کد خبر 129839
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۳

مشاور سابق رئیس جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه ضمن بی فایده دانستن اقدام نظامی علیه ایران، به شش کشور گقتگو کننده با جمهوری اسلامی در زمینه هسته‌ای توصیه کرد تا در برابر تهران استراتژی سخت‌ گیرانه تری در پیش بگیرند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، دنیس راس در گفتگو با روزنامه جروزالم پست می گوید: شش کشور گفتگو کننده با ایران باید "چرخش" به یک استراتژی سخت گیرانه تر را پس از مذاکرات شکست خورده این هفته در مسکو در نظر بگیرند.
 
راس که سمت مشاور دولت اوباما در امور ایران را نیز بر عهده داشت، می گوید: حتی پیش از نشست بی نتیجه مسکو من احساس می کردم که زمان یک چرخش در مذاکرات و کنار گذاشتن رویکرد گام به گام فرا رسیده است.
 
راس می گوید: در فرآیند گام به گام، مشکل این است که در حالیکه ایران به برنامه هسته ای خود ادامه می دهد بدون نتیجه زمان زیادی تلف می شود.
 
وی گفت: زمان برای شفاف سازی فرا رسیده است. باید روشن شود که آیا توافقی به دست آمده یا خیر؟ مسئله اصلی این است که آیا ایران آماده پذیرش این نتیجه هست که با وجود اینکه توانمندی هسته ای غیر نظامی دارد اما باید برای ممانعت از دستیابی به تسلیحات هسته ای محدودیت هایی برایش اعمال شود یا خیر.
 
مشاور سابق رئیس جمهوری آمریکا افزود: ایران توانایی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز را دارد، اما آنها اجازه ندارند برای ساخت تسلیحات از آن استفاده کنند. ایران نمی خواهد این موضوع را بپذیرد. در این صورت دیپلماسی مؤثر نخواهد بود و فکر می کنم که بهترین راه برای درک چشم انداز مؤثر نبودن دیپلماسی این است که ایرانی ها در پایان به این نتیجه برسند. در حالی که ما به دنبال موفقیت مذاکرات هستیم، از شکست آن هم ترسی نداریم و این ایرانی ها هستند که باید از شکست مذاکرات بترسند.
 
وی می افزاید: اگر ایرانی ها در پایان پیشنهادی برای یک پایان روشن و شفاف مناقشه از طریق مذاکرات نداشته باشند، آنگاه برای جهانیان روشن خواهد شد که آنها دسترسی به فناوری هسته ای برای مقاصد صلح آمیز -همانطور که خودشان ادعا می کنند به دنبال آن هستند - را دارند، اما آن را به اندازه کافی خوب نمی دانند. در واقع آنها به دنبال تسلیحات هسته ای هستند و می دانند که در نهایت نیت شان روشن خواهد شد و پر واضح است که "جواب های منفی" که در این شرایط می دهند، پیامدهایی خواهد داشت.
 
دنیس راس در بخش دیگری از مصاحبه خود ضمن مخالفت با اقدام نظامی علیه ایران می گوید: راه حل نظامی برای حل موضوع هسته ای ایران وجود ندارد. اقدام نظامی می تواند برنامه را به عقب بیندازد اما آن را از بین نخواهد برد. ایرانی ها دانش فنی و مهندسی توانمندی را دارند و هر آنچه که تخریب می شود می توانند دوباره بسازند.