وزيرآموزش و پرورش گفت: برخي اين نهاد را مسوول اکران فيلمهاي ويژه دانشآموزان ميدانند در حالي که آموزش و پرورش مسوول اکران فيلمهاي سينمايي نيست.
به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، 'حميدرضا حاجي بابايي' شب گذشته (جمعه) در آيين اختتاميه چهلمين جشنواره بين المللي فيلم رشد با بيان اين مطلب افزود: ارتباط تنگاتنگ ميان تهيه کنندگان و آموزش و پرورش يکي از ضروريات ساخت فيلم هاي آموزشي است زيرا در اين صورت سينماي ما ميتواند نيازهاي تعليمي و تربيتي دانش آموزان را برطرف کند.
وي اظهار داشت: برخي از فيلمسازان آموزش و پرورش را همچون ابزاري براي اکران آثارشان براي دانش آموزان مي دانند اما بايد بدانيم اين وزارتخانه در چگونگي ساخت فيلم هاي سينمايي بايد حضور داشته باشد نه در توزيع آنها.
وزير آموزش و پرورش تاکيد کرد: وظيفه ما تنها بردن دانش آموزان به سينما نيست کما اينکه اگر اثري براي اين قشر مناسب باشد، مسوولان اين وزارتخانه به حتم چنين کاري را انجام مي دهند.
حاجي بابايي گفت: چنانچه تهيه کنندگان با آموزش و پرورش و کانون پرورش فکري کودکان تعاملي نزديک داشته باشند به حتم شاهد خلق آثار سينمايي متناسب با نيازهاي دانش آموزان خواهيم بود و در اين صورت ميتوانيم آثار سينمايي مطلوب توليد و آن را براي دانش آموزان، معلمان و والدين عرضه کنيم.
وي درمورد برگزاري چهلمين دوره جشنواره فيلم رشد گفت: اين دوره از جشنواره تکامل يافته 39 دوره قبل بود و فراگير تر و بهتر از ادوار گذشته برگزار شد.
وي افزود: فيلم و سينما امروز نقشي بي مانند در نظام تعليم و تربيت دارد و تاثير آن بر کسي پوشيده نيست.
وزير آموزش و پرورش تصريح کرد که استفاده از فيلم و سينما در آموزش و تعليم و تربيت يک انتخاب نيست بلکه به يک اضطرار تبديل شده و آموزش و پرورش ما براي به روز بودن و ايجاد نگاهي عميق به مقوله يادگيري و ياددهي بايد از اين ابزار استفاده کند.
به گفته حاجي بابايي تلاش هاي بسياري در اين راستا انجام شده اما نتايج اين فعاليت ها به دست همه دانش آموزان سراسر کشور نمي رسد و بايد براي آشنايي هرچه بيشتر آنان با اين مهم تلاش کرد.
وي با بيان اينکه هنر نشان دادن زيبايي'هستي' و 'وجود انسان' است گفت: بهترين نوع تجلي اين زيبايي در هنر از طريق فيلم انجام مي شود و آثار تصويري نقشي بسزاي در اين زمينه دارند.
وزير آموزش و پرورش در ادامه از افتتاح سايت جشنواره رشد و بارگذاري 100 فيلم بر روي آن خبر داد و گفت: با همکاري و هماهنگي هاي صورت گرفته با وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، مراکز آموزشي ما به 70 هزار مرکز تعريف شده و اين مراکز از طريق اينترانت سراسري به مرکزيت سازمان پژوهش آموزش و پرورش با يکديگر ارتباط پيدا مي کنند.
به گفته حاجي بابايي از طريق اين پايگاه اطلاع رساني دستاوردهاي پژوهشي کشور از جمله فيلم هاي آموزشي در اختيار دانش آموزان و معلمان قرار خواهد گرفت.
وي تصريح کرد که مدارس در آينده اي نچندان دور هوشمند خواهند شد و اين مهم در اولويت برنامه هاي ما قرار دارد. همچنين اين امر سبب مي شود تا آثار آموزشي ايران، امکان حضور در کشورهاي ديگر را از طريق شبکه هاي مجازي داشته باشند و فيلم هاي آموزشي ساخته شده در کشور بين المللي شوند.
*** آموزش و پرورش در انتظار تحولي بزرگ
حجت الاسلام محيالدين بهرام محمديان معاون پژوهشي سازمان آموزش و پرورش نيز در اين مراسم گفت: جشنواره بين المللي فيلم رشد ديرپاترين رويداد سينمايي کشور است و به موضوع تعليم و تربيت که امري مقدس است اختصاص دارد.
وي افزود: تجربيات سال هاي گذشته اين جشنواره، امروز ما را به چهلمين سال برگزاري اين رويداد هنري رسانده و اين جشنواره گامي موثر در راستاي استفاده از رسانه ها در موضوع آموزش و پرورش است.
معاون پژوهشي وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش در آستانه تحولي بزرگ است و وزير محترم نيز بر افزايش هرچه بيشتر رسانه ها و ابزارهاي آموزشي تاکيد دارند.
محمديان تصريح کرد که جشنواره فيلم رشد تنها به تقدير از فيلمسازان محدود نمي شود بلکه فيلم هاي آموزشي به نمايش درآمده در اين رويداد سينمايي در اختيار دانش آموزان قرار داده مي شود.
وي در ادامه از افتتاح سامانه اينترنتي بارگذاري فيلم خبر داد و گفت: در اين پايگاه اينترنتي که مدارس سراسر کشور به آن متصل خواهند شد بيش از 100 فيلم آموزشي بارگذاري شده تا دانش آموزان و معلمان از آن استفاده کنند.
*** پخش 280 فيلم براي دانش آموزان
در ادامه اين مراسم حميد رضا کفاش دبير جشنواره فيلم رشد با اشاره به عملکرد دبيرخانه اين رويداد هنري گفت: اين جشنواره پيوند سينما و مقوله تعليم و تربيت است.
وي افزود: ايجاد فضايي مناسب براي بهره برداري دانش آموزان از فيلم هاي آموزشي و ايجاد رقابت بين فيلمسازان در ساخت آثار آموزشي از جمله اهداف اين جشنواره بود که اميدوارم محقق شده باشد.
دبير جشنواره فيلم رشد با اشاره به تعداد فيلم هاي شرکت کننده در اين دوره از جشنواره خاطر نشان کرد که يک هزار و 359 اثر در اين دوره از جشنواره حضور داشتند که از اين تعداد يک هزار و يک فيلم از داخل کشور و 358 اثر به ديگر کشورهاي دنيا اختصاص داشت.
به گفته کفاش پس از بازبيني اين آثار 280 فيلم انتخاب شدند که در يک هفته در 14 سالن سينمايي در 40 سانس براي دانش آموزان به نمايش درآمدند و به طور متوسط روزانه 600 دانش آموز از اين آثار ديدن کردند.
وي ادامه داد: در مدت برگزاري جشنواره فيلم رشد 15 ميزگرد تخصصي و 5 نشست با حضور هنرمندان و متخصصان برگزار و حدود 700 دقيقه از برنامه هاي جشنواره از شبکه هاي مختلف سيما پخش شد.
دبير جشنواره فيلم رشد گفت: 107 خبرنگار از رسانه هاي مختلف اين جشنواره را پوشش خبري دادند و بيش از 80 مصاحبه و 1000 خبر در رسانه هاي مختلف از اين جشنواره درج شد.
کفاش يادآور شد: برگزاري بخش خليج فارس، باز توليد يک هزار دقيقه از فيلم هاي جشنواره در دوره هاي گذشته، رونمايي از تمبر جشنواره، تشکيل کميته علمي ثابت و معرفي فيلم هاي برتر از نگاه 40 معلم از بخش هايي بود که به اين دوره از جشنواره اضافه شد.