کد خبر 13235
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۳

توصيه انديشکده واشنگتن براي خاورميانه نزديک به اوباما: بخش سوم
پست مجزا براي هماهنگي ديپلماسي عمومي در کاخ سفيد تعيين شود
کارشناسان انديشکده واشنگتن براي خاورميانه نزديک به اوباما پيشنهاد دادند که پست‌هاي مجزا براي هماهنگي ديپلماسي عمومي آمريکا و ارتباطات استراتژيک و در کاخ سفيد تعيين شود.
به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق، سه تن از نويسندگان بنام آمريکايي به نام‌هاي "اسکات کارپتنر"، "ماتيو لويت"،" استيون سيمسون" در مقاله‌اي با عنوان «جنگيدن در نبرد ايدئولوژيک؛ حلقه مفقوده در استراتژي آمريکا براي مقابله با افراط گرايي» توصيه‌هاي را براي مقابله با اسلام گرايان در فضاي مجازي و اينترنت مطرح کردند.
پايگاه خبري تحليلي مشرق بدليل اهميت موضوع بخش‌هاي مهمي از اين توصيه‌ها را در بخش‌هاي اول و دوم منتشر کرد. آنچه در پي مي آيد توصيه‌ها و پيشنهادات راهبردي انديشکده واشنگتن براي خاورميانه نزديک به دولت اوباما است که در واقع دستور العمل‌هاي ديپلماسي عمومي و جنگ نرم آمريکا نيز بشمار مي‌آيد.
پست‌هاي مجزا براي ديپلماسي عمومي و ارتباطات استراتژيک در کاخ سفيد تعيين شود
نويسندگان اين مقاله به دولت مردان آمريکايي توصيه کرده‌اند: پست هاي مجزا براي هماهنگي ديپلماسي عمومي آمريکا، ارتباطات استراتژيک و استراتژي ضد راديکال در داخل کاخ سفيد تعيين شود و شخصي نزديک به رئيس جمهور بايد عهده دار هماهنگ کردن فعاليت هاي ضد راديکال در داخل و خارج آمريکا شود تا توجه استراتژيک اين کشور همچنان حفظ شود.
اين مقاله مي افزايد: معاون مشاور امنيت ملي براي مبارزه با تروريسم بايد تمرکز خود بر اهداف تعيين شده پرزيدنت اوباما در زمينه هاي ايجاد اختلال و نابودي و شکست القاعده و گروه هاي تروريستي ديگر حفظ نمايد.
در ادامه اين مقاله آمده است: در ضمن پست هدايت گر جديد بايد ايجاد شود و متصدّي اين امر به مشاور معاونت امنيت ملي گزارش دهد و تمام توجه خود را به مؤلفة ايدئولوژيک اين مبارزه معطوف نمايد.
نويسندگان مقاله با اين پيشنهاد که «دفتر نماينده ويژه براي جوامع مسلمان تقويت شود واختيارات آن روشن گردد»، يادآور شده‌اند: اگرچه اين دفتر نوآوري بسيار عالي دولت اوباما است اما فقدان پذيرش بين سازماني اين ايده از کارآيي آن مي کاهد، همراه با دفتر هماهنگ کننده متد تروريسم، اين دفتر بايد طرحي نو براي اقدام بلند پروازانه فراهم سازد چون اين تنها دفتري است که در دولت آمريکا اين اختيار را دارد که براي مقابله با افراط گرايي عقايد مسلمانان ميانه رو را تقويت کند. هرگونه همکاري با اداره امنيت داخلي در حوزه جامعة مسلمانان آمريکا بايد با اين دفتر هماهنگ شود.
ارتش آمريکا بايد به تعامل خود در حوزه ديپلماسي عمومي ادامه دهد
در بخش ديگري از اين مقاله آمده است: منابع نظامي و غيرنظامي متوازن ارتش به تعامل خود در ديپلماسي عمومي و فعاليت هاي ضد راديکال هم در ميدان نظامي و هم در ميدان غيرنظامي ادامه مي‌دهد، اگرچه پيشرفت هايي بدست آمده است، بررسي اختصاصي نامتوازن منابع بين سازمان هاي نظامي و غيرنظامي بويژه در وزارت خارجه نيازمند اولويتي است که در بودجه دولت آينده منعکس شده است.
اين مقاله با اين پيشنهاد که «به علت آگاهي کامل مقامات به حوزه خود، فعاليت هاي مبارزه با ايده راديکال در عمق آمريکا و در تمام سطوح توسط آنها بسط و گسترش يابد»، تصريح کرده است:. کمک دولت فدرال براي حمايت از چنين فعاليت‌هايي مهم خواهد بود. از اين کمک دولت فدرال مي‌توان براي گسترش عدالت بصورت پويا و موفق الگوبرداري کرد.
در ادامه اين مقاله آمده است: هدف برنامه‌هاي توسعه بايد به گونه‌اي باشد که مانع افتادن جوانان آسيب پذير به دام گروه هاي اسلام گراي خشن شود. بودجه اين برنامه ها بايد با هماهنگي اداره امنيت داخلي هزينه شود. اين برنامه ها که بودجه آن توسط دولت فدرال تأمين مي شود بايد در سطح محلي، عمومي و با تکيه بر دانش جامعه محلي به اجراء در آيد.
کارشناسان انديشکده واشگتن براي خاورميانه نزديک در ادامه توصيه کرده اند: آمريکا بايد استراتژي کشور يا حتي استراتژي شهرهاي خاص، گروه هاي ميانه رو و اصلي را در مبارزه با اقتدارگرايي و ايدئولوژي افراطي قوت بخشد. افزايش بودجه براي طرح‌هاي مشارکت خاورميانه و اقدامات ستودني است.
اين موسسه آمريکايي در ادامه توصيه‌هاي خود با تأکيد بر اينکه «دولت آمريکا بايد استراتژي ديپلماتيک را توسعه دهد تا حکومت هاي مقتدر و متحد را تشويق کند»، تأکيد کرده است: نخست مصر و عربستان سعودي، سياست هايي را به اجرا گذراند و چهارچوب قانونمندي را اتخاذ کنند که در قضيه کارآفريني جمع‌گرايي را ترغيب کنند و به آنها اجازه فعاليت دهند. براي تحقيق اين کار وزير خارجه بايد از سفارت خانه ها تقاضا نمايد که طرح هاي ضد راديکال براي کشورهاي خاص با اهداف و اغراض قابل سنجش بريزند.
در ادامه اين مقاله آمده است: فعاليت‌هاي مبارزه با افراط‌گرايي خشن هم در داخل و هم خارج آمريکا بايد شکل غير نظامي بخود بگيرد. در داخل سازمان هاي مجري قانون طرف صحبت اصلي در جامعه مسلمان آمريکا باقي بمانند. اجلاس شوراي شهر و ديگر نهادهاي محلي گسترش يابند. نمايندگاني از سازمان‌هاي خدماتي از قبيل توسعه شهر و مسکن، اداره آموزش و پرورش و سازمان‌هاي ديگر دعوت به همکاري شوند، برنامه هاي منسجم بايد دوره هاي آموزش مالي وزارت دارايي و دستگاه هاي تسهيل کننده ديگر را در برگيرد تا اين انسجام به راحتي در جامعه آمريکا محقق شود.
در بخش ديگري از اين توصيه ‌ها با بان اينکه "وزير خارجه بايد هيئت مشاوره تشکيل دهد تا بر چگونگي کمک دولت آمريکا به توسعه، کمک و حمايت از جنبش‌هاي جهاني عليه ايدئولوژي افراط‌گرايي خشن تأکيد ورزد"، آمده است: چنين هيئت مشاوره‌اي بايد از کارشناسان رشته هاي مختلف از فنآوري و رسانه گرفته تا فضاي مذهبي، روانشناسي و کارشناسان امنيتي باشد تا بتواند مهارت هاي زيادي در زمينه حمايت از تلاش هاي دولت آمريکا در اختيار وزير خارجه قرار دهد تا با ايدئولوژي افراط گرايي خشن مقابله کند.
کارشناسان موسسه واشنگتن براي خاورميانه نزديک در ادامه با تأکيد بر اينکه « شعبه اجرايي بايد با کنگره همکاري کند تا شالوده يک سازمان براي وقف اين‌کار پي ريزي کند که مشابه سازمان وقف ملي براي دمکراسي باشد و بودجه آن انعطاف پذير باشد» ياداور شده‌اند: بايد گروه ها و افراد قابل اعتماد بوجود آيند و حمايت شوند تا بتوانند با ايدئولوژي افراطي خشن مقابله کنند، هدف افزايش رشد شبکه هايي است که در مبارزه با ايدئولوژي افراط‌گرايانه در تمام زمينه ها و ساختارهاي متفاوت قابل اعتماد باشند.
انتهاي خبر//