کد خبر 131648
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۵

كسانی كه خودرو را فقط در حد اتاق آن می شناسند باید آموزش مجدد ببینند.چرا مسئولان سایپا متوجه نشده اند كه قضاوت عده ای از افراد در مورد یك خودرو فقط از روی شكل ظاهری اتاق آن است؟

به گزارش مشرق به نقل از «پرشین خودرو»، هنگام بررسی فنی خودروها، دو بخش مورد توجه قرار می گیرد: 1- نمای ظاهری و تزیینات و امكانات داخلی 2- قوای محركه و موتور و ساختار فنی.

ظرفیت های یك خودرو در بخش موتور و ساختار فنی و انتقال نیرو یكی از معیارهایی است كه در خودرو مورد ارزیابی قرار می گیرد، تغییرات موتور خودروهای ایکس100 سایپا در مقایسه با مدل های قبلی پراید آنچنان گسترده است كه كاهش 15 درصد در مصرف سوخت و 17 درصد در كارایی را شامل شده و در زبان فنی و تخصصی این یعنی یك تغییر كامل در نیروی محركه یك خودرو كه تفاوت فاحش ایکس100را از پراید نمایان می كند.

از طرف دیگر تزیینات و امكانات داخلی یك خودرو علاوه بر زیبایی ظاهری، یكسری از نیازهای ایمنی و رفاهی را پوشش می دهد كه در خودروهای ایکس100سایپا نحوه قرارگرفتن صندلی ها، نوع و شكل و مواد اولیه داشبورد و همچنین رودری های بكار رفته از تغییراتی است كه نسبت به پرایدهای قبلی اعمال شده است.

صندلی های بكار رفته در خودروهای ایکس100با داشتن خصوصیتی بارز نظیر تنظیم ارتفاع به گواه اكثریت دارندگان این محصولات، از نظر راحتی و استحكام تغییرات زیادی داشته كه باعث شده قالب های مورد استفاده در گذشته، دیگر كاربردی برای سایپا نداشته باشند.

در خصوص بدنه این خودرو نیز باید گفت استحكامی كه در بدنه ایکس100از طریق تقویت ستون درب ها، تقویت كف اتاق، مقاوم سازی سقف و همچنین تغییرات محفظه موتور ایجاد شده را هرگز نمی توان با پرایدهای قدیمی مقایسه كرد و مشابه و یكسان دانستن این دو خودرو كاملاً متفاوت كمال بی انصافی است.

انجام چنین تغییراتی كارهایی نبوده كه یك روزه یا یك شبه انجام گرفته باشد، هركدام از این اقدامات ساعت ها وقت و زحمت در طراحی و مهندسی را طلب كرده تا امروز بتوان ادعا كرد این خودرو توان گذراندن بالاترین تست های بین المللی را دارد كه البته دریافت گواهینامه هاو گزارشات از معتبرترین مراكز تست خودرو گواهی بر این مدعاست.

اما اتهام اصلی از سوی عده ای وارد می شود كه به نظر می رسد شناختشان از یك خودرو فقط از روی ظاهر آن است و تمام اقدامات انجام شده از سوی كاركنان و كارگران زحمت كش گروه خودروسازی سایپا را با مقایسه ای كه اساساً قیاس مع الفارغ به شمار می رود زیر سوال می برند.

شایسته است مروجین اخباری از این دست لحظه ای درنگ كرده ضمن بررسی دقیق تر و با مراجعه به وجدان خود این سوال را مطرح كنند كه چگونه ممكن است بتوان بدون درنظر گرفتن زحمات صورت گرفته برای ارتقا استاندارد و كیفیت یك خودرو، به همین سادگی زحمات و تلاش های جمع كثیری از زحمت كشان عرصه تولید ملی از مهندسین گرفته تا كاركنان و كارگران را زیر سوال برد.