کد خبر 1287282
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۰

درجه حرارت بالای بدن ممکن است از وجود بیماری جدی در نوجوانان و بزرگسالان خبر بدهد اما در کودکان زیر ۱۲سال همیشه این‌طور نیست.

به گزارش مشرق، کارشناسان می‌گویند نحوه عملکرد کودک مهم‌تر از عددی است که دماسنج نشان می‌دهد. مطمئن شوید کودک‌تان مایعات می‌نوشد، تا حدودی فعال است و بعد از مصرف دوزهای مناسب استامینوفن یا ایبوپروفن احساس بهتری دارد.

فرزندم احساس گرما می‌کند، پس تب دارد! دمای بدن کودکان به دلایل زیادی مانند زیاد بازی‌کردن، گریه‌کردن، بلندشدن از رختخواب گرم یا هوای گرم افزایش پیدا می‌کند اما این افزایش دما باید در ۱۰تا ۲۰دقیقه به حالت عادی بازگردد. فقط حدود ۸۰درصد از کودکانی که بیمار هستند و احساس گرما می‌کنند، تب دارند.

هرنوع تبی باید با داروهای کاهش‌دهنده تب درمان شود! تب‌ها فقط در صورت ایجاد ناراحتی به درمان نیاز دارند. بیشتر تب‌ها تا زمانی که به بالای ۳۹درجه سانتی‌گراد نرسند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند. دادن مایعات فراوان به کودک و پوشاندن لباس سبک و راحت می‌تواند به فرزند شما کمک کند.

اگر تب پایین نیاید از یک مشکل جدی حکایت دارد! تب‌هایی که به‌راحتی پایین نمی‌آیند ممکن است ناشی از ویروس‌ها یا باکتری‌ها باشند. واکنشی که کودک به داروهای تب‌ بر نشان می‌دهد چیزی در مورد علت تب به ما نمی‌گوید.

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟ معمولا تب‌هایی که کمتر از پنج روز طول می‌کشند، نگران‌کننده نیستند. مخصوصا اگر عملکرد کودک(بازی، خوردن و نوشیدن) کاملا طبیعی است.

دمای بدن کودک ۳ماهه تا ۳ساله ممکن است تا ۳۹.۴درجه سانتی‌گراد افزایش پیدا کند که نشانه عادی مبارزه با بیماری است. با این حال در شرایط زیر باید با پزشک تماس بگیرید:

نوزاد زیر سه‌ماه مبتلا به تب. کودکی که بیش از پنج روز تب دارد. تب ۴۰درجه که بعد از دو ساعت از مصرف استامینوفن یا ایبوپروفن پایین نیاید.

کودک مبتلا به تب که بازی نمی‌کند، غذا و نوشیدنی نمی‌خورد یا به‌راحتی بیدار نمی‌شود. نوزاد مبتلا به تب که روزانه سه پوشک را خیس نمی‌کند.

کودک مبتلا به تب که هر ۸ تا ۱۲ساعت یکبار ادرار نمی‌کند و در معرض کم‌ آبی قرار دارد. کودکی که به‌تازگی واکسینه‌شده و دمای بدنش بالاتر از ۳۸.۸ درجه سانتی‌گراد است یا تب بیش از ۲۴ساعت ادامه دارد.

منبع: جام جم آنلاین