کد خبر 1307878
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰

رئیس فراکسیون پارلمانی صدر گفت که در جریان رهبر این جریان و کمیته هماهنگی احزاب شیعه عراق توافق شد که دولت حداکثری ملی‌گرا تشکیل شود.

به گزارش مشرق، «حسن العذاری» رئیس فراکسیون صدر امروز پنجشنبه بر لزوم تشکیل دولت حداکثری ملی‌گرا تأکید کرد.

شبکه خبری السومریه به نقل از العذاری گزارش داد، تشکیل این دولت در نشست اعضای کمیته هماهنگی احزاب شیعه عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» با مقتدی الصدر رهبر جریان صدر عراق مورد تأکید قرار گرفته است.

وی تأکید کرد، جریان مقاومت در عراق، متعلق به جریان صدر بوده، هست و خواهد بود و باید به مرجعیت نجف اشرف به عنوان مرجع همه، مراجعه کرد.

این مسئول جریان صدر خاطر نشان کرد، دولت آینده عراق، یک دولت حداکثری ملی گرا خواهد بود، نه یک دولت توافقی و سهمیه‌ای.

العذاری با بیان اینکه «مبارزه با فساد، از جمله اولویتها و اهداف ماست و از آن کوتاه نخواهیم آمد»، گفت که مقتدی صدر، فقط به منفعت عراق اهمیت می‌دهد.

این در حالی است که امروز احزاب شیعه عراق با مقتدی الصدر دیدار و توافق کردند که نخست وزیر، رئیس جمهور و رئیس پارلمان این کشور از منصب خود کنار بروند و برای یک دوره دیگر، تکرار نشوند.

انتخابات عراق در ماه اکتبر برگزار شد. کمیته هماهنگی شیعیان عراق پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات، تأکید کرد بر اساس ادله‌ای که دارد، نتایج را قبول ندارد و معتقد است نتیجه انتخابات دستکاری شده است.

این کمیته با انتشار بیانیه‌ای گفت: «ما به طور قاطعانه نتایج انتخابات فعلی را رد می کنیم، زیرا روشن شده است که بدون هیچ تردیدی، علیرغم  اراده مردم عراق، کمیسیون انتخابات، نتایج انتخابات را از قبل تعیین کرده است».

گروههای شیعه معترض به نتیجه انتخابات همچنین به اظهارات ضد و نقیض این کمیساریا مبنی بر انطباق ۱۰۰ درصدی آراء پس از شمارش دستی اشاره و تأکید کردند: «سردرگمی و تناقض کمیساریا در اظهارات و رویه‌های رای‌گیری، شک و تردید بسیاری درباره بسیاری از پرونده‌ها به وجود می‌آورد مانند آراء باطله و مراکز اخذ رأی».

انتخابات پارلمانی در ۱۸ مهر ماه برگزار شد و پس از اعلام نتایج بسیاری از گروههای سیاسی معتقد به تقلب گسترده بودند تا جایی که در ورودی‌های منطقه سبز تحصن و درگیری رخ داد. کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» شامل احزاب و گروه‌های شیعه شامل ائتلاف «الفتح»، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به اضافه «کتائب حزب‌الله» ‌ و دیگر جریان‌های شیعی است که بیشترین انتقاد و اعتراض را به این نتایج داشت.

منبع: فارس

برچسب‌ها