کد خبر 128844
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۶

در دنياي ابتكارات و اختراعات مي‌توان رد پاي فرزنداني را مشاهده كرد كه راه پدران خود را در حوزه علم دنبال كرده‌اند.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، در دنياي علم بسياري از ابداعات و اختراعات با تلاشهاي خانوادگي صورت پذيرفته است و مي‌توان پدران و فرزندان سرشناسي را ديد كه با همكاري يكديگر به دستاوردهاي بزرگ علمي دست يافته‌اند.

خانواده بل (الكساندر ملويل بل و الكساندر گراهام بل)

از دو نسل پيش از «الكساندر گراهام بل» پسر و مخترع تلفن، پدر و پدر بزرگ وي تحقيقات گسترده‌اي در خصوص فيزيولوژي صدا و آموزش به ناشنوايان انجام داده بودند. «الكساندر بل» پدربزرگ و «الكساندر ملويل بل» پدر هر دو متخصص گفتار و صدا بودند.

«الكساندر ملويل بل» در سال 1864 ميلادي الفباي بين المللي Visible Speech را براي ناشنوايان ابداع كرد. «الكساندر گراهام بل» نيز بعدها موفق به اختراع تلفن شد و پدر مقالات و كتاب هاي مختلفي را بصورت مشترك در حوزه فوتونيك منتشر كردند.

خانواده كوري (پير و ايرنه ژوليت كوري)

خانواده كوري را مي‌توان ركورددار پدران و فرزندان دانشمند ناميد. پير و ماري كوري كه در سال 1903 بطور مشترك برنده جايزه نوبل فيزيك شدند و فرزند آنها «ايرنه ژوليت كوري» نيز كه از حمايت هاي همه جانبه والدينش برخوردار بود، 22 سال بعد به همراه همسرش «فردريك» برنده جايزه نوبل شيمي شد.

در حال حاضر « پير و هلن كوري» دو فرزند آنها (نوه‌هاي پير و ماري) نيز از جمله محققان برجسته فرانسه محسوب مي‌شوند.

خانواده يانسن (هانسن و زاخاري يانسن)

«زاخاري يانسن» هلندي سازنده لنز، در دهه 1590 ميلادي با همكاري پدرش «هانس يانسن» موفق به ساخت نخستين نمونه ميكروسكوپ دو لنزي شد كه مي توانست اشياء را 10 برابر بزرگنمايي كند.

خانواده تويودا (ساكيچي و كيچيرو تويودا)

«ساكيچي تويودا» كه مهارت پارچه بافي را از والدينش فرا گرفته بود، در اواخر دهه 1800 ميلادي نخستين دستگاه پارچه بافي خودكار را طراحي كرد و در سال 1926 نيز كارخانه توليد پارچه را در انگليس تأسيس كرد.

«كيچيرو» كه از حمايت هاي پدر بهره مند بود، اين راه را دنبال نكرد و با توجه به علاقه‌اش به حوزه خودروسازي در سال 1935 خودرويي طراحي كرد و با تأسيس شركت خودروسازي «تويوتا» به يكي از موفق ترين فعالان اين حوزه تبديل شد.

خانواده اوبرين (ميلز و ماريون اوبرين)

«ماريون اوبرين» كه در هفت سالگي مادرش را از دست داد، بيشتر وقتش را در كارگاه تراش پدر و عمويش سپري كرد.

«ميلز اوبرين» پدر علاوه بر فعاليت در اين حوزه و توليد چرخ دنده خودرو، به دخترش در توليد نوع جديدي از پودر شوينده دندان كمك كرد.

خانواده گور (ويلبرت و رابرت گور)

طراحي و ساخت لباس هاي ورزشي، عايق ها و دستگاه هاي ورزشي به اختراع اين پدر و پسر وابسته است. «رابرت گور» پسر در سال 1969 ميلادي موفق به ساخت لايه نازكي از تفلون با پوشش اورتان شد كه در طراحي پارچه نايلون مورد استفاده قرار گرفت.

«ويلبرت گور» پدر در همكاري مشترك با پسرش توانستند كيفيت اين الياف را ارتقاء داده و پارچه گورتكس (Gore-Tex) با قابليت ضد آب و رد و بدل شدن هوا را توليد كنند.