به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دكتر رضا سعيدي روز 13 تير ماه در نشست خبري بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوان كه در دفتر معاون بهداشتي دانشگاه برگزار شد، افزود: مكانهايي مانند سرافرازان كه كانون سالك در مشهد است به علت بافت و ساخت و ساز بيرويه دچار مشكل شدهاند.
وي تصريح كرد: بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوان از دو نظر اقتصادي و بهداشتي اهميت دارد، از نظر بهداشتي تحت تاثير قرار دادن سلامت و از لحاظ اقتصادي، خسارات عمدهاي است كه اين بيماريها به صنايع غذايي و دامداران وارد ميسازد و هزينههاي درماني افراد اطلاق ميشود.
سعيدي خاطرنشان كرد: در فرانسه هر مورد تب مالت حدود دو هزار دلار هزينه درمان و 800 دلار هزينه از كار افتادگي دارد همچنين بيماري سل در گاو كاهش 30 درصدي شير، افت توليد مثل و كاهش ارزش دامي گاو ميگردد كه در آمريكا اين بيماري حدود 100 ميليارد دلار يعني ساليانه 125 ميليارد دلار آمريكا ضرر اقتصادي ميرساند.
وي اظهار كرد: در بحث سالك مشهد يكي از مناطق مهم است كه در چند سال اخير سير تحولي داشته به طوري كه اين ميزان در سال 88، 5 هزار و 600 مورد، در سال 89، 3 هزار و 500 مورد در سال 90 اين ميزان به 3 هزار و 200 مورد كاهش يافته است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با بيان اينكه در بحث حيوان گزيدگي 10 درصد كل كشور را دارا هستيم، ادامه داد: بيش از 12 هزار مورد حيوان گزيدگي اعلام شده است كه 82 درصد آن ناشي از گازگرفتگي سگ و 13 درصد آن مربوط به گربه است كه به دنبال گازگرفتگي هاري مطرح ميشود كه عليرغم 12 هزار و 275 مورد گازگرفتگي كه در سال قبل گزارش شده هيچ مورد هاري گزارش نشده است.
وي گفت: هزينه درمان حيوان گزيدگي براي هر فرد 100 هزار تومان است و هر فرد به وسيله بهترين واكسنهاي موجود كه از فرانسه وارد ميشوند، درمان ميشوند.
سعيدي در خصوص تب كريمه كنگو خاطرنشان كرد: 15 مورد مثبت از 81 مورد مشكوك، مشخص شده كه دو مورد فوتي داشتيم كه به دليل آن اطلاع رساني خوب به مردم و رعايت نكات بهداشتي است.
وي گفت: بيشترين ميزان تب كنگو در خراسان و سيستان و بلوچستان است كه ذبح دام و داشتن مرز مشترك با افغانستان عامل اصلي افزايش آمار است.