کد خبر 1323510
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹

وزیران امور خارجه و دفاع آمریکا و ژاپن همزمان با بررسی همکاری بیشتر در زمینه تهدیدهای نظامی نوظهور، از اقدامات نظامی چین ابراز نگرانی کردند و آن را «تلاش مداوم چین برای تضعیف نظم قانونمدار» خواندند.

به گزارش مشرق، خبرگزاری رویترز نوشت که در گرماگرم نگرانی از چین و افزایش تنش بر سر تایوان، نقش امنیتی ژاپن در کانون توجه بیشتری قرار گرفته و مقام های دو کشور متحد به طور مجازی در مورد به روزرسانی و تقویت اتحاد امنیتی خود دیدار کردند.

بر اساس بیانیه مشترکی که پس از مذاکرات منتشر شد، این وزیران اعلام کردند که در جهت بازدارندگی و در صورت لزوم واکنش به فعالیت های بی ثبات کننده در منطقه همکاری خواهند کرد.

به گفته این مقام ها، آنها 'نگرانی های جدی و مداوم' در مورد مسائل حقوق بشر در مناطق سین کیانگ و هنگ کنگ چین داشته و بر اهمیت صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید دارند.

پیشتر، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود که دو کشور آمریکا و ژاپن قرارداد همکاری دفاعی جدیدی را برای مقابله با تهدیدهای نوظهور، از جمله توانمندی های مافوق صوت و مستقر در فضا امضا خواهند کرد.

بلینکن با اشاره به تقویت توان نظامی روسیه در مرز اوکراین، اقدام های «تحریک آمیز» پکن علیه تایوان و پرتاب موشکی اخیر کره شمالی گفت که ائتلاف ژاپن - آمریکا «نه تنها باید ابزارهای در اختیار ما را تقویت کرده، بلکه باید ابزارهای جدیدی را نیز ایجاد کند.»

بلینکن در آغاز این دیدار گفت: ما یک توافقنامه تحقیق و توسعه جدید را آغاز می کنیم که بر اساس آن همکاری دانشمندان، مهندسان و مدیران برنامه‌هایمان را در زمینه مسائل مربوط به دفاع در برابر تهدیدهای نوظهور- از مقابله با تهدیدهای مافوق صوت گرفته تا پیشبرد توانمندی های فضایی - تسهیل می‌کند.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا نیز گفت که این نشست به تعیین چارچوبی برای آینده ائتلاف امنیتی، از جمله ماموریت هایی برای «انعکاس توانایی رو به رشد ژاپن برای کمک به صلح و ثبات منطقه ای» کمک می کند.

در ادامه این دیدار، یوشیماسا هایاشی وزیر امور خارجه ژاپن به همتای آمریکایی خود گفت که جامعه بین‌الملل با چالش‌هایی از جمله «تلاش‌های فرسایشی یک‌جانبه برای تغییر وضعیت موجود، استفاده نادرست از فشار ناعادلانه و افزایش رژیم‌های مستبد» مواجه است.

به گفته بلینکن، دو کشور همچنین یک توافقنامه پنج ساله جدید را امضا خواهند کرد که استقرار نیروهای آمریکایی در ژاپن را تداوم بخشیده و توکیو نیز موافقت کرده تا ۹.۳ میلیارد دلار از مخارج استقرار نیروهای آمریکایی را در طول پنج سال بپردازد.

منبع: ایرنا