کد خبر 1291458
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۶

رئیس جمهور روسیه ضمن هشدار درباره رقابت تسلیحاتی در شرق آسیا، انجام هرچه سریع‌تر مذاکرات در این زمینه را خواستار شد.

به گزارش مشرق، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه درخصوص عواقب خروج آمریکا از معاهده دوجانبه کنترل تسلیحات اتمی هشدار داد.

به نوشته وبگاه شبکه «راشا تودی»، پوتین ضمن هشدار درباره منجر شدن این اقدام آمریکا به رویارویی قدرت‌های بزرگ در شرق آسیا، گفت‌وگوی فوری در این‌باره را خواستار شد.

رئیس جمهور روسیه ضمن سخنرانی در نشست شرق آسیا گفت:‌ «مکرراً هشدار داده‌ایم که فسخ معاهده منع گسترش سلاح‌های میان‌برد هسته‌ای (INF)‌ به این معنا است که اکنون این منطقه با احتمال ظهور چنین تسلیحات تهاجمی در این پهنه وسیع مواجه شود و متعاقباً وارد رقابتی تسلیحاتی شود».

پوتین افزود، برخلاف تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا  در سال ۲۰۱۹ برای خروج از این معاهده، «مسکو به طور یکجانبه عدم استقرار موشک‌های کوتاه و میان‌برد در آسیا-اقیانوسیه و دیگر نقاط جهان را اعلام کرده و گفت‌وگوی جدی با کشورهای مربوطه را خواستار شده است. پیشنهاد روسیه همچنان مطرح بوده و اهمیت آن رو به افزایش است».

او در ادامه گفت: «از دید ما، تنها راه متوقف کردن تهدیدات فعلی و در حال ظهور و حل مشکلاتی که منطقه ما و جهان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند، همکاری میان ملت‌ها است».

پوتین گفت: «این گفت‌وگوها باید بر توسعه پایدار و تقویت سلامت جامعه متمرکز باشد و مسکو برای شرکت در چنین گفت‌وگوهایی آمادگی دارد».

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پیش‌تر گفته بود اگر آمریکا در ژاپن، موشک یا سامانه موشکی مستقر کند، روسیه نیز برای دفاع از امنیت ملی خود، این اقدام را تلافی خواهد کرد.

وی در این باره توضیح داد: «استقرار موشک‌های کوتاه و میان‌بُرد به هر شکلی در مناطق مختلف جهان از جمله منطقه آسیا-اقیانوس آرام، از نقطه نظر امنیت بین‌الملل و منطقه، تاثیر جدی در ثبات‌زدایی دارد. این اقدام باعث شروع شدن دور جدیدی از رقابت تسلیحاتی با عواقب غیرقابل پیش‌بینی می‌شود».

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز با اشاره به فسخ معاهده تسلیحات اتمی میان‌برد از سوی دولت ترامپ گفته است: «ما چنین موشک‌های زمینی را در مناطقی که موشک‌های ساخت آمریکا در آن‌ها استقرار نداشته باشند، مستقر نخواهیم کرد. از اعضای ناتو می‌خواهیم که همین گام‌های متقابل را بردارند. پیشنهادات دقیق ما درباره اقدامات تأیید متقابل، کاملاً مشخص هستند».

منبع: فارس