کد خبر 1325177
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۲

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که ماده‌ ای در جلبک‌های دریایی خوراکی وجود دارد که می‌تواند مانع از ابتلای سلول‌ ها به کووید ۱۹ شود.

به گزارش مشرق، تیمی از پژوهشگران در مطالعات جدید خود موفق شدند ماده ای خاص در  جلبک های دریایی کشف کنند که قادر به پیشگیری از نفوذ ویروس کرونا به سلول های بدن می شود. این عصاره جلبک دریایی که اولوان (ulvan)  نام دارد، یک ماده مقرون به صرفه و طبیعی است که می تواند مشکل دسترسی محدود به واکسن را در برخی کشورها حل کند. لازم به ذکر است که تحقیقات در مورد این ماده هنوز در مراحل اولیه است، اما نویسندگان مطالعه امیدوارند که کشف آنها منجر به ساخت دارویی شود که می تواند از انتشار انواع جدید کووید ۱۹ جلوگیری کند.

پرفسور آلکساندر گولبرگ استادز دانشکده محیط زیست و علوم زمین شناسی که سرپرستی این تیم تحقیقاتی را بر عهده دارد درباره موضوع فوق گفت: این مساله کاملا واضح است که واکسن کرونا علیرغم اثربخشی مناسب خود، به تنهایی قادر به جلوگیری از گسترش جهانی این همه گیری نیست. تا زمانی که عدم دسترسی به واکسن‌ برای میلیارد ها نفر در جوامع محروم باقی بماند، انتظار می ‌رود که ویروس به طور فزاینده ‌ای گونه‌ های بیشتری را ایجاد کند که ممکن است در برابر واکسن ‌ها مقاوم بوده  و به این ترتیب جنگ علیه ویروس کرونا همچنان ادامه خواهد داشت.

 یافتن راه ‌حل ‌های مقرون‌ به‌ صرفه و در دسترس برای سازگاری با جمعیت‌های ضعیف اقتصادی در کشورهای در حال توسعه بسیار مهم است. با این هدف، تیم پژوهشی فوق، ماده ای را آزمایش کرد که می توانست از یک جلبک دریایی معمولی استخراج شود.

پرفسور گولبرگ در ادامه توضیحاتش اضافه می‌کند که اولوان از جلبک‌های دریایی به نام اولوا، که یک نوع «کاهوی دریایی» خوراکی است که در کشورهایی مانند ژاپن، نیوزلند و هاوایی مصرف می شود، استخراج می ‌شود.
این تیم پژوهشی پس از بررسی های اولیه دریافت که عصاره جلبک دریایی می تواند به طور موثری از تکثیر ویروس ها جلوگیری کند. در ادامه محققان شروع به بررسی اولوان به عنوان یک داروی موثر دفاع علیه کووید کرد. گفتنی است بررسی های انجام شده نشان می دهد این ماده حتی می تواند عفونت برخی از ویروس های دیگر انسانی را نیز مسدود کند.

محققان با استخراج اولوان از جلبک اولوا و ارسال آن به موسسه تحقیقات جنوبی در آلاباما دور جدید مطالعات خود را شروع کرده و گروهی دیگر از محققان، در آزمایشگاه بیماری های عفونی یک مدل آزمایشگاهی برای بررسی سلول های در معرض ویروس کرونا ایجاد کردند.

نتایج این مطالعه نشان می دهد که در حضور اولوان، ویروس SARS-CoV-۲ نمی تواند سلول ها را آلوده کند. این موضوع در حالی است که سایر عصاره های جلبک توانایی مشابهی در جلوگیری از عفونت کرونا ویروس نشان ندادند. دانشمندان در تلاش هستند فرمولی را به کمک این جلبک بسازند که در بیماران مبتلا به کرونا قابل استفاده باشد.
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی PeerJ منتشر شده است.

منبع:سیناپرس