کد خبر 1286473
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۷

مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری سِل برای اولین بار پس از بیشتر از یک دهه به دلیل همه گیری کووید۱۹ افزایش یافته است.

به گزارش مشرق، بر اساس گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت (WHO)، همه گیری کووید۱۹ سالها پیشرفت جهانی در مسیر مبارزه با بیماری سل را معکوس کرده به طوری که برای اولین بار در بیش از یک دهه، مرگ و میر ناشی از ابتلا به این بیماری افزایش یافته است.

بر اساس گزارش ها، در سال ۲۰۲۰ میلادی تعداد بیشتری از افراد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ بر اثر ابتلا به بیماری سل جان خود را از دست دادند و همچنین بیماری در افراد بسیار کمتری تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گرفتند.

اولین چالش مربوط به بیماری سل، اختلال در دسترسی به خدمات این بیماری و کاهش منابع است. در بسیاری از کشورها منابع انسانی، مالی و سایر منابع برای مقابله با سل در زمان پاندمی کووید۱۹ به مهار کرونا اختصاص داده شده و دسترسی به خدمات ضروری محدود شده است.

مانع دوم نیز این است که مردم در زمان محدودیت های کرونایی با دشواری در جستجوی خدمات بهداشتی و درمانی مواجه بوده اند.

بر اساس آمارهای رسمی، تقریباً ۱.۵ میلیون نفر از جمله ۲۱۴ هزار نفر در بین افراد HIV مثبت در سال ۲۰۲۰ بر اثر ابتلا به بیماری سل جان خود را از دست دادند.

پیش بینی های مدلسازی سازمان جهانی بهداست نشان می دهد تعداد افرادی که به سل مبتلا شده و بر اثر این بیماری می میرند می تواند در سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ بسیار بیشتر باشد.

براساس تخمین های سازمان جهانی بهداشت، حدود ۴.۱ میلیون نفر در حال حاضر در جهان از سل رنج می برند اما این بیماری در آن ها تشخیص داده نشده یا به طور رسمی به مقامات محلی گزارش نشده است. این رقم از آمار سال ۲۰۱۹ که ۲.۹ میلیون نفر گزارش شده بود، پیشی گرفته است.

گزارش ها حاکیست، کشورهای هندوستان (۴۱ درصد)، اندونزی (۱۴ درصد)، فیلیپین (۱۲ درصد) و چین (هشت درصد) بیشترین کاهش جهانی در اعلان های بیماری سل را در بین سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ داشته اند به طوری که این کشورها و ۱۲ کشور دیگر، ۹۳ درصد از کل کاهش جهانی اعلان ها را به خود اختصاص داده اند.

همچنین میزان درمان پیشگیرانه از سل نیز کاهش یافته است. بر اساس آمارهای رسمی، حدود ۲.۸ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ به این خدمات دسترسی داشتند که این آمار از سال ۲۰۱۹، ۲۱ درصد کاهش داشته است. علاوه بر این، تعداد افرادی که برای "سل مقاوم به دارو" تحت درمان قرار گرفتند نیز ۱۵ درصد کاهش یافته به طوری که از ۱۷۷ هزار نفر در سال ۲۰۱۹ به ۱۵۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۰ رسیده است.

منبع: ایسنا