اجرای نمای ساختمان می تواند به دو روش کلی، خشک و ملاتی انجام می گیرد.
از جمله نماهای ساختمانی خشک که از طرفداران زیادی برخوردار است، می توان به نمای سرامیک و نمای کرتین وال اشاره کرد.
نمای سرامیک خشک یا سرامیک پرسلانی به نسبت سرامیک ملاتی از تنوع بیشتری برخوردار است و این امکان را به افراد می دهد تا در اجرای نمای سرامیک خود از قدرت انتخاب بیشتری برخوردار باشند، همچنین نصب سرامیک به روش خشک، استحکام مصالح در برابر فشارهای جوی بیشتر از روش ملاتی است.
نمای کرتین وال از جمله نماهای شیشه ای به حساب می آید، در این نوع از نماهای شیشه ای سیستم اجرایی به گونه ای است که بار مرده کمی را به سازه ی اصلی ساختمان وارد کنند.
نحوه ی اجرای این دو نمای ساختمانی باید با استفاده از علم مهندسی پیشرفته انجام گیرد، چرا که نیاز به محاسبات مهندسی دقیقی دارد.
در ادامه بیشتر با این دو نوع از نماهای سرامیک خشک و نمای کرتین وال آشنا خواهیم شد.
اجرای خشک در نمای ساختمان
برای اجرای نمای ساختمان می توان از دو روش کلی استفاده کرد:
- اجرا به روش ملاتی
- اجرا به روش خشک
روش ملاتی به عنوان روشی قدیمی از گذشته تا کنون در اجرای بسیاری از نماهای ساختمان ها مورد استفاده قرار گرفته، در این روش اجرایی از ملات ماسه و سیمان برای نصب مصالح بر روی نمای اصلی ساختمان استفاده می شود، این روش اجرایی از سرعت اجرایی پایینی برخوردار است و باعث پرتی مصالح ساختمانی می شود.
امروزه برای تسریع اجرای نمای ساختمان از روش خشک استفاده می شود، همچنین این روش اجرایی از پرتی مصالح کمتری نسبت به روش ملاتی برخوردار است.
سیستم اجرایی خشک در نمای ساختمان به صورت مکانیکی است، به همین دلیل است که مقاومت و دوام اجرای خشک بیشتر است و این نوع از روش اجرایی در برابر شرایط جوی متفاوت و فشارهای وارد بر نما همچون باد، طوفان، باران و … بیشترین استقامت را دارند.
از جمله نماهایی که به روش خشک اجرایی می شوند و از محبوبیت بیشتری در بین مصالح نماسازی برخوردار هستند، می توان به نمای سرامیک و نمای کرتین وال اشاره کرد.
چرا نمای سرامیک به روش خشک بهتر از روش ملاتی است؟
نمای سرامیک از جمله نماهای ساختمانی است که می تواند در سبک های گوناگونی همچون مدرن، کلاسیک، مینیمال و … مورد استفاده قرار بگیرد، این نوع از نمای ساختمانی می تواند به دو روش اجرایی ملاتی و خشک نصب شود.
در گذشته نمای سرامیک تنها به روش ملاتی و با استفاده از ملات ماسه و سیمان اجرایی می شد، در این روش اجرایی مصالح سرامیکی باید از جذب آب بالایی برخوردار می بودند تا در هنگام اجرا با استفاده از ملات در جای خود باقی بمانند، با این حال این روش اجرایی در نمای ساختمانی در گذر زمان و تغییر عوامل جوی از ماندگاری پایینی برخوردار هستند.
اجرای نمای سرامیک خشک، علاوه بر مقاومت بالا از ماندگاری بیشتری نیز برخوردار است و سرعت اجرایی بالاتری به نسبت روش ملاتی دارد.
نمای سرامیک خشک را می توان به به دو نوع اصلی تقسیم کرد.
- سرامیک خشک مجوف: روی بدنه ی این نوع از سرامیک خشک از حفره هایی برخوردار است، که علاوه بر وزن کم، بار مرده ی کمتری را به سازه ی اصلی ساختمان وارد می کنند.
همچنین این نوع از نمای ساختمانی از خاصیت آب بندی قوی برخوردار است و از عایق حرارتی و صوتی مناسبی در میان مصالح سرامیکی دارا است.
از دیگر مزایای این نوع از نمای سرامیکی می توان به امکان تعویض پانل های سرامیکی قبل و بعد از اجرا اشاره کرد.
- سرامیک خشک فول بادی: این نوع از نمای سرامیک خشک نیز از جذب آب پایینی برخوردار هستند، همچنین اجرای این نوع از مصالح سرامیک از قیمت پایین تری نسبت به سرامیک مجوف دارا است.
اجرای نمای سرامیک خشک می تواند به دو روش نمایان visible و غیر نمایان invisible نصب شود.
9 روش اجرایی در نمای کرتین وال
از دیگر روش های خشک در نمای ساختمان، می توان به نمای شیشه ای اشاره کرد.
نمای شیشه ای از انواع بسیاری برخوردار است که از جمله رایج ترین انواع نماهای شیشه ای می توان، نمای شیشه ای کرتین وال را نام برد.
نمای کرتین وال از جمله نماهای شیشه ای به حساب می آید، که از مقاومت و دوام بالایی برخوردار است و می تواند به 9 روش اجرایی شود.
- روش استیک
- روش فیس کپ
- روش فریم لس
- روش یوچنل
- روش استپ یونیت
- روش سمی فیس کپ
- روش یونیتایز
- نمای کرتن وال add on (کرتین وال )
- نمای کرتن وال تقویت شده با فولاد- رینفرس (اینسرت)
اجرای نمای کرتین وال تشکیل شده از پروفیل های آلومینیومی (لامل) و شیشه است که لامل ها نقش نگهدارنده را در سازه ی اصلی نمای کرتین وال ایفا می کنند و در نهایت شیشه را در بین آن ها جاگذاری می کنند.
همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، اجرای نمای خشک از مزایای زیادی برخوردار است، این در حالی است که نحوه ی اجرای آن به عنوان اصلی مهم است، چرا که اجرای نمای خشک نیازمند محاسبات مهندسی و دقیقی است و برای اجرای آن باید از تیم کاربلد استفاده کرد، در غیر این صورت ممکن است سبب خسارت های جبران ناپذیری شود.
از جمله شرکت های نماسازی که از سابقه ی کاری بالایی در حوزه نماهای خشک برخوردار است، می توان به شرکت نما دیزاین اشاره کرد، برای اطلاع از نمونه کارهای این شرکت و کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت نما دیزاین مراجعه کنید.
همچنین برای مشاوره و اطلاع از نحوه ی کار این شرکت می توانید با شمارههای موجود در سایت و یا صفحه ی تماس با ما، مشخصات و شمارهی خود را با این شرکت به اشتراک بگذارید، تا در کوتاهترین زمان تیم کارشناسان نما دیزاین با شما تماس بگیرند.
** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است