء» عنوان کرد: کسی که این کتاب فقهی را مطالعه کند به عظمت علمی کاشف‌الغطاء پی می‌برد، همچنین این عالم بزرگوار به لحاظ سیاسی نیز فردی بسیار روشنگر بود و در مبارزات ملت شریف ایران علیه سلطه و استعمارگران روس، نقش بسزایی را ایفا کرد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه کاشف‌الغطاء در زمان فتحعلی شاه زندگی می‌کرد لذا با فتواهایی مشتمل بر بسیج کردن مردم و رفتن به جبهه، مردم را هدایت می‌کرد و میرزای قمی، صاحب کتاب «القوانین» نیز این عالم وارسته را همراهی کرد.

طبسی تصریح کرد: البته فتواهای کاشف الغطاء و مواضع صریح، روشن‌بینانه و جهاد پیگیر او سبب شد تا آن قسمت از اراضی ایران که در دست اشغالگران روس بود آزاد شده و دوباره به پیکر ایران عزیز بپیوندد که نشان از فتواهای مؤثر این عالم وارسته بود.

وی یادآور شد: کسی که کتاب «جهاد» کاشف‌الغطاء را بخواند برای او مشخص می‌شود که این شخصیت علمی چقدر آگاه و تا چه اندازه با مسائل روز آشنا بود و همچنین تا کجا برای حفظ و حراست ایران اسلامی، ایران علی و فاطمه، سرزمین اهل بیت علیهم‌السلام دل می‌سوزاند از این رو تلاش و جدیت او باعث شد تا کشور ایران حفظ شود.

این محقق حوزه علمیه با بیان اینکه خاندان این عالم بزرگوار با نام کاشف‌الغطاء معروف شده‌اند، گفت: چند تن از فرزندان این بزرگوار امروز جزو شخصیت‌های معروف شیعه، مطرح هستند که از آن جمله می‌توان شیخ محمد حسین کاشف‌الغطاء را نام برد که او نیز منادی وحدت و تقریب بود؛ البته نه تقریبی که سبب ذوب شدن عقاید شیعه شود بلکه با حفظ قوانین شیعه، زندگی مسالمت‌آمیزی را در کنار برادران اهل تسنن داشته باشیم.

وی افزود: شیخ محمدحسین کاشف‌الغطاء، همانند جدش مردی سیاست‌مدار، دور‌اندیش، ضد سلطه استعمارگران و از منادیان آزادسازی فلسطین اشغالی بود که با سیاست اشغالگرانی که از در مذاکره وارد می‌شدند به شدت مخالفت می‌کرد.

طبسی در خصوص شخصیت این فرزند شیخ جعفر اظهار داشت: کسی که کتاب محمد حسین کاشف‌الغطاء را به نام «المثل الاعلی فی‌الاسلام» را ببیند در می‌یابد که شیخ جعفر کاشف‌الغطاء تا چه اندازه در سیاست، مبارزه و نبرد با استعمارگران قوی بود.

وی درباره شاگردان این عالم بزرگ عنوان کرد: شاگردان معروف شیخ جعفر کاشف‌الغطاء همگی از سران و زعمای حوزه علمیه نجف به شمار می‌رفتند که علامه بحرالعلوم و شیخ مرتضی انصاری از آن جمله هستند.

این استاد حوزه علمیه افزود: شیخ مرتضی انصاری نیز امروزه محور فقه و اصول در حوزه‌های علمیه شیعه بوده و هست و در مقدمه اثرهای خود، بسیار از استادش شیخ جعفر کاشف‌الغطاء یاد کرده است.