به گزارش مشرق، بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، مزدا ۲ سدان با نام تویوتا یاریس در بازار آمریکای شمالی عرضه میشد و حالا عکس این اتفاق رخ داده است و مزدا ۲ هیبریدی جدیدی برای عرضه در اروپا معرفی شده که در اصل یک تویوتا یاریس ریبج شده است. این خودرو از بهار سال آینده در قارهٔ سبز به فروش خواهد رسید اما این به معنای خاتمهٔ تولید مزدا ۲ اصلی نیست و این دو در کنار هم ارائه خواهند شد.
بیشتر بخوانید
لامبورگینی اوروس وارد چهارمین سال سودآوری شد +عکس
این خودرو اولین محصول هیبریدی کامل در سبد محصولات اروپایی مزدا محسوب میشود که به مدلهای متعدد هیبریدی خفیف و همینطور MX-۳۰ تمام الکتریکی اضافه خواهد شد.
مزدا ۲ از قوای محرکهٔ هیبریدی خود شارژ شوندهٔ تویوتا استفاده میکند که از یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری سه سیلندر تنفس طبیعی با ۹۲ اسب بخار قدرت به همراه یک موتور الکتریکی با ۸۰ اسب بخار قدرت تشکیل شده است، مجموع خروجی این سیستم ۱۱۶ اسب بخار قدرت و ۱۶۹ نیوتن متر گشتاور است که به چرخهای جلو منتقل میشود.
به لطف این نیرو، مزدا ۲ هیبریدی ظرف ۹.۷ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد و میتواند به حداکثر سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند؛ اما چیزی که در یک خودروی کوچک هیبریدی بیشتر اهمیت دارد، مصرف سوخت است که مزدا ۲ هیبریدی در اینجا عالی عمل کرده است زیرا بسته بهاندازهٔ رینگها که میتواند ۱۵ یا ۱۶ اینچی باشد، این خودرو طبق معیارهای WLTP تنها بین ۳.۸ تا ۴ لیتر بنزین در هر صد کیلومتر مصرف میکند.
تولید دیاکسید کربن خودرو هم بین ۸۷ تا ۹۳ گرم در هر کیلومتر اعلام شده است.موتور الکتریکی مزدا ۲ هیبریدی توسط یک پکیج باطری لیتیوم یونی کوچک تغذیه میشود و ازآنجاییکه قوای محرکهٔ آن از نوع خود شارژ شونده است، این باطریها از طریق پیشرانه بنزینی و همینطور احیای سیستم انرژی ترمزها شارژ میشوند.
همچنین قوای محرکه بهطور خودکار خروجی سیستم را بهگونهای توزیع خواهد کرد تا تعادل خوبی بین مصرف سوخت و پرفورمنس ایجاد شود.مزدا ۲ هیبریدی که در سه تیپ مختلف در اروپا عرضه خواهد شد، از صندوق باری به حجم ۲۸۶ لیتر برخوردار بوده و فاصلهٔ محوری آن ۲,۵۶۰ میلیمتر است.
این یاریس ریبج شده به مزدا کمک میکند تا میانگین آلایندگی محصولات خود در اروپا را کاهش دهد و با مقررات سختگیرانه این قاره مطابقت پیدا کند. این شرکت قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میانگین آلایندگی محصولات خود را ۵۰ درصد کاهش دهد و تا سال ۲۰۵۰ تولید کربن را به صفر برساند.
منبع: پدال