به گزارش مشرق، «لطیف الله حکیمی» بازرس وزارت دفاع ملی اظهارداشت که برای استفاده بهتر از فرودگاهای غیرنظامی و نظامی، این فرودگاها ازهم تفکیک خواهند شد و پس از این نیروهای طالبان اجازه استفاده از فرودگاها غیرنظامی را نخواهند داشت.
در آستانه سپردن مسئولیت اداره فرودگاههای بزرگ افغانستان به قطر و ترکیه، طالبان کمیسیونی را برای جدا سازی فرودگاهای غیرنظامی از فرودگاهای نظامی ایجاد کرده است.
وی در ادامه گفت: «در همین اواخر فرودگاههای نظامی و غیر نظامی با هم یکی بودند، چون یک انقلاب بزرگ آمد و تفکیک نمیشد که کدام نظامی است و کدام غیرنظامی است. به ما شکایت رسید که از نظامی شهروندان و برعکس استفاده میکردند و به همین خاطر طالبان تصمیم گرفت تا یک کمیسیون را ایجاد کنند».
حکیمی که در راس کمیسیون بررسی وضعیت فرودگاههای افغانستان قرار دارد، گفت که استفادهها از فرودگاههای نظامی و غیرنظامی چالش آفرین بوده است بنابراین «مطلق اجازه نمیدهیم که یکی از دیگری استفاده کنند، فرودگاههای غیر نظامی در اختیار شهروندان است و نظامی برای نیروهای نظامی ما است».
کشور افغانستان بیست و چهار فرودگاه دارد که ۳ فرودگاه بین المللی و دو فرودگاه بگرام وشنیدند کامل نظامی هستند.
«حکمت الله حکمت» کارشناس مسائل نظامی در این باره گفت: تفکیک فرودگاه بر اساس نوع کاربردی نظامی یا غیر نظامی آن ضروری است و بزرگترین چالش در فرودگاه بین المللی کابل کاربرد همزمان نظامی و غیرنظامی از آن است.
با این حال انتظار میرود که نمایندگان دولتهای قطر و ترکیه) تا چند روز دیگر برای گفتوگو در باره مدیریت ۵ فرودگاه افغانستان بصورت مشترک وارد کابل شوند و با طالبان مذاکره کنند.