به گزارش مشرق، دکتر محمدرضا عباسی در نشستی با خبرنگاران افزود: در پیوند کلیه معادل بهترین مراکز دنیا هستیم و در منطقه رتبه نخست را داریم .
وی با بیان اینکه معمولا در این زمینه کمتر از 5 درصد مرگ داریم ، گفت : اینها مرهون تجربه بسیار بالا و معلومات بسیار خوب تیم پیوند و به روز بودن ما در استفاده از داروهای پیوندی است .
معاون اجرایی مرکز نفرولوژی بیمارستان امام خمینی افزود : مقدار زیادی از این داروها در ایران تولید می شود و یکی دو مورد وارداتی است که در دسترس قرار دارند .
عباسی با بیان اینکه انجام دادن دیالیز 20 درصد در سال مرگ و میر دارد ، گفت : اگر بیماری بخواهد میان پیوند کلیه و دیالیز یکی را انتخاب کند ،ما توصیه می کنیم پیوند کلیه انجام دهد چرا که این عمل موجب افزایش کیفیت زندگی و طول عمر بیمار می شود .
وی افزود : بیمار دیالیزی کیفیت زندگی چندانی ندارد باید سه روز در هفته برای دیالیز مراجعه کند ولی بیمار پیوندی بعد از عمل ، معمولا هر ماه یک بار برای ویزیت به پزشک مراجعه می کند.
معاون اجرایی مرکز نفرولوژی بیمارستان امام خمینی همچنین گفت :بسیاری از وقت ها آماده عمل پیوند هستیم ولی بیمار دیر مراجعه می کند ، کسانی که نارسایی کلیه دارند مشکل قلبی هم دارند و در مواردی شرایط قلب آنها اجازه پیوند نمی دهد .
عباسی افزود : امروز بیماری که دچار نارسایی پیشرفته کلیه و قلب است نخستین بار در لیست جراحی پیوند همزمان قلب و کلیه قرار دارد و امیدواریم با اجرای موفق این عمل ، این امکان برای دیگر بیماران نیز فراهم شود چرا که نارسایی قلب ، اجازه عمل پیوند نمی دهد و تنها راهی که برای این بیمار جوان یافتیم ، اجرای هم زمان دو عمل پیوند قلب و کلیه است .
وی گفت : بسیاری از بیماران مبتلا ، قبل از رسیدن به مرحله پیوند کلیه یا دیالیز جان خود را از دست می دهند ، چون همچنان که بیماری کلیه آنها مغفول مانده ، به مشکل قلبی آنها نیز توجه نشده و بیماری آنها پیشرفت کرده است .
معاون اجرایی مرکز نفرولوژی بیمارستان امام خمینی محدودیت مالی را نیز مشکل بزرگ در پیوند کلیه عنوان کرد و افزود : با اعتباری که هم اکنون اختصاص داده می شود هر سال دو هزار تا 2500 عمل پیوند کلیه می توانیم انجام دهیم و گاهی منابع ما اواسط سال به پایان می رسد در حالی که گیرنده و دهنده کلیه مناسب داریم.
عباسی با بیان اینکه نارسایی مزمن کلیه عامل مهم نیاز بیمار به پیوند کلیه یا دیالیز است ، گفت : این بیماری در کشورمان در میانسالی شیوع دارد و افراد در سنین فعال هستند در حالی که به علت وضعیت بهداشتی بسیار بالای کشورهای غربی ، سن شیوع این بیماری در این کشورها بیش از 60 سال است .
معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی بیمارستان امام خمینی نیز در این نشست گفت : 16 تا 17 هزار بیمار دیالیزی ، 14 تا 15 هزار بیمار پیوندی و دو هزار بیمارکه دیالیز صفاقی انجام می دهند در کشور داریم و رقم بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه که در مراحل یک تا چهار بیماری هستند و از بیماری خود اطلاع ندارند ، 10 تا 15 برابر بیش از مجموع این ارقام است .
دکتر سیدمنصور گتمیری افزود : هم اکنون پنج تا شش میلیون نفر در کشور مبتلا به نارسایی مزمن کلیه هستند که 90 درصد آنها اطلاعی از بیماری خود ندارند .
وی با بیان اینکه قبل از هر عمل جراحی ، وضعیت کلیه بیمار بررسی و در بسیاری موارد نارسایی کلیه به این روش شناسایی می شود ، گفت : استفاده از روشهای عکس برداری و رادیولوژی می تواند برای بیمار مبتلا به نارسایی کلیه عواقب جبران ناپذیر داشته باشد .
معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی بیمارستان امام خمینی افزود :در تصویر برداری ام آر آی ، در مراحل پیشرفته نارسایی کلیه ( مراحل 4 و 5 ) ، استفاده از ماده رنگی در عکسبرداری برای بیمار خطر جانی دارد و آگاهی از وجود نارسایی کلیه برای بیمار حیاتی است .
معاون اجرایی مرکز نفرولوژی بیمارستان امام خمینی گفت : موفقیت عمل پیوند کلیه ، کار کردن کلیه پیوندی و زنده ماندن بیمار در ایران بیش از 90 درصد است .