به گزارش مشرق، یونان روز دوشنبه از تقویت مواضع مرزی خود با ترکیه و آماده باش نیروهای مسلح این کشور خبر داد.
به نوشته وبگاه «نیشن» یونان اعلام کرده که مرزبانان بیشتری به مرز خود با ترکیه اعزام می کند. قرار است این مرزبانها آنها به منطقه «اروس»، نقطه عبور گذرهای غیر قانونی اعزام شوند. «تاکیس تئودوریکاکوس» وزیر پشتیبانی شهروندی یونان در این زمینه گفت: «همه میدانند یونان کشوری است که از صلح و ثبات در منطقه دفاع میکند. اما در عین حال، یونان مصمم است از مرزهای خود برابر هرگونه نفوذ و هر گونه تهدیدی دفاع کند. وزیر پشتیبانی یونان افزود: «ما در آماده باش کامل هستیم، و نیروهای خود را در منطقه بیشتر تقویت میکنیم.»
به گفته این مقام ارشد دولت یونان، در همین راستا ۲۵۰ مرزبان به خطوط مرزی با ترکیه اعزام شدهاند.
وی از پیمان دفاعی جدید با فرانسه تمجید کرد و گفت که این توافق یونان را در کل بسیار قویتراز قبل می کند. دهها هزار پناهجو در فوریه سال گذشته پس از سخنان «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه تلاش کردند وارد یونان شوند. در واکنش، یونان با ایجاد حصار ۴۰ کیلومتری و سرمایه گذاری در نظارت جدید، قدرت مرزی خود را تقویت کرد. همچنین ماه آگوست اعلام شد که یک بالون مجهز به دوربین حرارتی دوربرد، در فرودگاه اسکندروپلیس برای کمک به کنترل مرزها استفاده میشود.
یونان بارها گزارش مبنی بر برخورد خشونت آمیز مهاجران و بازگشت آنها از مرز زمینی با ترکیه را تکذیب کرده است. هفته گذشته، وزیران کشور و مهاجرت ۱۲ کشور اروپایی عمدتا شرقی از جمله یونان به کمیسیون اروپا گفتند که تلاشها برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی باید ارتقا یابد.
تحت نخست وزیری «کیریاکوس میتسوتاکیس» که سال ۲۰۱۹ به قدرت رسید، یونان به دنبال محدود کردن شمار مهاجرتهای مرزی غیر قانونی است.
یونان چندی قبل از تکمیل دیوار حصاری ۴۰ کیلومتری در مرز با ترکیه مجهز به دستگاههای نظارتی جدید برای جلوگیری از تردد محتمل پناهجویان از این نقطه به اروپا به ویژه بعد از تحولات در افغانستان خبر داد.
یونان در صدد توقف موارد رخ داده در سال ۲۰۲۰ است که در آن برهه هزاران مهاجر و پناهجو سعی کردند از یونان وارد قاره اروپا شوند. این در حالی است که ترکیه نیز از بیم سیل مهاجران افغان از تکمیل دیور مرزی در مرزهای جنوب خود خبر داده است.
یک مقام ارشد نظامی ترکیه در این زمینه گفت که ۵۴ عنصر متشکل از نگهبانان امنیتی، کماندوها و نیروهای امنیتی پشت واحدهای مرزی مستقر شدهاند. ترکیه و یونان نقاط اصلی عبور و مرور مهاجران با هدف عبور از اروپا، فرار از جنگ برای شروع زندگی جدید بوده اند. در این بین ترکیه، یونان را متهم به اخراج گسترده و اخراج اجباری بدون دسترسی مهاجران به مراحل پناهندگی کرده است که نقض قوانین بین المللی است.
«عمر چلیک» سخنگوی حزب عدالت و توسعه اخیرا گفت هیچ کشوری نباید ترکیه را به عنوان اردوگاه پناهجویان خود بداند زیرا این کشور بیش از این ظرفیت نگهداری از مهاجران غیرقانونی را ندارد.