به گزارش مشرق، امکانات و ظرفیتها را باید مقایسه کنیم، در بحران کرونا علاوه بر تلاش مضاعف برای مقابله با این پدیده شوم، امکانات و داشتهها نیز مهم است.
جمهوری اسلامی ایران در طول دو سال شیوع کرونا با همه محدودیتهایی که داشت، توانست به طور نسبی با عوارض بیماری کرونا مقابله و مبارزه کند.
بیشتر بخوانید:
مدارس، نقطه آسیب پذیر ورود به موج ششم کرونا
داشتههای ایران در نظام سلامت و البته مسئله مهم دیگر در این مقوله شرایط اقتصادی، از عوامل موثر در تأثیر پذیری بیشتر از یک بیماری همه پیر جهانی است.
آلمان ۶۸ درصد مردم خود را در دو نوبت واکسن کرونا زده است.
از اوایل مهر، مسئولان آلمان با کاهش آمار مبتلایان، محدودیتها را کاهش دادند.
با این وجود هماکنون آلمان با بدترین موج کرونا روبرو شده است.
آمار ابتلای روزانه این کشور به ۵۰ هزار نفر و مرگ روزانه به ۳۰۰ نفر رسیده است.
این الگو میتواند برای ایران نیز صدق کند. بازگشاییها زنگ خطر موج ششم را به صدا در آورده است.
هم اکنون مدارس در ایران بازگشایی شده و میرود تا دانشگاههای نیز به طور کامل بازگشایی شود.
عادی انگاریها و کاهش درصد رعایت شیوه نامههای بهداشتی در کشور به کمتر از ۴۰ درصد رسیده و این یعنی ابتلای بیشتر مردم به ویروس کرونا.
آلمان با آن اقتصاد و سیستم بهداشت و درمان قوی نتوانست خود را از پیک بعدی کرونا مصون نگه دارد چرا مسئولین وزارت بهداشت تصور میکنند که ایران میتواند از بروز پیک ششم جلوگیری کند.
هم اکنون در بازگشاییها عجله دیده میشود که البته با دیدن شرایط اروپا میتوان پی برد که نباید در این امرو عجله کرد در غیر این صورت به درد کشورهای اروپایی دچار خواهیم شد.
کادر درمان کشور هم اکنون نفس تازه میکند، قطعاً هزینههای درمان یک بیمار کرونایی هم برای خانواده و هم برای نظام درمان کشور بسیار سنگین است و در طول این دو سال هزینههای زیادی را هر دو تحمیل کرده و حتی خانوادههایی را با مشکلات زیادی روبرو ساخته تا جایی که برخی حتی برای تهیه هزینههای درمان، خودرو و خانه خود را فروخته اند.
دولت اکنون با اقدام موفقیت آمیز خود در واکسیناسیون عمومی موفقیت به دست آورده است و این موفقیت نباید باعث شود تا با ساده انگاری و عادی سازی از دست برود و نابود شود.
واکسن بیماری کرونا یک وجه ماجرای مقابله با این ویروس است و رعایت شیوه نامههای بهداشتی وجه دیگر آن، همه کارشناسان و پزشکان اعتقاد دارند و تأکید میکنند که تزریق واکسن به مفهوم پایان گرونا نیست و باید جبنهها یدیگر مراقبتی رعایت و اعمال شود.
روشن و است که آموزش و پرورش و دانشگاهها به خاطر تعطیلی طولانی با افت شدید کیفیت روبرو شده اند، اما باید توجه داشت که سلامت جامعه را نباید فدای مقوله درس و دانشگاه کرد.
میتوان با کمی صبر بیشتر بازگشاییها را به تعویق انداخت تا تزریق واکسن به استاندارد خود برسد آنگاه مدارس و دانشگاهها بازگشایی شود.
هم اکنون شرایط کرونایی کشور بر روی لبه تیغ است، وضعیتی که به خاطر تزریق گسترده واکسن به وجود آمده را به آسانی از دست ندهیم و شرایط را به خاطر بازگشاییهای غیر ضروری قرمز نکنیم.