به گزارش مشرق به نقل از فارس، با برگزاری نشست ژنو، بار دیگر شرایطی فراهم شد تا شبکه خبری بیبیسی "غرضورزی" خود پیرامون بحران سوریه را به نمایش گذارد. در حالی که شبکههای مختلف غربی و عربی در مکان برگزاری نشست ژنو مستقر شده بودند تا اخبار و حواشی مربوط به این جلسه را لحظه به لحظه و زنده پوشش دهند، زمانی که پس از کوفی عنان، هیلاری کلینتون و ویلیام هیگ، نوبت به سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه رسید تا دیدگاههای خود را درمورد مسائل سوریه بیان کند، این شبکهها، پخش زنده برنامههای خود را قطع کردند و تصاویر دیگری را نمایش دادند.
علت این اقدام، انتقاد لاوروف به برخی رسانههای غربی بود. او در این کنفرانس خبری گفت: "خبرنگاران شبکههای بیبیسی، سیانان و یورو نیوز تصاویر تلفن همراه را درباره حوادث سوریه پخش کردند که غیرقابل استناد بودند و تلاش میکردند دولت سوریه را مسئول کشتارها نشان دهند."
|
همین انتقاد کافی بود تا هر یک از رسانههای فوق اقدام به قطع پخش سخنان وزیر خارجه روسیه کنند. در این میان، واکنش بیبیسی جالبتر از بقیه بود. این شبکه دولتی انگلیس که در ظاهر داعیه اطلاعرسانی صحیح و شفاف را دارد، در اثنای سخنان لاوروف، برنامه هواشناسی پخش کرد!
البته این نخستین بار نیست که بیبیسی در انعکاس اخبار مربوط به حوادث سوریه، غیرشفاف عمل میکند. چندی پیش این پایگاه خبری، پس از جنایت تروریستهای سوریه در کشتار تعدادی کودک، تصویری منتشر و اعلام کرد کودکان کشته شده در این عکس، نتیجه حملات ارتش سوریه است. اما عکاسی ایتالیایی با نام مارکو دی لاور با صدور بیانیهای اعلام کرد عکس منتشر شده از آنچه کشتار الحوله در سوریه خوانده میشود، عکسی است که او 27 مارس سال 2003 در منطقه نصیب عراق گرفته است.
|
البته فعالیتهای جانبدارانه و غیرحرفهای بیبیسی صرفا به مسائل بینالمللی محدود نمیشود. در دورهای که شهرهای انگلیس صحنه اعتراضات شهروندانی بود که علیه سیاستهای تبعیضآمیز دولت و وضعیت بد معیشتی خود و همچنین قتل یکی از شهروندان به دست پلیس، به خیابانها ریخته و با واکنش خشونتآمیز پلیس روبرو شدند، بیبیسی معترضان را همه "آشوبگر، دزد و وحشی" خواند و پلیس را قربانی خشونتهای این افراد معرفی کرد.
این شبکه خبری که اغلب اخبار مربوط به این حوادث را با عبارت «آشوب در لندن» پوشش میداد، در گزارشی زنده اعلام کرد: «همزمان با دهها شهر دنیا، گروهی از معترضان به نظام سرمایهداری در لندن تجمع و اعلام کردند میمانند تا نتیجه بگیرند. اما وقتی از آنها میپرسیم که نتیجه چیست و پیشنهادتان برای حل مشکل مالی چیست، راه حل مشخصی ندارند.»
|
دو نکته در این باره قابل توجه است؛ نخست اینکه بیبیسی برای اینکه علت و هدف اعتراضات را کوچک و محدود نشان دهد، اعلام میکند تجمع کنندگان نسبت به نظام سرمایهداری معترض هستند، این در حالی است که معترضان نسبت به وضعیت بد اقتصادی، شرایط بد زندگی، نابرابری اقتصادی، فقر و بیکاری و هزاران مشکل دیگر معترض هستند. این شبکه خبری سپس با طرح این موضوع که «معترضین راه حلی برای خروج از وضعیت کنونی ندارند»، میخواهد بیهدفی و سر در گم بودن این اجتماع را القاء کند. این در حالی است که همین رسانه دولت انگلیس، در ناآرامیهای دو سال گذشته ایران تلاش کرد با گزارش لحظه به لحظه، اوضاع را متشنج جلوه دهد و "آشوبگران" را "معترضانی" بنامد که به دنبال احقاق حقوق خود هستند!
جالب اینکه بیبیسی در حالی که در قبال اعدام ترزا لویئس، یک زن آمریکایی مبتلا به نارسایی ذهنی به خاطر قتل همسرش کاملا سکوت اختیار کرده بود، در ماجرای زن ایرانی که متهم به زنای محصنه و قتل همسرش بود، با پخش اخبار و مصاحبههای متعدد به پوشش گسترده این ماجرا پرداخت و حکم صادره برای وی را نقض حقوق بشر در ایران قلمداد کرد.
اینها همه بخشی از فعالیتهای رسانهای غیرحرفهای شبکهای است که داعیهدار «آزادی بیان» و «جریان آزاد اطلاعات» است و همواره کشورهای منتقد سیاستهای انگلیس را نوک پیکان انتقادات خود در همین مقولهها قرار میدهد.