کد خبر 1286743
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۰

یک محقق هشدار داد: ویروس نیپا می تواند همه گیری دیگری باشد که جهان با آن درگیر خواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از یورو نیوز، یکی از محققان واکسن آسترازنکا گفت: جهان در حالی با همه گیری کووید-۱۹ درگیر است که ویروس دیگری موسوم به نیپا وجود دارد که می تواند همه گیری بعدی باشد. در حال حاضر درمان یا واکسنی برای مقابله با این ویروس وجود ندارد.

سارا گیلبرت گفت: اگر نوع دلتای ویروس نیپا وجود داشته باشد، ناگهان با ویروسی مواجه خواهیم شد که بسیار قابل انتقال است و میزان مرگ و میر آن ۵۰ درصد است.

ویروس نیپا جدید نیست و سالهاست که در کمین بشر است. در سال ۱۹۹۹، این ویروس از طریق خفاش ها وارد مرکز مالزی شد و تغذیه خوک ها از باقی مانده لاشه خفاش ها موجب شد ویروس از خوک به انسان منتقل شود. به نظر می آید انتقال ویروس از طریق تماس محافظت نشده با ترشحات خوک ها یا بافت حیوان بیمار اتفاق افتد.

در آن زمان حدود ۱۰۵ نفر در مالزی در مدت هشت ماه پس از آلوده شدن به ویروس و به دلیل عوارض ناشی از آن از جمله رفتن به کما، تب و التهاب مغز جان خود را از دست دادند. ویروس نیپا به مرگ حدود ۴۰ درصد از مبتلایان منجر شد.

ویروس نیپا ممکن است از طریق حیوانات و همچنین مواد غذایی آلوده یا تماس انسانی منتقل شود.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است: مصرف میوه های آلوده به ادرار یا بزاق خفاش های آلوده، محتمل ترین منبع انتقال ویروس است.

منبع: ایسنا