در سریال ترسناک جمعه سیزدهم مالک یک عتیقه فروشی با شیطان عهد بسته تا اقلام نفرین شده را به افراد فروخته اما تا پایان به عهد خود وفادار نمانده بود.

به گزارش مشرق، روزگاری پیدا کردن یک سریال ترسناک جدیدی به شدت دشوار بود اما این روزها دیگر چنین نیست. امروزه نه تنها می توانید داستان های ترسناکی را در دنیای کلاسیک تلویزیون بیابید بلکه تعداد بی شماری سریال ترسناک قوی در شبکه های استریمینگ پخش می شوند که به تمامی به این ژانر اختصاص یافته اند. اگر چه تغییر خوشایند بزرگی برای طرفداران ژانر وحشت به شمار می آید اما بی شمار بودن تعداد سریال های ترسناک همیشه نمی تواند اتفاق خوبی باشد. با سهولت بیش از پیش دسترسی و تقاضای بالا برای محتواهای تازه، در طی سال های جاری سریال های ترسناک ضعیف و ناخوشایند بسیاری سر برآورده اند. برخی از این سریال ها چنان ضعیف هستند  که به سختی می توان آن ها را همطراز با فیلم های درجه دوم نیز دانست.

اکنون وظیفه ما این است که از میان این همه سریال ترسناک بی معنی و ضعیف، سریال هایی را پیدا کنیم که بتوانید در یک شب طولانی و به صورت بی وقفه به تماشایشان بنشینید. اگر چه سریال های ترسناک بسیاری آن بیرون وجود دارند که می توانید شانشستان را با آن ها امتحان کنید اما هستند سریال هایی که جستجویشان و مهم تر از آن، اختصاص دادن چند ساعت طولانی در طول شب به تماشا کردنشان ارزشش را دارد. اگر به دنبال تماشای یک یا چند سریال ترسناک هستید که شما را مجذوب کنند با ما همراه باشید تا شما را با ۱۰ سریال ترسناک باکیفیت و جذاب برای تماشای بی وقفه آشنا کنیم.

۱۰- Creepshow

استفن کینگ اولین تجربه فیلمنامه نویسی اش را در سال ۱۹۸۲ کسب کرد، زمانی که فیلم Creepshow را ساخت، فیلمی متشکل از پنج داستان ترسناک-کمدی مستقل که در واقع در قالب یک فیلم طولانی ساخته شده بودند. بدنبال انتشار، Creepshow به سرعت به یک کالت کلاسیک تبدیل شد تا جایی که در سال ۲۰۱۹ به یک سریال ترسناک آنتالوژی در شبکه استریمینگ Shudder تبدیل شد. هر اپیزود از این سریال با الهام از کتاب های کمیک بوک قدیمی با میزبانی به نام The Creep آغاز می شود که به روایت دو داستان ترسناک می پردازد. اگر از سریال اورجینال خوشتان آمده باشد، بدون شک از نسخه سریالی نیز خوشتان خواهد آمد زیرا دنباله ای از همان فیلم ساخته استفن کینگ در سال ۱۹۸۲ است.

در حالی که مشغول تماشای این داستان های ترسناک اما قابل هضم هستید، زمان را فراموش خواهید کرد. اگر چه احتمالاً اکثر اپیزودها توجه شما را به خود جلب می کنند اما ماهیت آنتالوژی Creepshow باعث می شود که بتوانید اپیزودهایی که دوست ندارید را نادیده گرفته و به سراغ اپیزودهای دیگر بروید. نکته دیگر اینکه این سریال ترسناک تنها ۱۴ اپیزود داشته و همین موضوع به شما امکان می دهد که به صورت بی وقفه به تماشای هر دو فصل این سریال بنشینید.

۹- Twin Peaks

در سال ۱۹۹۰، یک درام رازآلود ترسناک به نام Twin Peaks منتشر شد که به سرعت پرطرفدار شده و به بحث اول محافل هنری تبدیل گردید. این درام نه تنها از جانب مخاطبان عمومی مورد استقبال قرار گرفت بلکه یک اثر موفق هنری نیز بوده و ۱۸ نامزدی اسکار و یک جایزه گلدن گلوب نیز بدست آورد. حتی TV Guide از اپیزود آزمایشی این سریال به عنوان ۲۵اُمین اپیزود برتر تاریخ تلویزیون یاد کرده است. شوربختانه، فصل دوم آن چیزی نبود که همه انتظار داشتند. اگر چه طرفداران در ابتدا شیفته راز قتل لارا پالمر شدند اما این راز در نیمه راه فصل دوم فاش شد. اگر چه سبک روایی داستان چندان ترسناک نبود اما بسیاری طرفداران به این باور رسیدند که نویسندگان تنها در تلاش برای پر کردن جاهای خالی داستان بودند. در سال ۱۹۹۱، سریال Twin Peaks چندین بار دچار تغییر شد اما این اتفاق نتوانست از کاهش تعداد رو به کاستی طرفدارانش جلوگیری کند.

همه این اتفاقات باعث شد که یکی از پربیننده ترین سریال های تلویزیونی به سرعت به یکی از کم بیننده ترین سریال ها تبدیل شود. اما انتخاب های خلاقانه عجیب در نیمه راه فصل دوم برای نادیده گرفتن کامل این سریال کافی نیست. سریال Twin Peaks همچنان یک داستان پرتنش و هیجان انگیز از ابتدا تا به پایان است. اگر سریال Twin Peaks تمرکز خود را روی شخصیت لارا پالمر نگه می داشت، سریال در دو فصل به پایان نرسیده، و  غیرممکن بود که بتوان به طور بی وقفه تمامی سریال را تماشا کرد. اما این واقعیت که تنها دو فصل از Twin Peaks ساخته شده، یک اتفاق نیک است که باعث می شود در وقت کمی که این روزها داریم نیز بتوانیم یک سریال ترسناک به این خوبی را تماشا کنیم.

۸- Channel Zero

از زمانی که افسانه های ترسناک کپی پیستی در اینترنت مورد توجه قرار گرفتند، اینترنت به فضایی ترسناک برای داستان های کوتاه پر از وحشت و ترس تبدیل شدند. برخی از این داستان ها شاید چندان قوی نباشند اما هستند معدود داستان هایی که باعث می شوند از خود بپرسید آیا نباید از روی این ها فیلم و سریالی بزرگ ساخت؟ داستان و سریال Channel Zero نیز پاسخی به همین سوال بوده است. این سریال که تنها در چهار فصل و از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ منتشر می شد، بسیاری از این داستان های کریپی پاستا را به صفحه های نمایش ما آورد. هر فصل در مورد یک داستان ترسناک بوده و هر اپیزودها نیز روایت کاملی از یک داستان داشتند.

اگر چه سریال Channel Zero موفق به کسب جایزه مهمی نشد اما به اندازه کافی جذاب بود که ۶ بار نامزد جوایز Saturn و  Fangoria Chainsaw Awards شود. خرید حق بهره برداری از داستان هایی مانند Slenderman می توانست مخاطبان بیشتری را به این سریال آورده و فصول آن را بیشتر کند اما این واقعیت که تنها ۴ فصل از سریال Channel Zero ساخته شد، باعث می شود که بتوان آن را به صورت بی وقفه و در یک بار نشستن تماشا کرد. با گستره ای از داستان های ترسناک کوتاه، جذب این سریال شدن سخت نبوده و می توان تا صبح پای اپیزودهایش نشست بدون اینکه متوجه گذر زمان شد.

۷- Friday The 13th: The Series

بدنبال علاقه بیش از حد به هیولاها در دهه ۱۹۸۰، مغز متفکران پشت فرانچایز Friday The 13th در سال ۱۹۸۷ تصمیم به توسعه دنیایشان به تلویزیون گرفتند. برخلاف نسخه های سینمایی اما نسخه سریالی با ورود به دهه جدید فراموش شد. بخش زیادی از سقوط این سریال به خاطر عدم ارتباطش با نسخه های سینمایی بود.در حالی که بینندگان جدیدی جذب Friday the 13th: The Series شده بودند، طرفداران سرسخت نسخه های سینمایی از نبود شخصیت جیسون در این سریال سرخورده شده بودند. ساده است که درک کرد چرا سریالی به نام Friday the 13th باعث شود مردم انتظار دیدن آقای وورهیس را داشته باشند اما چیزی که در نسخه سریالی دیده می شد، چیزی جذاب تر از یک داستان اسلشر بود که با گذشت زمان جذابیتش را از دست داد.

سریال ترسناک Friday the 13th: the Series در مورد بستگان مالک یک عتیقه فروشی است که بعد از مرگ رازآلود صاحب اصلی اش، این مغازه را به ارث می برد. واقعیت این بوده که مالک اصلی با شیطان عهد بسته بود تا اقلام نفرین شده را به افراد فروخته اما تا پایان به عهد خود وفادار نمانده بود. بعد از مرگ او، بستگانش مجبور می شوند یک به یک اشیاء نفرین شده را پیدا کرده و بازگردانند. هر اپیزود روی یکی از این اشیاء متمرکز است و بدین ترتیب یک سریال آنتالوژی منحصربفرد و ترسناک ایجاد می شود که با طول ۴۵ دقیقه برای هر اپیزود، به مدت سه فصل ادامه داشت.

۶- The Mist

سریال The Mist که بر اساس فیلمی برگرفته از رمانی از استفن کینگ ساخته شده، در سال ۲۰۱۷ از شبکه Spike TV منتشر شده و به سرعت به یک سریال ترسناک محبوب تبدیل گشت. فضای سوپرمارکت و پرسه زدن هیولاها در مه ترسناک باعث شده بود که این روایت برای فرمت تلویزیون مناسب باشد و شورانرها نیز هر از چند گاهی با پیچش های داستانی خود، مخاطب را غافلگیر می کردند. سریال The Mist اما برای سال ها پخش نشده و تنها در قالب یک فصل ۱۰ اپیزودی باقی ماند که آن را به گزینه ای مناسب برای تماشای بی وقفه تبدیل می کند.


داستان این سریال در مورد یک مه است که آنچنان غلیظ می شود که ساکانن بریجویل، مین نمی توانند از دست آن فرار کنند. بدتر اینکه انواعی از هیولاها و اتفاقات عجیب و غریب در پشت این طوفان مخفی شده اند. برخی افراد حتی متوجه نسخه هایی متفاوت از خودشان می شوند. حتی اگر طرفدار نسخه سینمایی این داستان در سال ۲۰۱۷ نباشید نیز تماشای نسخه سریالی The Mist برای کسانی که به برند خاص کینگ در دنیای وحشت علاقه دارند یک ضرورت است و به دلیل وجود تنها ۱۰ اپیزود می توانید همراه با دوستانتان و طی چندین ساعت متوالی از ابتدا تا انتهای آن را تماشا کنید.

۵- American Gothic

اگر به سریال های تلویزیونی با داستان های شیطانی علاقه دارید، باید حتماً سریال American Gothic که در سال ۱۹۹۵ منتشر شد را ببینید. این سریال در مورد کلانتری به نام لوکاس بلک است که از توانایی های ماوراءالطبیعه خود برای انجام انواع کارهای شنیع و مسخره، از فریب تا قتل، استفاده می کند. اما کیلب تمپل فرزندش که از مدت ها قبل گم شده سر راهش قرار می گیرد. در حالی که کلانتر بلک کنترل شهر ترینیتی در کارولینای جنوبی را در دست می گیرد، از تمپل می خواهد که به او پیوسته و در مسیر شیطان گام بردارد.نکته جالب و ترسناک این است که در سریال American Gothic همه چیز به سرعت تاریک و شیطانی می شود. تنها در اپیزود اول، خانواده تمپل کشته شده، یک روح رویت شده، قدرت های فرازمینی مورد سوء استفاده قرار گرفته و ده ها مسئله رازآلود سر بر می آورند که مخاطب را برای تماشای اپیزود بعدی بی قرار می کنند.

تنها گناهی که سریالی American Gothic مرتکب شد این بود که با رویه دیگر سریال های سال ۱۹۹۵ شبکه سی بی اس سازگار و هماهنگ نبود. این سریال به دلیل نداشتن مخاطب تنها در یک فصل خلاصه نشد بلکه به یک اندازه مورد استقبال منتقدان و تماشاگران قرار گرفت. تنها به این دلیل سریال American Gothic ادامه پیدا نکرد که به باور مدیران شبکه با دیگر سریال ها هماهنگی نداشت. اما کسانی که به ژانر وحشت علاقه دارند باید حتماً ۲۲ اپیزود American Gothic را تماشا کنند.

۴- Nightmares & Dreamscapes: From The Stories Of Stephen King

سریال های استفن کینگ بار دیگر در این فهرست دیده می شوند و این امر نیز دلیل خوبی دارد. اقتباس های زیادی از داستان های ترسناک کینگ در دهه های گذشته صورت گرفته و همه آن ها موفقیت آمیز نبوده اند. اما اگر تنها یک سریال توانسته باشد به خوبی این داستان ها را در قالب یک سریال ارائه کرده باشد آن سریال Nightmares & Dreamscapes: From The Stories Of Stephen King است. اگر چه آثار کتابی سلطان وحشت منابع کافی برای خلق سریالی ترسناک و ارزش تماشا دارند، داستان های سریال Nightmares & Dreamscapes  از دیگر آثار اقتباسی این نویسنده برای خلق یک سریال ترسناک آنتالوژی استفاده کرده اند. در واقع به جای برداشتی تازه از داستان های ترسناک قدیمی کینگ مانند Carrie و The Shining، این سریال روی داستان های کوتاهی از کینگ تمرکز دارد که شاید یک خواننده معمولی هرگز فرصت خواندنشان را پیدا نکرده باشد.

این سریال از همان اپیزود اول که Battleground نام دارد خیلی قوی آغاز می شود. در این داستان، مردی مرتکب قتل یک عروسک ساز شده و خیلی زود توسط گروهی از سربازان عروسکی شکنجه می شود. عجیب تر اینکه در تمام طول داستان هیچ دیالوگی رد و بدل نمی شود و کل این اپیزود روی تصاویر برای روایت داستان تمرکز می کند. در سریال Nightmares & Dreamscapes داستان های واقع گرایانه و بزرگسالانه بیشتری وجود دارد اما باید برای سفر به برخی از تاریک ترین مکان هایی که هرگز تصورش را نمی کردید آماده باشید.

۳- Black Mirror

با قرض گرفتن یک سیر اصول از سریال هایی مانند The Twilight Zone ساخته راد سرلینگ، سریال ترسناک Black Mirror در مورد کابوس های پادآرمانشهری و تکنولوژی های استفاده شده در آینده است که قرار است مشکلات جامعه را حل کنند. در حالی که گاهی اوقات تمامی پتانسیل های قابل توجه پشت این گجت ها و تکنولوژی های آینده مآبانه بررسی می شود، این سریال در واقع روی تمام کارکردهای شرورانه و ترسناک این گجت ها متمرکز است به ویژه در صورتی که بدست افراد ناباب بیفتند. این سریال در ابتدا در سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ از شبکه ۴ تلویزیون بریتانیا منتشر شده و در سال ۲۰۱۵ به نتفلیکس آمد.

پلتفرم استریمینگ نتفلیکس دو فصل ابتدایی Black Mirror را برای مشترکان آمریکایی پخش کرده و با سه فصل جذاب اضافی، به این سریال زندگی دوباره ای بخشید و در نهایت تعداد اپیزودها با احتساب فیلم تعامل Black Mirror: Bandersnatch به ۲۲ عدد رسید. اگر چه نویسندگی فصل چهارم سریال Black Mirror کمی آبکی شد، تماشای کل سریال برای کسانی که از ترکیب داستان های علمی تخیلی و ترسناک لذت می برند یک ضرورت است. اگر این موضوع برای ترغیب کردنتان به تماشای Black Mirror کافی نیست، باید بدانید که این سریال ترسناک هم از منتقدان و هم تماشاگران خانگی نقدهای مثبتی دریافت کرده و در میان بهترین سریال های جوایز امی قرار داشته است.

۲- Tales From The Darkside

بدنبال موفقیت سریال Creepshow در سال ۱۹۸۲، تقاضای بسیاری برای اقتباس فیلم جرج رومرو وجود داشت. بین ترکیبی از مشکلات حقوقی و هنری، رومرو و شورانرها تصمیم گرفتند تا مسیر دیگری را در پیش گرفته و سریالی بسازند که Tales From The Darkside نام گرفت. همانند Creepshow، این سریال نیز وحشت، علمی-تخیلی، فانتزی و نقد تند و تیز را با هم ترکیب می کرد. برخلاف سریال قبلی اما Tales From The Darkside با دیگر سریال های ترسناک کمیک متفاوت بود. این سریال حاوی داستان های کوتاهی بود که توسط نویسندگان مشهور ژانر وحشت ارائه شده بودند، مانند استفن کینگ و مایکل مک داول که باعث شدند تیم نویسندگان هیچگاه از ایده خالی نشده و بتوانند هر اپیزود را با یک ارائه منحصربفرد، جذاب سازند.

جو هیل، پسر استفن کینگ که او نیز در ژانر وحشت فعالیت دارد، قول داده بود که دنباله ای از این سریال به نام Darkside بسازد اما در نهایت به نوشتن یک سری کتاب کمیک چهار بخشی رضایت داد. در حالی که طرفداران این سریال، دنباله ای که دوست داشتند را دریافت نکردند اما نسخه اصلی همچنان در بسیاری از سرویس های استریمینگ در حال پخش است و هستند کسانی که هفته های خود را با یک داستان ترسناک دیگر از جرج رومرو به پایان می رسانند.

۱- Masters Of Horror

در سال ۲۰۰۲، مایک گاریس، کارگردان، ۱۰ نفر از دوستانش که در حوزه سینما فعالیت داشتند را به یک مهمانی شام دعوت کرد و چه تصمیم خلاقانه و فوق العاده ای از آب درآمد، دستکم برای طرفداران ژانر وحشت. آن ۱۰ مهمان شامل نام های بزرگی مانند جان کارپنتر و گیرمو دل تورو بودند. در طول زمان، افسانه های ژانر وحشت شروع به اشتراک ایده هایشان با یکدیگر کردند و مدت کوتاهی بعد، این گفتگو به سریال های تلویزیونی ترسناکی ختم شد که نمونه اش دیده نشده بود. با گذشت زمان، بر تعداد این مهمانان در سال های آینده افزوده شده و فیلمسازان موفق دیگری مانند وس کراون و راب زامبی نیز در آن حضور یافتند. در سال ۲۰۰۵، نتیجه یک سری آنتالوژی مناسب تماشای بی وقفه به نام Masters of Horror بود.

از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷، سریال Masters of Horror یک سریال هفتگی در شبکه Showtime بود که یک فیلم کوتاه یک ساعته ساخته شده توسط یک استاد ژانر وحشت را روایت می کرد. با توجه به نام های بزرگی که در این سریال حضور داشتند، جای تعجب نداشت که این سریال ترسناک در جشنواره های تلویزیونی نامزد دریافت جایزه شده و یک جایزه Saturn برای بهترین سریال نیز دریافت کرد. اگر تنها یک اپیزود از سریال Masters of Horror را تا پایان تماشا کنید، مدت زمان زیادی طول نخواهد کشید که خود را در حال تماشای اپیزودهای میانی فصل دوم بیابید. هر اپیزود دارای سبک ارائه منحصربفردی است و به همین خاطر خبری از خستگی به خاطر فرمول های تکراری نبوده و حدس زدن تکنیک های ایجاد ترس برایتان دشوار خواهد بود.

منبع: روزیاتو