به رغم وعده‌های انتخاباتی رئیس‌ جمهور آمریکا درباره عدم فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی، رسانه‌ها از قرارداد ارسال تسلیحات تهاجمی آمریکایی به ریاض خبر دادند.

به گزارش مشرق، روزنامه انگلیسی «گاردین» در تحلیلی به نقل از کارشناسان نوشته قرارداد ۵۰۰ میلیون دلاری جدید آمریکا با عربستان سعودی با روح سیاست اعلام‌شده کاخ سفید برای ممنوعیت فروش تسلیحات «تهاجمی» به سعودی‌ها متناقض است.

گاردین نوشته قرارداد جدیدی که میان آمریکا و عربستان سعودی منعقد شده به ریاض اجازه می‌دهد ناوگان بالگردهای تهاجمی خود را به رغم استفاده از آنها در عملیات‌های جنگ یمن حفظ کند.

گاردین در ادامه اضافه کرد که تصمیم واشنگتن در حالی اتخاذ شده است که مسئله پایان دادن به فروش تسلیحات «تهاجمی» به عربستان سعودی یکی از اولین اهداف سیاست خارجی جو بایدن بود.

رئیس جمهور آمریکا در جریان کمپین انتخاباتی خود تصریح کرده بود که به «تمامی حمایت‌ها»‌ از جنگ یمن پایان خواهد داد چراکه این جنگ فاجعه‌ای انسانی به بار آورده است.

بنا بر این گزارش، وزارت امور خارجه آمریکا به عربستان سعودی اجازه داده است که در حال حاضر، برای پشتیبانی از ناوگان هلیکوپترهای آپاچی و بلک هاوک و همچنین در آینده برای پشتیبانی از ناوگان بالگردهای شینوک قرارداد منعقد کند.

بر اساس این گزارش، ۳۵۰ پیمانکار آمریکایی برای دو سال آینده  به همراه دو کارمند دولت آمریکا برای آموزش و خدمات‌رسانی به عربستان سعودی اعزام خواهند شد.

این گزارش در حالی منتشر شده است که خبرگزاری «رویترز» نیز شامگاه چهارشنبه خبر داد که ریاض برای خرید تسلیحات نظامی از آمریکا درخواست کمک کرده است.

یک مقام آمریکایی در این باره به خبرگزاری رویترز گفت که ریاض خواستار خرید تسلیحات آمریکایی برای کمک به عربستان سعودی در تقویت سیستم‌های دفاعی خود پس از حملات نیروهای یمنی به قلمرو خود با پهپادهای نظامی و موشک‌های بالستیک شده است.

این مقام آمریکایی که اشاره‌ای نیز به نام او نشد، در باره توضیح داد:‌ «به صورت علنی و خصوصی، ما توجه زیادی به موضوع بنادر و فرودگاه‌های [یمن] داریم. این کاری است که عربستان سعودی باید انجام دهد.گفت‌وگویی بین ایالات متحده و عربستان سعودی در مورد بهترین راه برای اجرای تعهد رئیس‌جمهور (جو بایدن) برای دفاع از این کشور بدون ارائه سلاح‌های تهاجمی برای درگیری‌های یمن، وجود دارد».

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد.

این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.

منبع: فارس