به گزارش مشرق، «امیرحسین بانکیپور» رئیس کمیسیون ویژه جمعیت و تعالی خانواده، درباره جزئیات قانون جمعیت و تعالی خانواده گفت: قانون جمعیت و تعالی خانواده به دنبال حمایت از خانواده است اما متاسفانه وضع خانواده در دنیا و در کشور ما در شرایط خوبی قرار ندارد.
بیشتر بخوانید:
آیا هدف مجلس اجبار خانوادهها به داشتن فرزند بیشتر است؟
بانکیپور با اشاره به اینکه خانوادهها تحت فشارهای اقتصادی زیادی هستند، تصریح کرد: مسکن، ازدواج، فرزندآوری و ... مصادیقی است که خانوادهها را دچار مشکل کرده است به طوری که در این سالها، ۴۰ درصد در ازدواجها و ۳۰ درصد در فرزندآوری کاهش داشتیم. مجلس در این قانون، یک حمایت همهجانبه از لحاظ فرهنگی، اقتصادی، آموزشی، حقوق و دستمزد و... برای خانوادهها داشته است.
رئیس کمیسیون ویژه جمعیت و تعالی خانواده بیان کرد: یکی از مشکلاتی جوانان متولدین دهه ۶۰ این است که چند سال بود که آزمونهای استخدام برگزار نمیشد و زمانی که آزمونهای استخدامی برگزار شد و افرادی که سنشان از سن استخدام عبور کرده بود دچار مشکل شدند اما در این قانون گفته شده به ازای تاهل و هر فرزند، یکسال به سن استخدام، جدا از امتیازات استخدام افزوده شود.
وی ادامه داد: در قانون جمعیت آمده که حق اولاد ۲ برابر و حق تاهل ۵۰ درصد افزایش یابد که این مسئله باعث ایجاد تفاوت معناداری بین حقوق فردی که دارای فرزند است با سایر افراد میشود.
بانکیپور گفت: امکاناتی برای مادران دانشجو فراهم شده که بتوانند در کنار تحصیل، به فرزندانشان رسیدگی داشته باشند. این مادران یک ترم مرخصی بارداری دارند و تا دو سالگی فرزندنشان میتوانند از تحصیلات از راه دور استفاده کنند. علاوه بر این در قانون برای افرادی که دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد هستند و پایاننامه دارند، شرایط تسهیلکننده تعریف شده است.
رئیس کمیسیون ویژه جمعیت و تعالی خانواده با بیان اینکه خوابگاههای متاهلان به صورت رسمی در تمام دانشگاهها گسترش پیدا میکند، گفت: تا زمانی که افراد دانشجو هستند و ازدواج میکنند، چه دانشجو بومی و چه غیربومی باشند، از این خوابگاهها میتوانند استفاده کنند.
وی ادامه داد: خوابگاههای متاهلان، ۳ مسئله اصلی مسکن، جهیزیه و شروع زندگی مشترک جوانان را حل میکند و مسئله تحصیلات عالیه که تا امروز به عنوان یک تهدید برای ازدواج و فرزندآوری محسوب میشد به یک فرصت تبدیل میشود. در قانون جمعیت، ۲۱ مانع و مشکلات خانوادهها را شناسایی کردیم و پاسخهای درخوری برای این موانع پیشبینی شده است تا این موانع را تا جایی که میتوانیم کمرنگ کنیم.
بانکیپور تصریح کرد: "قانون جمعیت" نیاز جدی خانوادهها و ضرورت قطعی کشور بوده و اجرای آن فوری است چراکه فرصت نجات جامعه از پیری جمعیت، فرصت کمی است و باید بتوانیم در همین فرصت کم، جامعه را از این تهدید هولناک نجات دهیم. علاوه بر این، اجرای قانون جمعیت و تعالی خانواده، شدنی است و تلاش شده که بار مالی برای دولت نداشته باشد و بخشهایی که نیاز به منابع مالی است، طوری مطرح شود که فشار زیادی به دولت وارد نشود.
وی خاطرنشان کرد: دو روز دیگر این قانون به دولت ابلاغ میشود تا در بودجه ۱۴۰۱، منابع لازم را در نظر گیرد و منابعی که در بودجه سال گذشته تخصیص داده نشده، تخصیص پیدا کند. همچنین آییننامههای این قانون را سریعتر آماده و ستاد ملی جمعیت را تشکیل دهد. طی جلساتی که با دولت داشتیم، دولت آمادگی کامل را برای اجرای سریعتر قانون جمعیت و تعالی خانواده اعلام کرده است.