کد خبر 1318378
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۰

سخنگوی نیروهای مسلح یمن تأکید کرد که در جریان عملیات «فجر الصحراء»، استان الجوف به جز برخی از مناطق بیابانی، به صورت کامل آزاد شده است.

به گزارش مشرق، سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن خبر داد، نیروهای صنعاء، عملیات «فجر الصحراء» را تکمیل کردند و پی این عملیات، منطقه «الیتمه» و مناطق مجاور آن در «الجوف» از اشغال ائتلاف سعودی و متحدانش آزاد شده است.

شبکه خبری المسیره یمن به نقل از سرتیپ سریع گزارش داد، در عملیات نیروهای یمنی، «مزدوران» از مناطق مذکور بیرون رانده شدند و مساحت منطقه‌ای که در این عملیات آزاد شد، بیش از هزار و دویست کیلومتر مربع است.

وی با بیان اینکه استان الجوف به جز برخی از مناطق بیابانی، به صورت کامل آزاد شده است، گفت: «در جریان عملیات فجر الصحراء، خسارات سنگینی به نیروهای دشمن وارد شد و مقادیر زیادی سلاح، به غنیمت گرفته شده است».

موقعیت استان الجوف (آزادشده) و مأرب در حال آزادسازی

سخنگوی نیروهای مسلح یمن ادامه داد: «تنش را با تنش پاسخ می‌دهیم و در انجام عملیاتهای بیشتر در برهه آتی که در راستای دفاع قانونی از ملت و میهن است، تردید نخواهیم کرد».

سریع خاطر نشان کرد: «وارد مرحله جدیدی از مقابله با پروژه ائتلاف متجاوز شدیه‌ایم و از همه مردم یمن می‌خواهیم که در جنگ آزادی و استقلال، مشارکت فعال داشته باشند».

این در حالی است که چند روز پیش، منابع یمنی خبر دادند که نیروهای این کشور در حال پیشروی در استانهای مأرب و الجوف هستند تا بتوانند این دو استان را کاملا آزاد کنند. آزادسازی این مناطق، ذخایر عظیم نفتی را در اختیار نیروهای یمن قرار خواهد داد (جزئیات بیشتر).

وی ضمن ابراز اطمینان به ملت یمن، تصریح کرد: «ما برای مقابله با دشمن جنایتکار و پاسخ به همه جنایات و تجاوزاتش، گزینه‌های مناسبی داریم... جزئیات عملیات فجر الصحراء نیز طی روزهای آتی اعلام خواهد شد».

با وجود اینکه الجوف در مقایسه با دیگر استان‌های نزدیک به آن، استان فقیری است اما این استان از «ثقل راهبردی» برخوردار است. در شمال شرق این استان اما، منابع نفت عربستان سعودی در «الربع الخالی» وجود دارد.

هر کسی که بر الجوف مسلط باشد کنترل نبرد کنونی در یمن به ویژه در پنج استان حیاتی یعنی استان «عمران» در غرب الجوف، صنعاء در جنوب غرب الجوف، مأرب در جنوب الجوف، حضرموت در شرق الجوف و صعده در شمال الجوف را در دست دارد.

الجوف مرزهای طولانی با عربستان سعودی دارد و احتمال همین موضوع در نهایت باعث می‌شود ریاض به «رایزنی‌های صلح» با صنعاء روی آورد تا «چاه نفتی الشیبه در الربع الخالی را از حملات موشکی یا پهپادی» دور نگه دارد.

منبع: فارس