به گزارش مشرق، نتیجه مذاکرات سخت در میان دیپلمات ها در رم ممکن است باعث شود در اجلاس آب و هوایی سازمان ملل در گلاسکو که اکثر رهبران گروه ۲۰ مستقیما از رم به آنجا پرواز می کنند، اقدامات مهمی انجام شود.
به نوشته رویترز، گروه ۲۰ که از جمله اعضای آن برزیل، چین، هند، آلمان و آمریکا هستند، به طور تقریبی مسئول انتشار ۸۰ درصد گازهای گلخانه ای جهانی هستند.
در بیانیه پایانی اجلاس گروه ۲۰ آمده است که طرح های ملی فعلی در مورد نحوه مهار انتشار گازهای گلخانه ای باید در صورت لزوم تقویت شود. این بیانیه در عین حال هیچ اشاره ویژه ای به سال ۲۰۵۰ به عنوان تاریخ دقیق دستیابی به هدف انتشار کربن صفر نمی کند.
رهبران گروه ۲۰، ارتباط کلیدی دستیابی به انتشار کربن صفر تا اواسط قرن حاضر را به رسمیت شناختند.
چین، سال ۲۰۶۰ را به عنوان تاریخ هدف در این زمینه تعیین کرد و دیگر آلاینده هایی چون هند و روسیه نیز به تاریخ موردنظر ۲۰۵۰ متعهد نشدند.
کارشناسان می گویند حتی اگر طرح های ملی فعلی به طور کامل اجرا شود، جهان به سوی گرمایش جهانی ۲.۷ درجه سانتیگراد پیش می رود که تسریع فاجعه بار حوادثی چون خشکسالی، طوفان و سیلاب را به همراه دارد.
پیش نویس این بیانیه شامل تعهدی برای توقف تامین مالی تولید برق با سوخت زغال سنگ تا پایان سال جاری است، اما تاریخی برای قطع تدریجی تولید برق با سوخت زغال سنگ تعیین نکرده و وعده داده است این کار در اسرع وقت انجام می شود.
سران گروه ۲۰ همچنین تاریخی برای توقف تدریجی یارانه های مخصوص سوخت های فسیلی تعیین نکردند و گفتند که برای انجام این کار تلاش می کنند.