کد خبر 12924
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۶

هنوز تب استقبال از تورهاي گردشگري خارجي نسبت به تورهاي داخلي در ميان ايرانيان بالاست به طوري که آژانسداران از رونق تورهاي ترکيه و دبي و رکود حاکم بر تورهاي ورودي و تعداد اندک توريستهايي که به کشور سفر کرده اند خبر مي دهند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، بررسيهاي ميداني خبرنگار مهر از وضعيت فروش تورهاي ورودي و خروجي آژانسهاي مسافرتي تهران حاکي از آن است که ميزان مسافرتهاي ايرانيان در ماه مهر بسيار کمتر از فصل تابستان بوده که به طور قطع مهمترين دليل آن بازگشايي مدارس و اتمام فصل تعطيلات و سفر است اما از سوي ديگر بازار خروج مسافران ايراني و سفر به ترکيه و دبي گرم است به طوري که فروش تورهاي اين دو کشور درصدر بيشترين تقاضاي سفر ايرانيان براي سفر به خارج از کشور قرار دارد.
بيشترين فروش تورهاي گردشگري ترکيه در ايران به ترتيب مختص به شهرهاي استانبول، آنتاليا و کوش آداسي بوده است. اين تورهاي گردشگري از 400 هزار تومان تا 800 هزار تومان فروخته شده که نسبت به درجه و ستاره هتلها، خدمات ويژه گردش و ارائه يک تا سه وعده غذا در روز تغيير مي کند.
تورهاي دبي نيز با قيمت تقريبا همسان با نرخ تورهاي گردشگري ترکيه برگزار شد ضمن اينکه در اين ماه برخي تورها به مقصد دبي تا 180 هزار تومان هم فروخته شد. البته در اين تورها که اغلب سه روزه بودند تنها خدمات هتل سه ستاره و ترانسفر ارائه شده است.
اما استقبال هميشگي ايرانيان از تورهاي دبي و ترکيه در حالي در مهرماه امسال همچنان ادامه داشته که تعداد آنها در مقايسه با گردشگراني که با تور به ايران مسافرت کرده اند اختلاف چشمگيري دارد. برخي از مديران آژانسهاي مسافرتي در اين باره به خبرنگار مهر گفتند که تعداد گردشگراني که از ترکيه به ايران سفر کرده اند در مقايسه با تعداد ايرانياني که به اين کشور سفر کرده اند بسيار کمتر است.
به گفته اين فعالان توريسم، بيشترين مسافران تورهاي ورودي از آذربايجان و باکو به ايران سفر کرده اند. بعد از گردشگران باکويي گردشگران عرب بيشترين تعداد متقاضيان تورهاي سفر به ايران را به خود اختصاص داده اند البته گردشگران عربي وقتي يکبار به ايران مي آيند براي مسافرتهاي بعدي راه رزرو کردن هتل و آمد و رفت به ايران را ياد مي گيرند و ديگر در تور هاي گردشگري ايراني ثبت نام نمي کنند.
پس از تور دبي و ترکيه، تورهاي ارمنستان، باکو و تاجيکستان با قيمتهايي از 500 هزار تومان تا يک ميليون تومان جزو ديگر مقاصد مسافرتهاي خارجي ايرانيان بوده است. همچنين در ميان گردشگران اروپايي که با تورهاي مسافرتي به ايران سفر کرده اند توريستهاي آلماني، فرانسوي و ايتاليايي سهم بيشتري نسبت به ساير کشورهاي قاره سبز داشته اند.
اما تورهاي کشورهاي شرق آسيا مانند مالزي، سنگاپور وتايلند که به دليل شرجي بودن هوا درتابستان کمتر مورد استقبال قرار مي گيرند و از قيمت پايين تري نيز برخوردارند همزمان با شروع پاييز متقاضيان بيشتري دارند که البته به دنبال اين افزايش تقاضا، بر قيمت اين تورها نيز افزوده مي شود. اين تورها به ترتيب از 630 تا 890 هزار تومان براي هفت شب اقامت در مالزي، از 600 هزار تا يک ميليون تومان براي گردش در تايلند، از 850 تا يک ميليون و 200 هزار تومان براي تور سنگاپورعرضه مي شوند. تورهاي هند نيز که استقبال کننده کمتري دارند درمهرماه از 600 هزار تومان به بالا فروخته شده است.
آژانسداران معتقدند که در مهر ماه از بين کشورهاي شرق آسيا تنها از گردشگراني از تايلند و مالزي به ايران سفر کرده اند آن هم به تعداد انگشت شمار! همچنين بيشترين مقاصد گردشگران خارجي شهرهاي اصفهان، شيراز، يزد، کرمان و جزيره کيش بوده است.
در مهرماه مقصد تورهاي داخلي کشور نيز بيشتر شهرهاي سرعين و نمک آبرود بوده که معمولا قيمت هر تور بسته به نوع خدماتي که عرضه مي شود متفاوت بوده است. به عنوان مثال در اين ماه سفرهاي يک تا سه روزه سرعين و نمک آبرود معمولا با قيمتهاي 27 تا 70هزار تومان عرضه شده است. بعد از سرعين و نمک آبرود شهرهاي اصفهان و شيراز مقصد بعدي گردشگران داخلي بوده است. قيمت تور گردشگري اين شهرها نيز از 50 تا 120 هزار تومان بوده است.
بررسي ميزان استقبال گردشگران از تورهاي خروجي و داخلي آژانسداران و برگزار کنندگان تورهاي گردشگري همچنان از رونق تورهاي خارجي نسبت به تورهاي داخلي خبر مي دهد.