به گزارش مشرق، با وجود گذشت پنج روز از دیدار تیمهای منتخب ستارگان فیفا و ستارگان کشورهای عربی، ابهامات پیرامون برگزاری این مسابقه همچنان ادامه دارد. مهدی مهدویکیا سرمربی تیم امید ایران به عنوان یکی از افراد دعوت شده به این مسابقه در قالب تیم منتخب ستارگان عربی به میدان رفت.
ابهامات درباره برگزاری این دیدار و اتفاقات پیرامون آن همچنان پا برجاست و سکوت فدراسیون فوتبال و مهدویکیا بر آن دامن میزند. در حالی که روز جمعه این دیدار نمادین برگزار شد اما چند پرسش همچنان بدون پاسخ مانده است.
۱- برای اولین بار و در اقدامی که پیش از این سابقه نداشته، روی پیراهن دو تیم پرچم کشورهای مختلف نقش بسته بود. در این میان پرچم رژیم اشغالگر قدس نیز به چشم میخورد. دیگر بر کسی پوشیده نیست که اینفانتینو رئیس فدراسیون جهانی فوتبال ارتباط نزدیکی با رژیم صهیونیستی دارد و حتی چندی پیش در سفر به این سرزمین، پیشنهاد میزبانی مشترک اسرائیل با برخی کشورهای عربی در جام جهانی ۲۰۳۰ را داده بود. اینکه بعد از چنین مسائلی در یک بازی تشریفاتی و برای اولین بار پرچم کشورهای مختلف نقش ببندد خود حاوی پیام مهمی است. در کنار این موضوع باید به آغاز و گسترش روابط برخی کشورهای عربی در زمینه ورزش با رژیم اشغالگر قدس اشاره کرد. با کنار هم قرار دادن این مسائل میتوان به نکات مهمی رسید.
بیشتر بخوانید:
رسوایی جدید برای مهدویکیا/ مربی امیدها تنها بازیکن حامل پرچم رژیم صهیونیستی!
۲- حضور آورام گرانت اسرائیلی به عنوان سرمربی تیم ستارگان جهان از دیگر حاشیههای این دیدار بود. در واقع فیفا تنها به حک پرچم اسرائیل روی پیراهن دو تیم بسنده نکرد و پای یک صهیونیست را هم به این بازی تشریفاتی کشاند.
۳- اینکه مهدی مهدویکیا به عنوان یک فرد غیر عرب در تیم ستارگان کشورهای عربی به میدان برود، ابهام بعدی است. به جز مهدویکیا و اینفانتینو (که او هم برای تیم کشورهای عربی به میدان رفت)، ۱۳ بازیکن دیگر این تیم همگی عرب بودند. یک بازیکن برزیلیالاصل به نام فابیو سزار مونتزین نیز در این تیم بازی کرد که البته تابعیت قطری دارد و حضورش در این تیم کاملاً منطقی است. اینکه چرا مهدویکیا در تیم ستارگان عربی به میدان رفت سؤال و ابهام مهمی است. مگر مهدویکیا عربزبان یا اهل کشور عربی است؟
۴- سه اسطوره فوتبال الجزایر به نامهای رباح ماجر، رفیق صایفی و رفیق حلیش به دلیل حضور آورام گرانتِ اسرائیلی در تیم اسطورههای جهان، از شرکت در بازی انصراف دادند. نواف التمیاط اسطوره فوتبال عربستان و عماد الحوسنی بازیکن پیشین تیم ملی عمان نیز وقتی متوجه شدند روی پیراهنشان پرچم اسرائیل حک شده آن را با ماژیک پوشاندند، موضوعی که با استقبال جهان اسلام متوجه شد. فراس الخطیب مهاجم پیشین تیم ملی سوریه هم پس از حضور در این مسابقه از کمیته ملی المپیک این کشور اخراج شد. مهدویکیا اما بدون توجه به این موضوع مهم با پرچم این رژیم کودککش وارد زمین شد و به خودش این زحمت را نداد که ماژیک را روی پرچم این رژیم بکشد.
۵- پنج روز از این ماجرا گذشته اما نه فدراسیون فوتبال و نه مهدویکیا به عنوان سرمربی تیم امید ایران حرفی نزده و سکوت کامل اختیار کرده و حتی عذرخواهی هم نکردهاند. مهدویکیا کاری اشتباه و خطایی بزرگ مرتکب شده اما هیچ توضیحی در این باره نداده و فدراسیون فوتبال نیز در قبال این حرکت موضع سکوت را در پیش گرفته است. انفعال مهدویکیا و فدراسیون فوتبال چه دلیلی دارد؟
۶- اینکه تصور کنیم اتفاقات رخ داده در این مسابقه سهوی بوده، سادهانگارانه است. بررسی اتفاقات و کنار گذاشتن پازلها در چند ماهه اخیر این سؤال را در اذهان ایجاد میکند که آیا این بازی بخشی از پازل عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی نیست؟