به گزارش مشرق، پس از هفتهها تشدید تنش نظامی و رسانهای ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی علیه نیروهای یمنی و انصارالله، بسیاری از افراد وابسته به ائتلاف، اکنون در مورد نتایج و هدف این تشدید سؤالاتی در ذهن دارند که آیا این مسئله برای فشار بر صنعا بود یا تغییر در استراتژی نظامی؟.
پایگاه خبری «البوابه الاخباریه الیمنیه» با مقدمه فوق به بررسی علل افزایش حملات نظامی و هیاهوی رسانهای مرتبط با آن پرداخت و نوشت، چند روز پیش، ائتلاف متجاوز، عملیات نظامی گسترده زمینی و هوایی را علیه مناطق تحت کنترل نیروهای یمنی آغاز کرد که با هیاهوی عظیم رسانهای همراه بود. در این هیاهو، درباره اهداف ائتلاف، متغیرهای مربوط به نقشه جدید و اهداف مورد نظر خود ائتلاف صحبت شد.
به گزارش این پایگاه، با وجود اینکه حملات ائتلاف حتی به صنعاء نیز رسید و تحلیلها و تشدید لحن آمریکا که به اوج خود رسید، اما نتایج این تبلیغات و عملیات گسترده، به صورت عملی احساس نشد؛ هر چند که مدت زمان این حملات به بیش از یک ماه رسیده است.
بنا بر این گزارش، ائتلاف سعودی در زمینه حملات هوایی نتوانست به اهداف خود دست پیدا کند؛ حتی حملاتی که صنعاء در جریان آن هدف قرار گرفت و پس از مدتی مشخص شد که این ائتلاف، اهداف قبلی خود را بمباران کرده است؛ اهدافی که پیش از این عملیات، منهدم شده بود.
این پایگاه یمنی ادامه داد، در مورد تنش زمینی نیز باید گفت، عملیاتی که مزدوران وابسته به ائتلاف آن در سواحل غربی یمن آغاز کردند، در مقایسه با دستاوردی که نیروهای صنعاء در جنوب الحدیده به دست آوردند، قابل مقایسه نیست. چرا که پس از عقب نشینی مزدوران ائتلاف از الحدیده، نیروهای یمنی کنترل آن را در دست گرفتند.
در این گزارش تأکید شد، هر چند که ائتلاف متجاوز از عقبنشینی مزدوران خود، تحت عنوان، استقرار مجدد یاد کرد، ولی به طور کلی، این تحرکات ائتلاف یا تلاش عربستان سعودی برای تغییر موقعیت و ارزیابی جنگ خود علیه یمن، بازتاب طبیعی شکستهای ۷ ساله، عدم مدیریت اوضاع و تایید دیگری بر ناتوانی ائتلاف در تغییر نقشه جنگ است؛ جنگی که اکنون کفههایش به سود نیروهای انصارالله سنگینی میکند.
بنا بر این گزارش، هدف عربستان و ائتلاف از این عملیاتها، اعمال فشار بر صنعاء بود تا وارد مذاکراتی شود که پیش از این، سقف آن را مشخص کرده است. به این عملیاتها همچنین باید از زاویه تحرکات تنشزای آمریکا و کشورهای اروپایی علیه دولت یمن نگاه کرد.
در پایان این گزارش آمده است، این کشورها در تلاش هستند با چنین عملیاتهایی، مشروعیت را به ائتلافی بازگردانند که مشروعیت اخلاقی، نظامی و اقتصادی آن طی سالهای گذشته از بین رفته است. به هر حال ائتلاف به هیچ یک از اهداف خود دست پیدا نکرد؛ حتی در خصوص مزدوران خود که در حال حاضر بر طبل جنگ در شیوه و تعز میکوبند. تنشزایی، راهبرد ائتلاف است که از سال ۲۰۱۵ آن را با خود دارد و هم اکنون نیز به خاطر آن، در باتلاق جنگ غرق شده است.
این در حالی است که جنگندههای ائتلاف سعودی از یک ماه پیش، حملات خود را علیه مناطق مختلف یمن به ویژه صنعاء افزایش دادند و در طول روز، چندین مرتبه، مناطق حضور غیرنظامیان را بمباران کردند.