پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه در روزهای گذشته شاهد حملات پهپادی و راکتی بوده و ائتلاف آمریکایی جز صدور بیانیه، نتوانسته اقدام مأثری برای توقف این حملات انجام دهد.

به گزارش مشرق، پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه در سه روز گذشته آماج حملات پهپادی و راکتی قرار گرفته و گروههای مقاومت شرایطی را بر نظامیان آمریکایی تحمیل کرده‌اند که موجب شده نیروهای آمریکایی در شرایط آماده‌باش کامل قرار بگیرند.

البته حملات راکتی یا پهپادی علیه پایگاههای نظامی آمریکا در عراق و سوریه به خصوص بعد از اقدام تروریستی دولت آمریکا در به شهادت رساندن شهیدان سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و مصوبه پارلمان عراق در خصوص لزوم خروج تمامی نیروهای خارجی شدتی مضاعف پیدا کرده است. همزمان، کاروان‌های لجستیکی که تجهیزات مورد نیاز نظامیان آمریکا را حمل می‌کنند هدف بمب‌های کنار جاده‌ای قرار می‌گیرند.

اما باید گفت که تعداد و شدت این حملات در سه روز گذشته در مقایسه با بازه زمانی مشابه در هفته‌ها و ماههای گذشته، بسیار بالا رفته است.

در این راستا «قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق روز یکشنبه در تجمع بغداد خطاب به آمریکایی‌ها گفت: «فرزندان مقاومت آماده‌اند تا درس‌های بیشتری به شما بدهند. اشغالگران آمریکایی باید درک می‌کردند که این مردم بزرگ نمی‌توانند این اشغال را بپذیرند. اشغالگر آمریکایی باید پیام های مقاومت اسلامی را درک می‌کرد؛ اما هنوز این را درک نکرده است».

بنابراین از تاریخ ۱۳ دی ماه که مصادف با سالروز جنایت آمریکا در فرودگاه بغداد بود، رشته عملیات‌های جدید آغاز شده است. در این گزارش، فهرستی از این حملات در سه روز گذشته ارائه شده است.

بامداد ۱۳ دی‌ماه

در ابتدا پایگاه نظامی «ویکتوری» در بغداد در ساعت ۴:۳۰ بامداد ۱۳ دی ماه هدف حمله دو پهپاد انتحاری قرار گرفت. پهپادهایی که بر روی آن‌ها عبارت «عملیات ثأر القادة» (عملیات انتقام فرماندهان) نوشته شده بود.

۱۴ دی‌ماه

فردای آن روز در صبح روز سه شنبه دو فروند پهپاد انتحاری به پایگاه عین الاسد در غرب عراق حمله کردند. همزمان با این حمله پهپادی کاروان لجستیکی ائتلاف آمریکایی در جنوب بغداد نیز هدف انفجار بمب کنار جاده‌ای قرار گرفت که تلفات جانی در پی نداشت.

بعد از ظهر آن روز منابع خبری در سوریه، از حمله راکتی به پایگاه نیروهای ائتلاف آمریکایی در استان دیرالزور واقع در شرق سوریه و در نزدیکی مرز عراق خبر دادند. این حمله با پنج فروند راکت به پایگاه آمریکایی‌ها در نزدیکی چاههای نفتی «العمر» صورت گرفت. به طوریکه ائتلاف آمریکایی نیز تلاش کرد با پرتاب شش گلوله توپخانه به این حمله پاسخ دهد.


موقعیت پایگاه نظامیان آمریکایی در مجاورت چاههای نفتی العمر سوریه

ائتلاف آمریکایی همچنین در صفحه رسمی خود در توئیتر در حالی که به شدت از انجام این حملات عاصی و خشمگین به نظر می‌رسید، نوشت که «گروههای همسو با ایران» موجب تهدید ائتلاف به اصطلاح ضد داعش شده‌اند.

۱۵ دی‌ماه

اما امروز (چهارشنبه) پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه شاهد بیشترین تعداد حملات در طول یک روز بودند. ابتدا در ساعات بامدادی پایگاه النصر عراق در بغداد (ویکتوری) که محل حضور تعدادی از نظامیان آمریکایی است با چهار فروند راکت هدف قرار گرفت.


راکت‌های یافت شده آماده شلیک در بامداد چهارشنبه در نزدیکی پایگاه ویکتوری بغداد

پس از آن حال نوبت پایگاه آمریکایی‌ها در سوریه بود؛ در ساعت هفت صبح امروز در حالی که نظامیان آمریکایی در پایگاه میدان نفتی العمر سوریه، تازه از خواب بیدار شده بودند، با حمله دو فروند راکت مواجه شدند و چرتشان پرید.

گروههای مقاومت گویا دست از سر این پایگاه بر نداشته و بعد از ظهر نیز دست به حمله راکتی به این پایگاه زدند. دو راکت که پس از برخورد موجب آتش‌سوزی گسترده شد.


 

راکت‌هایی که امروز در پایگاه نظامیان آمریکا در سوریه فرود آمد

پایگاه عین الاسد در عراق نیز امروز بی نصیب از حملات نماند و شامگاه حداقل پنج فروند راکت به سمت این پایگاه شلیک کنند.

همزمان با این حملات کاروان‌های لجستیکی ائتلاف آمریکایی نیز امروز دو مرتبه هدف انفجار بمب کنار جاده‌ای قرار گرفتند.

آن‌گونه که گروههای مقاومت در عراق می‌گویند، این گونه حملات تا خروج واقعی نظامیان آمریکایی از این کشور ادامه خواهد یافت و از نظر آن‌ها هیچ تفاوتی میان نیروی به اصطلاح مستشاری یا عملیاتی وجود ندارد و هرگونه حضور نیروهای خارجی در خاک عراق اشغالگری محسوب شده و بی پاسخ نخواهد ماند.

شرایط اکنون برای ارتش آمریکا در عراق و سوریه به گونه‌ای است که به طور روزانه هدف حمله راکتی یا پهپادی قرار می‌گیرد. 

نیروهای آمریکایی تا کنون عملا از نشان دادن هرگونه واکنشی عاجز مانده و هر روز منتظر حمله‌ای جدید هستند.

آمریکایی‌ها در برابر این فشارها مجبور شده‌اند اعلام کنند که حضورشان در عراق دیگر جنبه رزمی نخواهد داشت و به مأموریت‌های مشورتی محدود خواهد شد. 

مطمئنا همان‌گونه که حملات علیه نظامیان آمریکایی موجب خروج آن‌ها از عراق در سال ۲۰۱۲ شد، بار دیگر با افزایش تعداد و شدت حملات، ارتش این کشور باید فرار را بر قرار ترجیح دهد.

منبع: فارس