کد خبر 1287851
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۰

منابع عبری‌زبان خبر دادند اقدامات دولت جدید ایران برای بهبود روابط با کشورهای عربی منطقه، رژیم صهیونیستی را نگران کرده است.

به گزارش مشرق، روزنامه عبری‌زبان «اسرائیل هیوم»، امروز (سه‌شنبه)، گزارش داد که اقدامات اخیر دولت جدید ایران برای بهبود روابط با کشورهای عربی، باعث نگرانی تل‌آویو شده است.

ببینید:

فیلم/ عربستان از مذاکره با ایران چه هدفی دارد؟

پایگاه خبری «عرب۴۸» به نقل از اسرائیل هیوم گزارش داد که «با گرم‌ شدن روابط ایران و چند کشور عربی معتدل در منطقه»، نگرانی در اراضی اشغالی حکم‌ فرما شده است که این یعنی تل‌آویو شرط‌بندی خود درباره پیوستن کشورهای عربی به ائتلاف ضد ایرانی را باخته است.

اسرائیل هیوم می‌گوید که کابینه تل‌آویو عامل این گرمای روابط را با سیاست‌های آمریکا در قبال پرونده هسته‌ای که آن را «منفی» تلقی می‌کند، مرتبط می‌داند.

این روزنامه عبری‌ در ادامه می‌افزاید که از زمان انتخاب رئیسی به عنوان رئیس‌ جمهور، «ایران برای بهبود روابط خود با چند کشور در خاورمیانه بسیار تلاش کرده است از جمله کشورهایی که معتدل به شمار می‌روند و شاخص‌ترین آن‌ها عربستان سعودی است. پس از چند سال قطع روابط میان دو طرف، احتمال از سر گرفته شدن روابط دیپلماتیک میان این دو کشور از جمله بازگشایی کنسولگری‌ها افزایش یافته است».

اسرائیل هیوم اضافه کرد: «به موازت این گام، روابط ایران و قطر نیز گرم‌تر شده و از سوی دیگر، گفت‌وگوی تلفنی اول غافلگیرکننده‌ای نیز میان امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و همتای اردنی او صورت گرفت». 

در ادامه گزارش یادشده آمده است: «در اسرائیل این گام‌ها با نگرانی بسیاری دنبال می‌شود و این تنها بر اعتماد فزاینده ایرانیان به عرصه منطقه‌ای و جهانی دلالت ندارد بلکه نشان می‌دهد که آن‌ها متوجه شده‌اند که خروج آمریکا از منطقه برای آن‌ها عرصه را برای اقدام و اثرگذاری بیشتر می‌کند».

این در حالی است که رسانه‌ها پیشتر گزارش داده بودند که یکی از اهداف تل‌آویو برای عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی ایجاد ائتلافی ضدایرانی بوده است.

اسرائیل هیوم همچنین خبر داد که مقامات رژیم صهیونیستی در این خصوص با همتایان آمریکایی خود بحث و تبادل نظر کرده‌اند و تل‌آویو در جریان این تماس‌ها عنوان کرده است: «به منظور ایجاد توازن در برابر تلاش ایرانی‌ها برای کشاندن برخی از کشورهای عربی به سوی خود، به حمایت و اثرگذاری آمریکا نیاز است».

منبع: فارس