کد خبر 1298506
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۵

اقدامات دیپلماتیک دولت آمریکا به ریاست جو بایدن انتقادهای زیادی را از جمله از سوی متحدان واشنگتن در پی داشته است.

به گزارش مشرق، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا وعده داده بود که پس از ۴ سال سیاست‌های ویران کننده دیپلماتیک دونالد ترامپ، روابط دیپلماتیک آمریکا را با متحدان این کشور احیا کند.

به گزارش «بلومبرگ»، اما ۸ ماه بعد، مجموعه‌ای از اشتباهات دولت بایدن، عصبانیت متحدان آمریکا را برانگیخته است.

بیشتر بخوانید:

تکرار ادعاهای ضدایرانی واشنگتن در سازمان ملل

سیاست‌های بایدن انتقادهایی را حتی از سوی حامیانش برانگیخته و نگرانی خود را از اینکه بایدن در امور بین الملل آنقدر که تبلیغ می‌شود از سیاست‌های خود مطمئن نیست، ابراز کرده اند.

فرانسه اخیرا حتی سفیر خود را از آمریکا فراخواند؛ این نشان دهنده تشدید چشمگیر تنش بین این ۲ متحد است.

اصلی‌ترین دلیل نارضایتی فرانسه تصمیم استرالیا برای لغو قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خرید زیر دریایی به نفع فناوری آمریکا و انگلیس بود.

بیشتر بخوانید:

گراهام: بایدن بی‌کفایت ترین رئیس جمهور آمریکا در زمینه سیاست خارجی است

فرانسه سفیر خود را نیز از استرالیا فراخواند، اما مقام های پاریس به ویژه از اینکه آمریکا پیش از این به قدیمی‌ترین متحد خود اطلاع نداده بود که چنین توافقی در دست اقدام است، خشمگین شده اند.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد «تصمیم برای فروش زیردریایی رفتاری غیرقابل قبول بود که بر تصوری که ما از اتحادها، مشارکت‌های ما و اهمیت هند و اقیانوس آرام برای اروپا داریم، تأثیر می‌گذارد.»

اقدام فرانسه برای فراخواندن سفیرش در آمریکا نشان می‌دهد که دولت بایدن چقدر بد واکنش فرانسه را پیش بینی کرده بوده است.

با این حال، حتی قبل از موضوع زیردریایی، منتقدان در اروپا استدلال کرده بودند که اقدامات بایدن در قبال اروپا با وعده‌های دوستی او مطابقت ندارد.

جو بایدن با تصمیم خود مبنی بر خروج سریع از افغانستان، که به تسلط سریع طالبان بر این کشور منجر شد، متحدان ناتویی آمریکا را ناامید کرد.

کشورهای اروپایی از جمله فرانسه نیز در تمام طول تابستان از امتناع بایدن از لغو محدودیت‌های سفر مربوط به کرونا در پروازهای این قاره خشمگین شده اند.

این در حالی است که اروپا به آمریکایی‌ها اجازه بازدید از این قاره را می‌داد.

منبع: میزان