کد خبر 1287148
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۸

منتقدان هندبال در شرایطی انتقادهای عجیبی را نسبت به سرمربی تیم ملی مطرح می‌کنند که این تیم تنها به حمایت نیاز دارد.

به گزارش مشرق، تیم ملی هندبال ایران باید خود را برای حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا و انتخابی جهان به میزبانی تهران آماده کند. علیرضا پاکدل، رئیس فدراسیون هندبال پس از کش و قوس‌های فراوان و مذاکره با گزینه‌های مختلف سرانجام با «مانوئل مونتایا فرناندز» به توافق رسید تا این مربی اسپانیایی هدایت ملی‌پوشان کشورمان را در مسابقات پیش‌رو برعهده داشته باشد.

سرمربی اسپانیایی تیم ملی کشورمان متولد سال ۱۹۵۹ در بارسلون اسپانیا، دارای مدرک دکترای علوم ورزشی از دانشگاه بارسلونا و بالاترین درجه مربیگری کشور اسپانیا و مستر کوچ اروپا است. شناخت کامل هندبال آسیا با توجه به تجربه حضورش در کنار والرو ریورای صاحب نام و افسانه‌ای به مدت ۶ سال در تیم ملی قطر را می‌توان از نقاط قوت این مربی عنوان کرد که در کسوت مربی در مسابقات بزرگی چون قهرمانی جهان و المپیک تجربه حضور و کسب عناوین مختلف جهانی و بین‌المللی درخشانی را دارد.

در زمینه تجربیات سرمربیگری فرناندز در رده باشگاهی می‌توان به سرمربیگری گرانولرز از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶ اشاره کرد و در همین سال به همراه این تیم قهرمان منطقه کاتالانیا شد. سپس برای مدت کوتاهی فعالیت خود را در زمینه مربیگری باشگاهی کاهش داد، اما پس از بازگشت مجدد به همین تیم از سال  ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ موفق شد به مسابقات قهرمانی باشگاه‌های اروپا راه پیدا کند. وی همچنین از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ هدایت تیم ملی هندبال رومانی را برعهده داشت.

کسب مقام ششمی قهرمانی اروپا در اتریش ۲۰۱۰، کسب مقام چهارمی اروپا در صربستان ۲۰۱۲، کسب مقام سوم جهان در سوئد ۲۰۱۱، کسب مقام اول جهان در اسپانیا ۲۰۱۳، کسب مقام اول سوپر کاپ اروپا  ۲۰۱۱ و شرکت در مسابقات المپیک به عنوان مربی تیم اسپانیا در سال ۲۰۱۲ از جمله افتخارات فرناندز در تیم ملی اسپانیا است.

بیشتر بخوانید:

از ابهام در بازگشت یک ستاره تا پروژه تخریب پروفسور/ بررسی جهانی شدن در خاک عربستان با مربی تیم ملی

وی مدتی هم به عنوان کمک مربی در تیم ملی قطر کار کرد که از جمله افتخارات وی می‌توان به کسب مقام اول در مسابقات قهرمانی آسیا در بحرین ۲۰۱۴، کسب مقام اول در مسابقات قهرمانی آسیا در بحرین ۲۰۱۶، کسب مقام اول در مسابقات قهرمانی آسیا در کره جنوبی ۲۰۱۸، کسب مقام اول بازی‌های آسیایی اینچه اون ۲۰۱۴، کسب مقام دوم هندبال مردان جهان در قطر ۲۰۱۵،
کسب مقام هشتم جهان در فرانسه ۲۰۱۷، کسب مقام اول مسابقات انتخابی المپیک آسیا در قطر ۲۰۱۵، حضور در مسابقات هندبال المپیک به عنوان مربی تیم ملی قطر در ریو  ۲۰۱۶ اشاره کرد.

فرناندز مدتی هم در رده‌های پایه کار کرد و از جمله عناوینی که در این مقطع کسب کرد می‌توان به کسب مقام قهرمانی جوانان آسیا به عنوان مربی تیم ملی جوانان قطر در تبریز - ایران ۲۰۱۴، رده نهم قهرمانی جوانان جهان به همراه تیم ملی قطر در برزیل ۲۰۱۵، رده بیست و یکم قهرمانی جهان به همراه تیم ملی قطر در الجزیره ۲۰۱۷، قهرمان نوجوانان آسیا با تیم ملی قطر ۲۰۱۴ و 
رده یازدهم مسابقات نوجوانان جهان در روسیه ۲۰۱۵ اشاره کرد.

دریافت مدال برنز شایستگی در هندبال از سوی فدراسیون اسپانیا، دریافت مدال نقره خط سیر ورزشی از سوی فدراسیون هندبال کاتالان، دریافت مدال طلای شایستگی ورزشی از سوی دولت و وزارت فرهنگ، آموزش و ورزش اسپانیا، دریافت نام ویژه به عنوان مربی فوق العاده از سوی فدراسیون هندبال اسپانیا و مدرس فدراسیون جهانی هندبال از جمله افتخارات دیگر وی به شمار می‌رود.

ملی‌پوشان هندبال ایران تاکنون دو مرحله اردوی آماده‌سازی را زیر نظر فرناندر که در دنیای هندبال به پروفسور مشهور است برگزار کرده‌اند. برخی از کارشناسان این رشته اعتقاد دارند که مدل کاری مانوئل بیشتر شبیه به مدرسان فدراسیون جهانی بوده و نشانی از یک مربی حرفه‌ای در او دیده نمی‌شود. این انتقاد را از چند جهت می‌توان مورد بررسی قرار داد؛ اول اینکه یک مربی همزمان مدرس فدراسیون جهان هم باشد هیچ منافاتی باهم ندارد. ضمن اینکه او به عنوان یک مدرس بهتر می‌تواند دانش و اطلاعاتش را در اختیار شاگردانش قرار دهد. از سوی دیگر سوابق کاری پروفسور نشان می‌دهد که او چه جایگاهی در بین مربیان هندبال جهان دارد.

مسعود ظهرابی، مربی تیم ملی هندبال که از دستیاران فرناندر هم به شمار می رود در واکنش به این انتقاد اظهار داشت: «ریورا، سرمربی تیم ملی قطر هم یک مدرس است. مربی تیم ملی دانمارک و بوسنی هم از مدرسان فدراسیون جهانی به شمار می‌روند. عیار اصلی مانوئل در تورنمنت‌های پیش رو بیشتر مشخص خواهد شد، اما او واقعاً با علم و دانش است. امیدوارم بازیکنان و اعضای کادر فنی بتوانند به خوبی از دانش او استفاده کنند.»

انتقاد دیگری که نسبت به عملکرد مانوئل مطرح می‌شود این است که او از جذبه و پرستیژ مربیگری برخوردار نیست، اما این امر را هم می‌توان از چند زاویه مورد بررسی قرار داد. سوال اینجاست که منتقدان چطور بدون دیدن عملکرد فرناندز در یک تورنمنت رسمی همراه با تیم ایران به چنین نتیجه‌ای رسیده‌اند. ضمن اینکه اغلب منتقدان در تمرینات تیم ملی هم حضور نداشته‌اند، پس طرح این انتقاد از ریشه می‌تواند اشتباه باشد.

ظهرابی درمورد این موضوع می‌گوید «فکر می‌کنم دوستان اطلاعات اشتباهی از سرمربی تیم ملی منعکس می کنند و به دنبال تخریب وی هستند. تمام کارها فیلمبرداری می‌شود و همه چیز به صورت دقیق و منظم زیر نظر سرمربی انجام می شود. مانوئل هر زمانی که نیاز باشد، با بازیکنان می‌خندد و با آنها شوخی می کند و در مواقعی که نیاز به جدیت باشد، برخورد قاطعی با آنها دارد. او به خوبی می داند که چه زمانی باید تشویق و چه زمانی باید تنبیه صورت بگیرد. نمی دانم منظور منتقدان از نداشتن جذبه چیست، اما فرناندز تاکنون نشان داده که به خوبی می‌داند چگونه یک تیم را مدیریت کند.»

به هر حال باید بپذیریم که برای ارزیابی عملکرد یک مربی که مدت زیادی نیست وارد ایران شده و هنوز هیچ اقدام جدی انجام نداده خیلی زود است. در شرایطی که کنفدراسیون هندبال آسیا میزبانی را از کشورمان گرفته و به عربستان اهدا کرده، شاید بهتر باشد که اهالی هندبال در داخل کشور متحد شوند تا شاهد درخشش تیم ملی در رقابت‌های قهرمانی آسیا باشیم. جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان بدون شک می‌تواند به معنی احیای دوباره هندبال ایران باشد.

منبع: فارس