رئیس سازمان پدافند غیر عام استفاده گسترده آمریکا از ماهواره‌ها را تهدیدی رو به گسترش خواند و گفت: گسترش اینترنت جهانی می‌تواند به عنوان حاکمیت جهانی تحت سواستفاده آمریکا قراربگیرد.

به گزارش مشرق، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور صبح امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری به مناسبت ایام نکوداشت هفته پدافند غیرعامل با تبریک ایام هفته وحدت، اظهار داشت: دعوت به وحدت امت اسلامی یک اصل اصیل قرآنی و اسلامی است که می‌تواند برای کشور و منطقه امیدبخش باشد و آثار مثبتی به جای بگذارد.

وی افزود: در تقویم ملی کشورمان روز هشتم آبان به‌عنوان روز ملی پدافند غیرعامل نام‌گذاری شده است که در حقیقت سالروز تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور است؛ ما از اول انقلاب تا سال ۱۳۸۲ ما فاقد یک ساختار پدافند غیرعامل در کشور بودیم و تقریبا همه کشورهای دنیا ساختارهای مشابه‌ای را البته تحت عناوین مختلف برای بحث پدافند غیرعامل دارند.

سردار جلالی با بیان اینکه یکی از کارهای پدافند غیرعامل، رصد و پایش تهدیداتی است که در همه حوزه‌ها علیه کشور وجود دارد، گفت: در نگاه کلی ما دچار یک ترکیبی از تهدیدات هستیم و امروز آمریکایی‌ها و اسرائیلی ها در ضعیف ترین حالت ممکن هستند و انسجام آنها به هم خورده که نشانه‌های آن شکست دولت ترامپ در آمریکا و شکست دولت نتانیاهو در رژیم صهیونیستی است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد: امروز آسیب‌پذیرترین وجهه آمریکا و رژیم صهیونیستی در برابر ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در یک هماهنگی کامل با آمریکایی‌ها استراتژی فشار همه جانبه تا آستانه جنگ را در پیش گرفته است، گفت: جنگ سایبری، خرابکاری، نفوذ و عملیات تروریستی چیزی است که رژیم صهیونیستی به‌عنوان عملیات برای خودش تعریف کرده که ما شاهد رویارویی با رژیم صهیونیستی در دریا، زمین و بخش‌های فنی و صنعتی و … هستیم.

سردار جلالی تاکید کرد: وقوع جنگ تروریستی در حوزه سایبری یکی از مسائلی بود که ما سال گذشته در ماجرای تررو شهید فخری زاده شاهد آن بودیم که ترکیبی از نفوذ و استفاده از فضای سایبری و ارتباطات ماهواره‌ای بود که روش جدیدی محسوب می‌شد.

* دولت دوازدهم هزینه‌های زیادی برای کشور ایجاد کرد

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه دولت دوازدهم از منظر پدافند غیرعامل هزینه‌های زیادی برای کشور ایجاد کرد، گفت: در حوزه سایبری شاهد ولنگاری و بی قانونی و بی ضابطه‌گری بودیم و دولت دوزادهم نه‌تنها خود هیچ اقدامی نمی‌کرد، بلکه در برابر هر قانون و لایحه‌ای در این حوزه مقاومت می‌کرد.

وی ادامه داد: در حوزه تهدیدات سایبری، رسما انکار جنگ سایبری را داشتند که منجر به آسیب به کشور شد. واگذاری زیرساخت‌های ارتباطی به شبکه‌های اجتماعی خارجی و رهاکردن صیانت از افکار عمومی مردم از جمله آسیب‌هایی بود که دولت دوازدهم به کشور وارد کرد.

سردار جلالی تاکید کرد: در حوزه پدافند زیستی علیرغم اینکه قرارگاه پدافند زیستی کشور سالها در این حوزه کار کرده بود، اما با شروع بحران کرونا، این ساختار توسط دولت گذشته نادیده گرفته شد و شاهد تزلزل و تناقض در تصمیم‌گیری‌های آن در زمان شیوع کرونا بود.

وی ادامه داد: در سه ماه اول شیوع ویروس کرونا قرنطینه توسط وزیر پیشین مورد تمسخر قرار گرفت. ما تاکید داشتیم که تجربه دنیا بهداشت‌محور و نه درمان‌محور است، اما توجه نشد. امید است در دولت سیزدهم با رویکرد انقلابی، اقدامات جدی در حوزه پدافند غیرعامل انجام بگیرد و تاکنون در تعامل با دستگاه‌های اجرایی اقدامات خوبی برای بازسازی زیرساخت‌های پدافند غیرعامل انجام گرفته است.

* قرارگاه دفاع در برابر ریزپرنده

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: با هماهنگی شورای امنیت کشور قرارگاه دفاع در برابر ریزپرنده‌ها تشکیل شده و در اماکن حساس کشور تجهیزات الکترونیکی ضد ریزپرنده را که عمدتا ساخت وزارت دفاع و شرکت‌های دانش‌بنیان است را نصب و فعال کرده‌ایم.

سردار جلالی عنوان کرد: آمریکا در بیش از ۵۰ کشور آزمایشگاه‌ بیولوژیک دارد که سازمان‌های جهانی بر آن نظارت ندارند و فعالیت‌هایشان مشکوک است. روسیه و چین نیز در هفته گذشته نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند یکی از این آزمایشگاه‌ها در عراق است و می‌تواند تهدیدی برای ایران باشد.

* تهدیدزایی آمریکا در حوزه فضایی

وی با اشاره به تهدیداتی که در حوزه فضایی می‌تواند به وجود بیاید، گفت: در حوزه ماهواره‌ها نیز آمریکایی‌ها با تشکیل منظومه‌های ماهواره‌ای مدار پایین در حال تهدیدزایی هستند و هیچ مجوزی بر آن‌ها وجود ندارد. این اقدام موجب اشراف اطلاعاتی و ارتباطاتی و زمینه‌ساز وقوع ترورهای الکترونیکی همچون ترور شهید فخری‌زاده خواهد شد.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل گفت: ما نیازمند راهبرد جامع، مدرن و نوین پدافند غیرعامل هستیم. تدوین استراتژی عمیق و لایه‌به‌لایه مهم است که ما در این‌باره اقدام کرده‌ایم.

سردار جلالی همچنین بیان داشت: برنامه‌های توسعه‌ای کشور باید مبتنی بر رویکرد دفاعی هوشمند و ژن دفاع غیرعامل باشد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه بیان داشت: وقتی کشور در برابر تهدید قرار می‌گیرد باید راهبرد جامع داشته باشیم در گذشته راهبردها تنها دفاع نظامی بود، اما اکنون ترکیبی از دفاع نظامی و غیرنظامی است.

سردار جلالی عنوان کرد: کشور باید یکپارچه در برابر تهدیدات آماده باشد که در این راستا رزمایش‌های بسیاری انجام گرفته و یا اجرای آن برنامه‌ریزی شده است.

وی درخصوص ایمنی و پدافند شیمیایی باتوجه به توسعه صنعت نفت و گاز خاطرنشان کرد: لازم است زیرساخت‌ها و نظامات ایمنی ایجاد شده تا خطرات در این حوزه متوجه مردم نشود که الحمدلله تاکنون اقدامات خوبی انجام گرفته است.

سردار جلالی گفت: برای شهرها نیز دفاع شهری تعریف شده است و امروز مدرن‌ترین و علمی‌ترین دفاع شهری را آماده کردیم و در اختیار شهرداری‌ها قرار دادیم.

* برگزاری ۵۰ رزمایش سایبری در سال جاری

سردار جلالی در ادامه از برگزاری ۵۰ رزمایش سایبری از ابتدای سال تاکنون در کشور خبر داد و گفت: در این رزمایش‌ها ضعف‌های سایبری و زیرساختی دستگاه‌ها احصا و ۷۰ دستگاه مصون‌سازی شدند.

وی اظهار داشت: برخی صنایع از دستگاه‌های کنترل صنایع خارجی استفاده کردند که اقداماتی برای امن‌سازی این دستگاه‌ها در حال انجام است که یک اقدام راهبردی است.

جلالی با تاکید بر اینکه امنیت سایبری باید تأمین شود، گفت: هر کشوری که بخواهد حمله‌ای در حوزه سایبری به ما داشته باشد، باید منتظر پاسخ ما نیز باشد. همچنین مدیرانی که نسبت به مسائل امنیت سایبری کم‌توجه باشند، باید منتظر عواقب ترک فعل خود باشند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: برای ۵۲ شهر پرجمعیت کشور سامانه پدافند نوین تهیه شده است. ایجاد مرکز کنترل فرماندهی زیرساخت‌های شهری در این برنامه پیش‌بینی شده است.

وی درخصوص پدافند هسته‌ای هم گفت: در این رابطه سازمان ایمنی هسته‌ای داریم و رزمایش‌های مربوطه نیز انجام می‌گیرد امسال دو مانور شیمیایی هسته‌ای برای اولین‌بار برگزار خواهد شد.

منبع: فارس

برچسب‌ها