کد خبر 132178
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۱

نخست وزیر رژیم صهیونیستی برخلاف غربی ها با توقف غنی سازی 20 درصدی توسط ایران راضی نخواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاین، تا 24 ساعت دیگر زنگ آغاز تحریم های نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران به صدا درخواهد آمد. از فاصله نشست در سطح بالای مسکو تا نشست هفته آتی در استانبول که در سطح کارشناسان برگزار خواهد شد ، حادثه ای رخ می دهد که می تواند زنجیره مذاکره میان تهران و گروه 1+5 را پاره کند. اروپایی ها برای تشدید تحریم هایی که از چند ماه پیش زمان دقیق اعمال آن را اعلام کرده بودند مصمم هستند و هشدارهای سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد ایران به کاترین آشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رئیس تیم مذاکره کننده با ایران نیز ادامه دارد. همزمان با این تحولات ، موجی از تعبیرها و تفسیرها در رسانه های غربی به راه افتاده است.

دیوید ایگناتیوس ستون نویس روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در تازه ترین نوشتار خود در این خصوص می نویسد:

هر بار که سخن از برخورد احتمالی تل آویو با برنامه هسته ای تهران به میان می آید ، یک عبارت جالب میان وزرا و اعضای کابینه رد و بدل می شود که تقریبا عمومیت یافته است: تل آویو باید انتخاب کند: بمب یا بمباران . به زبان دیگر نگاه غالب بر این است که اگر تل آویو تاسیسات هسته ای تهران را هدف قرار ندهد ، با ایران مجهز به سلاح های هسته ای روبه رو خواهد شد.

این عبارت در حقیقت گویای فضای فکری حاکم بر دفتر نخست وزیری رژیم اسرائیل است: مشخص است که گزینه نظامی علیه ایران با وجود تحریم هایی که برخی آن را اصلی ترین دلیل بازگشت تهران به پای میز مذاکره می دانند، هنوز بر روی میز قرار دارد.

افریم هلوی از روسای سابق موساد در این خصوص می گوید: "استفاده از گزینه نظامی یک بلوف نیست. آنها در این خصوص بسیار جدی هستند. " تعداد قابل توجه دیگری از کارشناسان نیز در گفتگوهای هفته گذشته با رسانه ها تاکید کردند که جهان نباید با خیال آسوده به امور دیگر پرداخته و گمان کند که ماجرای پرونده هسته ای ایران فعلا مسکوت مانده است. اکنون چراغ زنگ خطرها همگی قرمز شده است. اسرائیلی ها در دیدار با مقام های امریکایی مرتبا گوشزد می کنند که بحث حمله به ایران در سال 2012 منتفی نشده است. هفته گذشته یک مقام ارشد اسرائیلی با حضور در واشنگتن تاکید کرد که شاید فضای جنگ در تابستان نسبت به بهار تعدیل شده است اما این گزینه برای همیشه از روی میز برداشته نشده است.

مذاکرات ایران با گروه 1+5 بیش از آنکه از استرس اسرائیلی ها بکاهد، بر نگرانی آنها می افزاید. این نگرانی به این دلیل نیست که نتانیاهو گمان میکند ایرانی ها در حال خرید زمان هستند بلکه بیم این را دارد که حتی اگر تهران به درخواست غربی ها ، غنی سازی 20 درصد را متوقف سازد و ذخیره 20 درصدی خود را نیز صادر کند باز هم 6 هزار کیلوگرم اورانیوم غنی شده با درصد پایین دارد که در بازه زمانی کمتر از یک سال می تواند آن را به اورانیوم مورد نیاز برای بمب هسته ای برساند.

نتانیاهو در حقیقت به دنبال به نقطه صفربازگرداندن کل برنامه هسته ای ایران است. بر این اساس نخست وزیر رژیم صهیونیستی درخواست ارجاع کل اورانیوم غنی سازی شده ایران حتی زیر 20 درصدی ها را دارد. اگر مذاکرات به این مرحله نرسد ، احتمال دست به سلاح شدن اسرائیلی ها بسیار بالا است.

در این میان اختلاف میان اسرائیل و امریکا بر سر درصد اورانیوم غنی سازی شده است: برای رئیس جمهوری امریکا باراک اوباما ، خط قرمزی که اگر ایران از آن عبور کند باید دست به سلاح شد ، تصمیم رهبری ایران برای پیوستن این کشور به بلوک هسته ای است. تصمیمی که رهبری ایران تاکنون بارها آن را رد کرده است. برای بنیامین نتانیاهو اما خودداری از رسیدن ایران به مرحله ای که بتواند در کوتاه ترین بازه زمانی ممکن به بمب هسته ای دست یابد، خط قرمز است. ایم مقام صهیونیستی اندک تمایلی به صدور مجوز برای غنی سازی به ایرانی ها ندارد. وی حتی توان دیدن برنامه صلح آمیز هسته ای ایران را هم در چنته دارد. در میان طرفداران نتانیاهو نیز تضارب آرایی در خصوص میزان خطرناک بودن برنامه هسته ای ایران وجود دارد.

به عنوان نمونه ایهود باراک وزیر جنگ این رژیم اعتقاد دارد که غرب باید پیش از آنکه ایران به " محدوده امنیتی " برسد یعنی زمانی که سانتریفیوژهای مخفی در نزدیکی قم! فعالیت خود را علنا آغاز کنند، متوقف شود. گمانه زنی ها حاکی از این است که ایران تا پایان سال جاری به این نقطه خواهد رسید. یک مقام اسرائیلی در این خصوص می گوید: بحث ما در خصوص برنامه هسته ای ایران یک یا دو هفته نیست اما بحث چند سال هم مطرح نیست.

برخی تحلیل گران ادعا می کنند که باراک بیش از نتانیاهو برای به توافق رسیدن با تهران بر سر غنی سازی اورانیوم تا درصدی قابل قبول ، انعطاف به خرج خواهد داد. با اینهمه برخی کارشناسان نیز در خصوص زمان دسترسی ایران به " منطقه امن " شک و شبهه دارند. به باور آنها هیچ کدام از تاسیسات هسته ای ایران حتی آنها که به ادعای غربی ها در قم پنهان است در برابر حملات ایمن نخواهد بود. بر اساس این تعریف ایران تنها زمانی مصونیت کامل خواهد داشت که زیر چتری از تسلیحات هسته ای قرار بگیرد.

ایگناتیوس در ادامه می نویسد: به باور من هرگونه حمله اسرائیلی ها به ایران بیش از آنکه سازنده باشد، مخرب خواهد بود. این حرکت می تواند جبهه مقابل برنامه هسته ای ایران را دچار شکاف کند. در حال حاضر در میان غربی ها نوئی ائتلاف علیه برنامه هسته ای ایران وجود دارد و تحریم هایی که تاکنون اعمال شده نیز دستپخت همین ائتلاف نسبی است.این حمله می تواند فرصت تاثیرگذاری تحریم ها را از میان بردارد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی باید تجربه مناخیم بگین نخست وزیر سابق این رژیم را به یاد بیاورد.وی در سال 1982 در واپسین روزهای حضور در قدرت با این استدلال که حمله به لبنان می تواند بر امنیت رژیم صهیونیستی بیفزاید لشگرکشی را آغاز کرد . داستانی که به گواه تاریخ اشتباه بزرگی بود.