به گزارش مشرق اسدالله جولايي در گفتگو با مهر با بيان اينکه ازسال 47 تا سال87 به قربانيان حوادث رانندگي و تصادفات بي توجهي شد، گفت: در اين 40 سال هيچ سازمان يا نهادي متولي توجه به قربانيان حوادث، خانواده کشته شدگان در تصادفات و زندانيان ديه نبوده است.
وي افزود: ستاد ديه کشور از سال 78 تلاش کرد قانوني را در مجلس شوراس اسلامي به تصويب برساند تا بيمه شخص ثالث براي تمامي خودروها در کشور اجباري شود که پس از 10 سال اين قانون در 31 ارديبهشت ماه سال 1387 تصويب شد.
جولايي اظهار داشت: بر اساس آمار ستاد ديه کشور در 30 سال گذشته بيش از 460 هزار نفر بر اثر تصادف منجر به فوت يا نقص عضو وارد زندان شده اند در حالي که پس از تصويب اين قانون در سال 82 تنها 30 هزار نفر به عنوان زندانيان ديه وارد زندان شدند.
رئيس ستاد ديه کشور گفت: از 25 ماه گذشته تاکنون تنها يکهزار زنداني ديه وارد زندانهاي کشور شده اند که اکثر اين زندانيان به دليل مستي، نداشتن داشتن گواهينامه، اعتياد و... سبب تصادف و فوت و جرح عابران شده اند و در مجموع سه هزار و 500 زنداني ديه در کشور وجود دارد.
جولايي از تمامي رسانه هاي کشور درخواست کرد مردم را با اصول راهنمايي و رانندگي آشنا کرده و فرهنگ درست رانندگي کردن را در جامعه نهادينه کنند.
رئيس ستاد ديه کشور از تدوين طرح جامع اصلاح عبور و مرور کشور در کميته راهبردي آموزش و پژوهش ستاد ديه خبر داد و افزود: اين طرح براي تصويب به شوراي فرهنگ عمومي کشورارائه شد و مهرماه امسال توسط شوراي فرهنگ عمومي و شوراي عالي ترافيک تصويب و به تمامي استانداريهاي کشور ابلاغ شد که بر اساس آن تمامي دستگاههاي آموزشي (31 دستگاه دولتي) ملزم به آموزش همگاني عبور و مرور و آشنا کردن مردم با قوانين و آيين نامه راهنمايي و رانندگي شده اند.
وي افزود: بر اساس اين طرح وزارت آموزش و پرورش بايد اصول راهنمايي و رانندگي و عبور و مرور در شهر را در کتب درسي دانش آموزان از پيش دبستاني تا دانشگاه آموزش دهد.
جولايي اظهار داشت: اجراي طرح آموزش همگاني عبور و مرور براي مساجد، پايگاههاي بسيج، نمازجمعه ها، سازمان تبليغات اسلامي، دانشگاهها، حوزه هاي علميه، صدا و سيما، سينما، رسانه ها و... در اين طرح ديده شده است.
رئيس ستاد ديه کشور با بيان اينکه ساليانه بيش از 25 هزار نفر قرباني تصادفات رانندگي در کشور مي شوند گفت: آمارها نشان مي دهد که ساليانه بيش از 300 هزار نفر بر اثر تصادفات رانندگي راهي بيمارستانها مي شوند به همين دليل دستگاههاي آموزشي براي جلوگيري از اين حوادث رسالتي بزرگي بر عهده دارند و بايد پاسخگو باشند.
80 درصد زندانيان ديه متاهل هستند
جولايي با بيان اينکه مدير و مسئولان ستاد ديه برنامه بازديد از زندانهاي کشور را در دستور کار ماهيانه خود دارند گفت: 30 درصد زندانيان ديه را جوانان زير 30 سال و 80 درصد از کل زندانيان را افراد متاهل تشکيل مي دهند.
رئيس ستاد ديه کشور در پاسخ به اين پرسش که آيا کمک رياست جمهوري براي آزادي زندانيان ديه ادامه دارد، گفت: اين کمک در يک مقطع کوتاه انجام شد و ديگر تکرار نمي شود.
وي افزود: در اين مقطع دو هزار و 584 زنداني ديه با بدهي 104 ميليارد تومان در حال آزادي هستند که نيمي از اين مبلغ را رئيس جمهور و نيمي ديگر را ستاد ديه تامين کرد.
رئيس ستاد ديه کشور با بيان اينکه در 25 ماه گذشته يکهزار زنداني ديه وارد زندانهاي کشور شده اند گفت: بيشتر اين زندانيان به دليل مستي، نداشتن گواهينامه، اعتياد و... سبب تصادف و فوت و جرح عابران شده اند و در مجموع سه هزار و 500 زنداني ديه در کشور وجود دارد.