به گزارش مشرق، جعفر محمدنژاد گفت: احداث نیروگاههای تجدید پذیر از طریق بخش خصوصی از قبل شروع شده است.
محمدنژاد با بیان اینکه ۲۵۰ مگاوات از نیروگاههای تجدیدپذیر در دست احداث است و پیش بینی ما این است تا شروع پیک تابستان آینده به بهره برداری برسد، گفت: ۲۵۰ مگاوات دیگر هم بر اساس تعاملاتی که اخیرا با یکسری سرمایه گذار شده با مدل مالی متفاوت احداث خواهد شد.
سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق گفت: میزان برق مصرفی کشور کمی بیش از ۹۱۰ مگاوات توسط نیروگاههای تجدید پذیر تامین میشود.
محمدنژاد گفت: بررسیها نشان میدهد بر اساس میزان تابش خوب خورشیدی در کشور ما بیش از ۶۰ هزار مگاوات امکان احداث نیروگاه خورشیدی داریم.
محمدنژاد با اشاره به ظرفیت تولید برق بر اساس استفاده از نیروگاه هی تجدید پذیر، افزود: بر اساس تابش خورشیدی خوبی که در کشور داریم بیش از ۶۰ هزار مگاوات امکان احداث نیروگاههای خورشیدی را داریم و همچنین به لحاظ پتانسیل بادی هم بیش از ۴۰ هزار مگاوات امکان تولید برق در کشور وجود دارد.
وی بیان کرد: ۱/۵ درصد کل شبکه برق کشور را نیروگاههای تجدیدپذیر پوشش میدهند.
محمدنژاد گفت: علیرغم مشکلات اقتصادی روند احداث نیروگاههای خورشیدی پشت بامها روند رو به رشدی داشته است که با کمک یکسری سازمانهای حمایتی از جمله کمیته امداد و بسیج این کار آغاز شده است.
سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق گفت: خوشبختانه در پی فراخوان برای ۱۰ هزار مگاوات، بیش از ۸۵ هزار مگاوات اعلام آمادگی دریافت کرده ایم که در حال جمع بندی آنها هستیم.
وی گفت: در حال حاضر برای توسعه ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر فراخوانی ارائه کردهایم که پیشنهادهای بخش خصوصی را دریافت کرده و در حال عقد تفاهمنامه هستیم و بهمحض مشخص شدن فرایند اجرایی این مسیر به سمت انعقاد نهایی قرارداد خواهیم رفت.