کد خبر 1303135
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۲

یک تحقیق نشان می‌دهد که واکسن کرونا تاثیر بسزایی در کاهش مرگ و میر و بستری شدن افراد در بیمارستان داشته است.

به گزارش مشرق، برخی از مطالب منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی باعث بروز تردیدهایی در مورد اثربخشی واکسن‌های کرونا شده اما هیچ واکسنی ۱۰۰ درصد در برابر هیچ بیماری موثر نیست.

به گزارش «GoErie»، واکسن‌های کرونا نیز از این قاعده مستثنی نیستند؛ اثربخشی در پیشگیری از ابتلا، که به عنوان یک نتیجه آزمایش مثبت تعریف می‌شود، معمولا پس از تزریق دوز اول واکسن کووید و بعد از آن دوز دوم بیشتر می‌شود.

مطالعات دیگر نشان می‌دهد که اثر بخشی واکسن کووید در افراد داری سن بالا و بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است کمتر از دیگر افراد، اما بیش از افراد واکسینه نشده باشد.

مطالعات انجام شده در آمریکا نشان می‌دهد که واکسینه شدن در وهله اول احتمال ابتلا را کاهش می‌دهد و در صورت ابتلا به کووید-۱۹ به طور قابل توجهی خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ را کاهش می‌دهد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا اخیراً مطالعه‌ای را منتشر کرده است که نشان می‌دهد احتمال مرگ یا بستری شدن در بیمارستان‌ها در افرادی که کاملاً واکسینه شده‌اند، ۱۰ برابر کمتر از افرادی است که واکسینه نشده‌اند.

«امش آدالجا»، پزشک بیماری‌های عفونی و محقق ارشد در مرکز امنیت سلامت جانز هاپکینز، می‌گوید «وقتی نوبت به آنچه اهمیت دارد می‌رسد، واکسن‌ها واقعاً خوب عمل می‌کنند؛ آن‌ها برای مهار ویروس طراحی شده‌اند.»

دلایل کاهش اثربخشی واکسن‌ها متفاوت است.

به طور مثال، زمانی که واکسن‌ها مجاز شدند، بسیاری از مناطق آمریکا تحت قوانین سخت گیرانه تری برای ماندن افراد در خانه بودند؛ تقریباً یک سال بعد، محدودیت‌ها، از جمله قوانین مربوط به استفاده از ماسک، در بسیاری از مناطق کاهش یافته است؛ افراد بیشتری در حال سفر هستند و در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرند که یک سال پیش از آن‌ها اجتناب می‌کردند؛ بنابراین افراد بیشتر در معرض ویروس هستند.

برخی از مطالعات نشان می‌دهد که زمان سپری شده از زمان واکسیناسیون نیز نقش دارد.

مجله «لنست» اخیراً مطالعه‌ای را بر روی بیش از ۳.۴ میلیون نفر، اعم از واکسینه شده و غیر واکسینه شده منتشر کرده است و کارایی واکسن را بررسی می‌کند.

این تحقیق در طی ۶ ماه پس از تزریق، میانگین کلی ۷۳ درصد اثربخشی در برابر ابتلا و ۹۰ درصد اثربخشی کلی در برابر بستری شدن در بیمارستان را نشان داد.

منبع: میزان