کد خبر 1310572
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۰

ترکیب بعضی از مواد غذایی با هم باعث افزایش خواص‌شان می‌شود و ما باید برای بهره بردن بیشتر، آن‌ها را بشناسیم.

به گزارش مشرق، برای سال‌های طولانی است که ما بعضی از مواد غذایی را با هم ترکیب می‌کنیم  

و با این ترکیب‌ها آشنایی داریم. در ادامه این مطلب با ۴ زوج‌ غذایی مهم آشنا می‌شویم:

بیشتر بخوانید

چرا امنیت‌غذایی مهم است؟

غلات سبوس دار  با سیر یا پیاز

افزودن پیاز یا سیر تفت داده شده به غذاهایی که همراه با نان سبوس‌دار خورده می‌شوند، کیفیت غذایی هر دوی این خوراکی‌ها را به ‌طرز چشمگیری افزایش می‌دهد. یافته‌های علمی جدیدتر نشان داده‌اند که این ترکیب حتی می‌تواند غلات سبوس‌دار را به محصولات سالم‌تر و اثربخش‌تر تبدیل کند.بر اساس مطالعه مهمی که Journal of Agricultural and Food  Chemistry منتشر کرده است، ترکیب کردن سیر یا پیاز (یا هر دوی آن ها) با غلات سبوس دار می‌تواند به جذب بهتر آهن توسط بدن کمک کند.

جذب زینک (روی) در منابع گیاهی معمولا با کیفیت کمتری توسط بدن انجام می‌گیرد، اما همین زوج غذایی می‌تواند جذب زینک را هم تقویت کند. دریافت آهن کافی برای اکسیژن‌رسانی مطلوب به سلول‌های بدن ضروری است، درحالی که دریافت زینک (روی) هم برای داشتن سیستم ایمنی سالم و همچنین التیام و بازسازی زخم‌های بدن ضرورت دارد.محققان گمان می‌کنند که ترکیبات گوگردی موجود در سیر و پیاز، نقش مهمی در تقویت جذب آهن و روی دارند.

لوبیا و انواع سبزیجات

چیزی که این زوج غذایی را قدرتمند می‌سازد، ترکیب شدن آهن (در لوبیا) با ویتامین C (در سبزیجات) است.

وقتی که لوبیا را همراه با سبزیجات می‌خورید، ویتامین C موجود در سبزیجات به آهن موجود در لوبیا کمک می‌ کند تا به حالتی تبدیل شود که به‌سادگی توسط بدن جذب می‌شود. این اثربخشی به‌ویژه از این نظر اهمیت دارد که جذب آهن غیرهِم را تقویت می‌کند.

آهن غیرهِم که جذب سخت‌تری دارد، در این منابع گیاهی یافت می‌شود؛ پنیر توفو، اسفناج، کشمش و غلات صبحانه غنی‌شده. ماهی، گوشت‌های قرمز و مرغ حاوی آهن هِم هستند که به‌راحتی توسط بدن جذب می‌شود.

اگر می‌خواهید از فواید بهترین منابع گیاهی سرشار از ویتامین C بهره‌مند شوید باید هر روز از این سبزیجات استفاده کنید؛ انواع مرکبات (مانند نارنگی، پرتقال و...)، گل‌کلم، فلفل دلمه‌ای قرمز، جعفری و پاپایا.کره بادام زمینی و توت فرنگی

ویتامین E را با ویتامین C مصرف کنید . ویتامین E جلوی تخریب قرنیه چشم ( یکی از شایع‌ترین علل نابینایی ) را می‌گیرد . ویتامین C هم ویتامین E را برای مبارزه با عوامل بیماری آماده و تجهیز می‌کند.

منابع خوب ویتامین E شامل بادام (و روغن بادام) ، بادام زمینی (و کره بادام زمینی) ، گندم ، تخمه آفتابگردان و دانه‌های سویاست و ویتامین C  را هم در موادی مانند مرکبات ، کیوی ، فلفل دلمه‌ای ، کلم بروکلی ، کلم بروکسل ، گوجه فرنگی ، توت فرنگی و سیب زمینی پیدا می‌کنید.

گوجه فرنگی و روغن زیتون

افزودن چربی‌های سالم مانند روغن زیتون به میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند به بدن در جذب بهتر مواد مغذی گیاهی یا فیتونوترینت‌ها کمک کند. مطالعه‌ای که  به تازگی Free Radical Biology and Medicine منتشر کرده است، نشان می‌دهد کسانی که در طول هفته تا چندین وعده از گوجه‌فرنگی همراه با روغن زیتون استفاده می‌کنند، سطح لیکوپن را به‌طرز چشمگیری در بدن افزایش می‌دهند.لیکوپن ماده مهمی است که در گوجه‌فرنگی، فلفل قرمز و هندوانه یافت می‌شود و رنگ قرمز آن‌ها را می‌سازد. دریافت این ماده به‌طور منظم و مستمر، خطر ابتلا به سرطان پستان، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های ریوی را کاهش می‌دهد.

منبع: روزنامه خراسان