کد خبر 13207
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۹

مراسم انتخاب برترين‌هاي بخش‌هاي مختلف چهلمين جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي آموزشي و تربيتي رشد، در سالن حجاب مرکز آفرينش‌هاي کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان برگزار شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، حميدرضا حاجي‌بابايي که در مراسم اختتاميه چهلمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم رشد و هشتمين دوره جشنواره بين‌المللي دانش‌آموزان فيلمساز سخن مي‌گفت، با اظهار تأسف از اين که فيلم‌هايي با موضوع تعليم و تربيت کمتر در سينماها استقبال مي‌شوند، افزود: اين مخاطب سي ميليوني، شامل 12 ميليون دانش‌آموز و 20ميليون نفر از اوليا است که ميدان گسترده‌اي را براي اکران فيلم‌هاي سينمايي فراهم مي‌کند.
وزير آموزش و پرورش در ادامه افزود: گاهي ايراد مي‌گيرند و از اين وزارتخانه مي‌خواهند که به زمينه نمايش فيلم‌ها ورود کند. ما در زمينه توليد فيلم‌ها با تهيه‌کنندگان و کارگردانان مشارکت مي‌کنيم و زمينه اکران همين فيلم‌ها را نيز فراهم خواهيم آورد.
حاجي‌بابايي در ادامه صحبت‌هاي خود عنوان کرد: هنر نشان دادن زيبايي‌هاي هستي و زيبايي‌هاي وجود انسان است. اين هنر گاهي با يک فيلم و گاهي با يک شعر تجلي پيدا مي‌کند.
وي در ادامه به اين موضوع اشاره کرد که در قرآن نيز نشان دادن و به تصوير کشيدن به صورت کامل وجود دارد.
وزير آموزش و پرورش در ادامه گفت: با فيلم و سينما و تصوير است که يقين حاصل مي‌شود و حتي در سخنراني يقين حاصل نمي‌شود.
حاجي بابايي يکي از افتخارات جشنواره فيلم رشد را امکان نمايش بيش از صد فيلم آموزشي در سايت جشنواره عنوان کرد و گفت: ما با موافقت‌نامه‌اي که با وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري منعقد کرده‌ايم، تمامي مدارس کشور به اينترنت ملي وصل خواهند شد و مي‌توانيم تمامي زحمات فيلمسازان را در اختيار دانش آموزان، معلمان و اولياء قرار دهيم.
وي هوشمند کردن مدارس را از اولويت‌هاي وزارت آموزش و پرورش خواند و گفت: با بين‌المللي‌تر شدن جشنواره، مي‌توانيم امکان نمايش فيلم‌ها را در ديگر کشورها فراهم کرده و قدرت نظام جمهوري اسلامي را به ديگران نشان دهيم.

*برگزيدگان چهلمين جشنواره فيلم رشد در بخش‌هاي مختلف معرفي شدند
بنا بر اين گزارش، در اين مراسم حجت‌الاسلام محمديان معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي، حميدرضا کفاش دبير چهلمين چشنواره بين‌المللي فيلم رشد و حاجي‌بابايي وزير آموزش و پرورش طي سخناني به بيان ديدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود پيرامون چهلمين دوره جشنواره رشد پرداختند.
در اين مراسم جوايز‌ بخش‌هاي نظير دانش آموزان فيلم‌ساز، فرهنگيان فيلم‌ساز، مستند، ‌انيميشن و داستاني به همراه جوايز دفتر کميته بين‌المللي صليب سرخ، سازمان اسلامي، آموزشي، علمي و فرهنگي (آيسسکو)، آموزش و پرورش استثنايي،‌ پدافند غير عامل، جامعه ياوري فرهنگي مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گروه مستند آموزشي، گروه مستند، پويا نمايي، ‌داستاني بلند و داستاني کوتاه اهداء شد.

* جوايز بخش فيلم‌هاي داستاني بلند
در اين مراسم تنديس زرين جايزه ويژه هيئت داوران در بخش فيلم‌هاي داستاني به «پناه‌برخدا رضايي» براي فيلم «چراغي در مه» رسيد.
همچنين جايزه رتبه اول بهترين فيلم به ابراهيم فروزش براي فيلم «سنگ اول» رسيد و وي تنديس زرين اين بخش را به دست آورد.
جايزه رتبه دوم بهترين فيلم بلند داستاني نيز به اميرشهاب رضويان براي فيلم «تابستان عزيز» اهدا شد و وي صاحب تنديس سيمين شد.
جايزه رتبه سوم نيز به براي فيلم «مي‌دونم که مي‌دوني» ساخته يوستين کريگان از آلمان رسيد و وي ديپلم افتخار اين جشنواره را به دست آورد.

* جوايز بخش فيلم‌هاي داستاني کوتاه
در بخش فيلم‌هاي داستاني کوتاه هم 4 جايزه اهدا شد که فيلم «آوايي براي مرواريد» ساخته رضا رمضان‌پور منفرد جايزه سوم را گرفت، جايزه دوم به «مريم فتحي فرد» براي «سه‌دار»‌ رسيد و تنديس سيمين جايزه اول به فيلم «هواي بسته‌بندي‌شده» ساخته اکبر تراب‌پور تعلق گرفت.
بنا بر اين گزارش، در اين بخش تنديس زرين و جايزه ويژه هيئت داوران به فيلم «خداحافظ نه و نصفي» ساخته هالنينا ديرشکا اهدا شد.

* جوايز بخش مستند دانش آموزان فيلم‌ساز
بر اساس اين گزارش در بخش جوايز دانش آموزان فيلم ساز و در بخش آثار مستند به ترتيب «تولد» ساخته عادل ابوالحسيني، «راز ساز» ساخته گل‌کو نشاطي و «ايکات» ساخته نسيم اکبرپور جوايز سوم تا اول را کسب کردند.

* جوايز بخش انيميشن دانش آموزان فيلم‌ساز
در بخش انيميشن نيز سيد مهدي اسدي‌پور براي کارگرداني انيميشن «يزد شهر قنات، قنوت، قناعت» حائز رتبه سوم، ليونور پوس براي ساخت انيميشن «تايگل و ايگو» از کشور آلمان حائز رتبه دوم و «براند خرسه» ساخت گروهي از دانش آموزان کشور اسلووني رتبه اول و تنديس زرين جشنواره را کسب کرد.

* جوايز بخش فيلم‌هاي داستاني انيميشن دانش آموزان فيلم‌ساز
در بخش داستاني مسابقه بخش دانش آموزان فيلم‌ساز، فيلم «فصل12: گياهان» به کارگرداني بهشاد حکمت رتبه سوم را کسب کرد و جايزه دوم اين بخش شامل تنديس سيمين به فيلم «اشک آسمان» به کارگرداني فاطمه زارعي رسيد و رتبه نخست اين بخش به فيلم «راز» از کشور عراق ساخته سهند سارو رسيد.

* بخش فرهنگيان فيلم‌ساز
بر اساس اين گزارش در بخش فرهنگيان فيلم‌ساز نيز جايزه ويژه هيئت داوران به فيلم «پارسا کوچولو» ساخته بهزاد مظاهري اهدا شد و «هميشه فارس» به کارگرداني وحيد گلستان، «نگين زاينده رود» به کارگرداني آرش خزائي و مجتبي ميرلوحي و فيلم «مثلثات» ساخته فاطمه گنجعلي عناوين اول تا سوم را کسب کردند.

* جوايز بخش مستند و آموزشي
در بخش جوايز اصلي جشنواره نيز گروه مستند آموزشي جايزه ويژه خود را به ناشناخته‌هاي آموزن به کارگرداني کوئين سي راسل از کشور فرانسه اهداء کرد و «بچه‌هاي کوچ» به کارگرداني عباس مهاجران از کشور ايران، «از کودک تا بوسه» به کارگرداني تيري برود از کشور فرانسه و «قند تلخ» به کارگرداني ارد زند از ايران جوايز اول تا سوم را دريافت کردند.
در بخش مستند نيز جايزه سوم به طور مشترک به فيلم‌هاي «زمزمه زنده رود» به کارگرداني جمال اسکويي از ايران و «سرزمين کودکان ناشنوا» به گارگرداني استفانو کاتي‌ني از کشور ايتاليا اهدا شده و جايزه دوم اين بخش به فيلم «زيره‌ها هم گل دارند» به کارگرداني محمد اسلامي از ايران تعلق گرفت. همچنين جايزه اول اين بخش به فيلم «جزاير بيکيني؛ بهشتي در منطقه خطر» ساخته کلاوس شريچ از کشور آلمان اهداء شد. همچنين فيلم «زمستان آلبرت» به کارگرداني آندرياس کوفود از کشور دانمارک اهداء شد.

* جوايز بخش پويانمايي
بر اساس اين گزارش، در بخش پويانمايي انيميشن «نوازده» به کارگرداني کيانوش عابدي جايزه سوم را از آن خود کرد، جايزه دوم به فيلم «من و هيولايم» ساخته کلوديا روسلين از کشور سوئيس رسيد و جايزه اول به فيلم «کيمياگر» ساخته مهدي خرميان اهداء شد، ضمن آن که جايزه ويژه اين بخش به فيلم انيميشن «داستان سفال» به کارگرداني ميان بياني اهداء شد.

* برگزيدگان جشنواره از نگاه 40 معلم
در بخش منتخب 40 معلم 3 اثر «بگذاريد بازي کنيم» ساخته روح‌الله اکبري، «‌جاي خالي» ساخته سيد امير نعيمي حسيني و «آموزش احترام در ژاپن» ساخته لوسي توآيت از کشور انگليس شايسته تقدير شناخته شدند.

* برگزيدگان سازمان اسلامي، آموزشي، علمي و فرهنگي (آيسسکو)
در اين مراسم دفتر سازمان اسلامي، آموزشي، علمي و فرهنگي (آيسسکو) نيز 10 لوح سپاس اهداء کرد که به ترتيب فيلم‌هاي «سرخرگ» به کارگرداني پيمان نهان قدرتي، «ميرا ماليک» به کارگرداني مارکوس بورگون از کشور اسپانيا، «عشق کودک» به کارگرداني دانيل ويرتبرگ از کشور سوئد، «پل» به کارگرداني شاهپور شهبازي، فيلم «يوسف ملا» به کارگرداني عليرضا نوروزي خراساني، «پروانه‌هاي خاکستري» به کارگرداني علي اصغر نجات، «پشت درياها شهري است» به کارگرداني اوين باجلاني، «شيشه» به کارگرداني علي صادقيان، «بالاتر از سياهي» به کارگرداني وحيد گلستان و «از ته دل» به کارگرداني پيام زين العابديني از سوي دفتر آيسسکو شايسته تقدير شناخته شدند.

* جوايز دفتر کميته بين‌المللي صليب سرخ در ايران
همچنين دفتر کميته بين‌المللي صليب سرخ در ايران نيز دو لوح سپاس اهدا کرد که به ترتيب فيلم‌هاي «هنوز در غزه زندگي جاري است» شاخته نيکولاس واديموف از کشور لبنان و «بچه‌هاي جهان» ساخته حامد سعادت از ايران تقدير شدند.
از سوي آموزش و پرورش استثنايي نيز دو لوح سپاس به فيلم‌هاي آسيه به کارگرداني عليرضا مقدم و پاي رفتن به کارگرداني حسين احمديان اهدا شد.

* جوايز سازمان پدافند غير عامل
سازمان پدافند غير عامل نيز به دو فيلم «حريم» ساخته آذر مبارکي و «سرخط» به کارگرداني بهرام صادقي فريدي لوح سپاس اهداء کرد.

* جايزه جامعه ياوري فرهنگي
در اين مراسم جامعه ياوري فرهنگي نيز از فيلم «سقف باران خورده» به کارگرداني رحمان حاصلي تقدير کرد.

* جوايز مجتمع فولاد مبارکه
بر اساس اين گزارش مجتمع فولاد مبارکه نيز دو فيلم «فرم سخت» به تهيه کنندگي روابط عمومي مجتمع فولاد مبارکه و «گنبد دوار» به کارگرداني کاوه بهرامي مقدم را شايسته تقدير دانست.

* جايزه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز
ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نيز از حسين بساکي براي کارگرداني فيلم «جهاد اکبر» تقدير کرد.