کد خبر 1337010
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۲

برنج سیاه که یک دانه قدیمی به شمار می آید و بیشتز از سایر گونه های برنج مفید است.

به گزارش مشرق، برنج قهوه ای و برنج سفید از انواع برنج محبوب هستند اما برنج سیاه که یک دانه قدیمی به شمار می آید و بیشتز از سایر گونه های برنج مفید است، به اندازه کافی شناخته شده نیست. این برنج دارای آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با بیماری های قلبی است، خواص ضد التهابی دارد و دارای فیبر غذایی است. برنج سیاه از پیشرفت چاقی، دیابت و سرطان جلوگیری می کند.
این برنج، قرن ها فقط دردست چینی ها بود، پس از آن، مردم هزاران سال در مناطق مختلف آسیا مصرف می کردند. امروزه این نوع برنج در اروپا، امریکا و استرالیا نیز موجود است زیرا مردم به خواص فوق العاده آن پی برده اند.

یک وعده غذایی از آن حاوی ۱۶۰ کالری است اما مقدار بالایی از آن را فلاونوئیدها تشکیل می دهند. منبع خوبی از فیبرهای مهم، مواد معدنی قابل توجه مانند آهن و مس و حتی پروتئین است. فقط پوست خارجی این دانه یکی از بالاترین سطوح آنتی اکسیدان را دارد.

مقایسه انواع برنج

در هر ۱۰۰ گرم از این برنج ها، این مقادیر ویتامین و مواد معدنی موجود است.

برنج سفید: ۶.۸ پروتئین ؛ ۱.۲ آهن و ۰.۶ فیبر.
  • برنج قهوه ای: ۷.۹ پروتئین، ۲.۲ آهن و ۲.۸ فیبر.
  • برنج قرمز: ۷.۰ پروتئین، ۵.۵ آهن و ۲.۰ فیبر.
  • برنج سیاه: ۸.۵ پروتئین، ۳.۵ آهن، ۴.۹ فیبر و بالاترین مقدار آنتی اکسیدان ها میان انواع برنج را دارد.

نکته: دانشمندان معتقدند که این برنج حاوی آرسنیک است؛ شما می توانید با برخی شیوه های پخت و پز از مسمومیت آرسنیک جلوگیری کنید. پخت برنج به صورت آبکش می تواند موجب کاهش سطح آرسنیک شود.
روش پخت برنج سیاه
از خانواده برنج های رنگی دیگر است. انواع مختلف آن دارای مزایای مختلفی هستند و همه آنها طعم ملایم و نابی دارند که شبیه طعم برنج قهوه ای است.

برنج سیاه نیاز به پخت طولانی مدت از یک تا چند ساعت را دارد. اگر شما بتوانید پیش از پخت برنج را خیس کنید موجب می شود تا زمان کمتری را برای پخت نیاز داشته باشید. به طور کلی پیش از خیس کردن، مانند برنج های دیگر؛ ابتدا آن را تمیز کنید و سپس با چند فنجان آب آن را خیس کنید.
بعد از یک ساعت؛ برنج را در ظرف آب جوش روی شعله بریزید، در طول جوش دانه ها را امتحان کنید و ببینید که نرم شده اند یا خیر، زمانی که برنج به بافت مورد نظرتان رسید، آن را آبکش کنید.

برنج سیاه مناسب برای طبخ چه غذاهایی است؟

  • تهیه دسرهای سنتی چینی
  • تهیه فرنی
  • کیک برنج سیاه یا نان
  • نودل
  • تهیه سوپ
  • اضافه کردن به سالاد

سوالات متداول در مورد برنج سیاه:

آیا برنج سیاه سالم تر است؟

اگرچه به اندازه سایر انواع برنج معمول نیست، اما برنج سیاه بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی را دارد و حاوی پروتئین بیشتری نسبت به برنج قهوه ای است. به همین ترتیب، خوردن آن ممکن است چندین فواید سلامتی از جمله تقویت سلامت چشم و قلب، محافظت در برابر انواع خاصی از سرطان و کمک به کاهش وزن داشته باشد.

چرا برنج سیاه اینقدر گران است؟

رشد برنج سیاه به آسانی سایر ارقام برنج نیست زیرا فقط حدود ۱۰ درصد از محصول حاصل از سایر ارقام برنج حاصل می شود. این باعث می شود که برنج بسیار گران باشد، به همین دلیل در ابتدا فقط به ثروتمندترین افراد ثروتمند اختصاص داشت – که به معنای حق امتیاز چین در زمان کشف آن بود.

چگونه برنج سیاه می خورید؟


برنج سیاه را می توانید درست مثل یک برنج سفید یا قهوه ای به عنوان یک غذای کناری ساده سرو کنید. این یک پایه عالی برای کاسه های سبزیجات و سالاد غلات درست می کند. همچنین در بوریتو و بسته بندی طعم خوبی دارد. از آنجا که برنج سیاه به طور طبیعی چسبناک است، برای سوشی بسیار مناسب است.

آیا برنج سیاه طعم خوبی دارد؟

برنج سیاه دارای طعم خوشمزه، مغزدار و بو داده است که از جهاتی شبیه برنج قهوه ای است.

آیا برنج سیاه آرسنیک دارد؟

شایان ذکر است که مانند برنج قهوه ای، برنج سیاه اگر در خاک آلوده پرورش یابد، سطح آرسنیک بیشتری نسبت به سفید خواهد داشت. برای ایمنی، حتماً آن را با نسبت آب به برنج بالاتر بپزید (آرسنیک محلول در آب است) و از برنج هایی که در آرکانزاس، تگزاس، لوئیزیانا و چین کشت می شوند خودداری کنید.

آیا برنج سیاه برای کلیه ها مفید است؟

به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، برنج سیاه همچنین از کبد و کلیه در برابر آسیب محافظت می کند.

آیا برنج سیاه نیاز به شستشو دارد؟

آبکشی نکنید: لایه خارجی دارای آنتی اکسیدان است که ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند. به آرامی بپزید: بعد از جوش آمدن، برنج باید بپزد، روی آن را بپوشانید تا آب آن را جذب کند. بخار تمام شود: برنج را به مدت ۱۰ دقیقه پس از پختن، روی حرارت و روی آن نگه دارید.

آیا برنج سیاه سرشار از کربوهیدرات است؟

کل کربوهیدرات ها: ۳۴ گرم (یک فنجان، پخته شده) برنج سیاه دارای بافتی مشخص است و گاهی پس از پخته شدن بنفش می شود. پر از فیبر است و حاوی آهن، پروتئین و آنتی اکسیدان است. این اغلب در غذاهای دسر استفاده می شود زیرا برخی از انواع آن کمی شیرین هستند. می توانید با استفاده از برنج سیاه در غذاهای مختلف آزمایش کنید.

آیا می توانم برنج سیاه را در پلوپز بپزم؟

برنج را آبکش کنید، و آن را به پلوپز خود اضافه کنید. به ازای هر فنجان برنج سیاه، آب یا مایع را به نسبت ۱ و ۳/۴ فنجان اضافه کنید. اگر پلوپز شما حالت برنج قهوه ای دارد، آن را شروع کنید. برنج سیاه پخته شده را می توان تا ۵-۷ روز در یخچال نگهداری کرد.

آیا برنج سیاه ضد التهاب است؟

برنج سیاه به دلیل داشتن بسیاری از ترکیبات شیمیایی که به عنوان عوامل ضد التهاب عمل می کنند، برای بسیاری از اثرات مفید برای بدن ما شناخته شده است.

منبع:رویدادایران