کد خبر 130114
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۳

زائری گفت: یک دهه از انتشار «حسینیه کاغذی»‌امان می‌گذرد و در این ده سال کارنامه‌ای فراهم آمده از نخستین تلاش‌ها و کوشش‌ها برای ثبت و نشر و بازشناسی آیین‌های عاشورایی. ده سال گفتگو، یادداشت، گزارش، مقاله و ... از اشخاص، حوادث، موضوعات و مکان‌هایی که به نوعی با یاد و نام حضرت ابوالاحرار سید ‌الشهدا علیه السلام مربوط هستند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، روز گذشته جشن دهمین سالگرد مجله «خیمه» همزمان با شب میلاد تولد امام حسین (ع) در فرهنگسرای اندیشه تهران برگزار شد. در این مراسم در کنار نویسندگان و گردانندگان مجله چهره‌هایی چون سیدمهدی خاموشی(رئیس سازمان تبلیغات اسلامی)، پدرام پاک‌آیین مدیرکل مطبوعات داخلی  وزیر ارشاد، وحید جلیلی سردبیر مجله راه‌ ، ناصر فیض رئیس دفتر طنز حوزه هنری، جواد محمدزمانی شاعر آیینی و قاری برجسته قرآن هادی شاکر‌نژاد حضور داشتند.

اگر تا پایان عمر در مجله‌ای که نام امام حسین(ع) در آنجا وجود دارد باشیم باز هم کم‌کاری کرده‌ام

پس از تلاوت قرآن از سوی قاری برجسته قرآن حامد شاکرنژاد، مهدی خداجویان سردبیر مجله خیمه، پشت تریبون قرار گرفت و با عرض خیر مقدم به حضار عنوان کرد: اگر از همین الان تا پایان عمر در مجله‌ای کار کنم که نام امام حسین(ع) در آنجا وجود دارد، کم‌کاری کرده‌ام. خوشحالیم که با بضاعت اندک خودمان توانستیم برای دهمین سالگرد مجله «خیمه» برنامه‌ای برپا کنیم. حال بعد از 10 سال فعالیت و تلاش امروز می‌توانیم سرمان را بالا بگیریم و عنوان کنیم که سال‌هاست در راه حضرت سید الشهدا علیه السلام  قدم می‌زنیم و از او دم می‌زنیم.

یک دهه از انتشار «حسینیه کاغذی» خیمه می‌گذرد

پس از سخنان سردبیر مجله خیمه تصاویری از صحن کربلای معلا به همراه نوحه خوانی حاج سلیم موذن زاده پخش شد و بعد از آن حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا زائری پشت تریبون قرار گرفت و مقاله خود که در ویژه‌نامه دهمین سالگرد انتشار مجله «خیمه» منتشر شده بود را برای حضار خواند.

وی در سخنان خود با اشاره به دهمین سالگرد این مجله گفت: اینک یک دهه از انتشار «حسینیه کاغذی»‌امان می‌گذرد و در این ده سال کارنامه‌ای فراهم آمده از نخستین تلاش‌ها و کوشش‌ها برای ثبت و نشر و بازشناسی آیین‌های عاشورایی. ده سال گفتگو، یادداشت، گزارش، مقاله و ... از اشخاص، حوادث، موضوعات و مکان‌هایی که به نوعی با یاد و نام حضرت ابوالاحرار سید ‌الشهدا علیه السلام مربوط هستند.

وی در ادامه با اشاره به این حرکت ده ساله افزود: در این دهه اندک اندک آن «خیمه» کوچک وسعت یافته و بخش تازه‌ای در کنار مجله ماهانه تاسیس شده است. پایگاه الکترونیک خیمه، کتابخانه تخصصی امام حسین علیه السلام، پژوهشکده مناسک آیینی، انتشارات خیمه، مرکز هنرهای آیینی، موزه هیات و ... به مرور شکل گرفته- یا در حال راه‌اندازی هستند- و هر کدام اجرای بخشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های متنوع و متعدد این حوزه را بر عهده دارند.

همه دلخوشی‌ما این است که صاحبمان از چای جوشیده ما بخورد و به روی ما نیاورد

وی در پایان با اشاره به این فعالیت‌ها و تلاش‌ها با بغضی که در گلو داشت گفت: چایمان جوشیده، استکان‌های‌مان لب پریده است، فرش کف خیمه امان نخ‌نما شده و برزنت‌های سقف و دیوارش سوراخ .... هر چه هست خیمه متواضع و ساده حسینی است و همه دلخوشی کودکانه و نوجوانانه‌امان این که صاحبش روزی از کنار این خیابان بگذرد و قدم بر همین فرش‌های رنگ پریده و نخ نما شده بگذارد و ما در حالی که نمی‌شناسیمش یک استکان از همان چای جوشیده لیاقت و توان ناچیزمان پیش روی تحمل و مداریش بگذاریم و او به احترام نام و یاد جد بزرگوارش بر فرش بنشیند و از چای‌مان بنوشد و به روی‌مان نیاورد.

پس از پایان سخنان زائری، گروه سرودی به اجرا برنامه پرداخت و بعد از آن پرچم قرمز گنبد امام حسین (ع) در سالن گردانده شد.

در ادامه این مراسم نیز حبیب الله چایچیان (حسان)، یکی از شاگردان علامه طباطبایی و شاعر اهل بیت، به شعر خوانی در مدح حضرت سید الشهدا علیه السلام در شب ولادت ایشان پرداخت.

در انتهای این مراسم نیز از سیدمهدی خاموشی، روحانی‌نژاد، جزایری، حمید عجمی، مرتضی وافی، مهدی توکلیان، محسن مظاهری، میثم غضنفری، یدالله جباری، صدرا امانی، رضا بابایی و ... که در ده سال گذشته در این مجله زحمت کشیده بودن تقدیر و تشکر به عمل آمد و جوایزی به رسم یادبود به آنها اعطا شد.