کد خبر 1300192
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰

سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت براساس جدیدترین تحلیل های آماری درخصوص اثربخشی واکسیناسیون کووید ۱۹ گفت: بیشترین اثر واکسیناسیون کاهش جدی نرخ فوت ناشی از ابتلا به کرونا بوده است.

به گزارش مشرق، علی شریفی زارچی، نتایج واکسیناسیون کووید ۱۹ را در تحلیلی آماری با مقاسیه نرخ ابتلا و فوت افراد واکسن زده و افراد واکسن نزده، تحلیل و استنباط کرده و این نتایج را در گزارشی ارائه داد.

وی گفت: واکسیناسیون تاثیر بسیار چشمگیری درکاهش نرخ فوت ناشی از کرونا در تمامی گروه های سنی داشته است. تحلیل درصد اثرگذاری واکسن در هر گروه سنی و هر زمان بر اساس مقایسه نرخ فوت در افرادی که واکسن نزده اند و افرادی که یک یا دو نوبت واکسن دریافت کرده اند، به سادگی امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید

نکاتی برای کاهش اضطراب واکسیناسیون در کودکان

شریفی زارچی افزود: بیشترین اثر واکسیناسیون، کاهش جدی نرخ فوت ناشی از ابتلا به کرونا بوده است. با این حال، افرادی که حتی دو نوبت واکسن را دریافت کرده اند، کماکان در معرض ابتلا به کرونا و بستری هستند. لذا پیشنهاد می شود، تداوم رعایت پروتکل های بهداشتی، حتی پس از دریافت هر دو نوبت واکسن، برای جلوگیری از ابتلای افراد و شروع خیز ششم بیماری کماکان مورد تاکید قرار گیرد.

تاکید موکد به تداوم رعایت پروتکل های بهداشتی حتی پس از واکسیناسیون

شریفی زارچی اظهار داشت:  تاثیر چشمگیر واکسیناسیون در کاهش نرخ فوت ناشی از ابتلا به کرونا در سنین بالاتر هم به وضوح مشاهده می شود. با این وجود، احتمال فوت ناشی از ابتلا به کرونا خصوصا در سنین بالای ۶۰ سال به صفر نرسیده است. لذا توصیه می شود تداوم رعایت پروتکل های بهداشتی حتی پس از واکسیناسیون صورت پذیرد. همچنین، امید است، تزریق نوبت سوم به گروه بالاتر از ۶۰ سال منجر به کاهش نرخ فوت ناشی از ابتلا به کرونا در این افراد شود که تحلیل نتایج آن پس از پیشبرد برنامه ارائه می شود.

منبع: فارس