کد خبر 1337179
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۹

در سیستم‌ها و مجموعه‌های مختلف صنعتی که با انرژی و انتقال آن سر و کار دارند، از سیالات مختلف برای انتقال انرژی استفاده می‌شود. با توجه به حساسیت این سیستم‌ها کنترل جریان سیالات و مایعات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.‌ از این رو در چنین سیستم‌هایی از ابزار بسیار مهمی به نام شیر برقی آب استفاده می‌شود. این شیر برقی یکی از انواع شیرآلات است اما ساختار و عملکرد آن با سایر شیرآلات متفاوت است. از این رو اگر با سیستم‌های هیدرولیک و پنتوماتیک که به کنترل جریان مایعات نیاز دارند، سر و کار دارید، باید به خوبی با انواع شیر و نحوه عملکرد آن آشنا باشید. همینطور شیر برقی بخار نیز یکی از زیر شاخه های این مدل می باشد. این نوع شیر برقی که کارکرد آن به نیروی الکتریکی و آهنربایی وابسته است به تجهیزات مختلف صنعتی کارایی و قابلیت‌های بسیاری ارائه  می‌دهد.‌ به همین دلیل به عنوان یکی از شیرهای مهم در تجهیزات صنعتی شناخته می‌شود. 

شیر برقی چیست؟

قبل از این که راجع به انواع شیر برقی آب در هیدروپرشین صحبت کنیم، بهتر است با ساختار این شیر و نحوه عملکرد آن آشنا شوید.‌ این نوع شیر همان‌طور که از نام آن مشخص است برای عبور مایعات و البته هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد مانند شیر برقی یونیدی شیر برقی از یک ورودی و یک خروجی تشکیل شده است. به همین خاطر به شیر برقی ۲/۲ نیز معروف است. این شیر از یک بدنه فلزی و یک بوبین تشکیل شده است. با توجه به این که ممکن است مواد جاری داخل شیر برقی خاصیت خورندگی داشته باشند، جنس بدنه شیر از استیل و آلیاژهای ضد خوردگی و ضد مواد شیمیایی است. می‌توان گفت جنس این شیرها با توجه به میزان تحمل فشار سیال ورودی، میزان دما، میزان خوردگی و غیره مشخص می‌شود. بوبین نیز در واقع یک سیم است که خاصیت مغناطیسی بالایی دارد. البته جنس سیم پیچ بوبین نیز بسته به برند تولید کننده آن متغیر است.

نحوه عملکرد شیر

نیروی آهنربایی لازم برای عملکرد شیر برقی از طریق تحریک بوبین و ایجاد یک میدان مغناطیسی بزرگ حاصل می‌شود. در واقع عملکرد این شیر به این صورت است که هنگام برقراری جریان برق، بوبین دارای بار الکتریکی شده و تحریک آن یک میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند. در نتیجه پیستون داخل استوانه حرکت کرده و بر اساس مدل شیر، پیستون شیر را باز یا بسته می‌کند. انواع شیر عملکرد ساده‌ای در قطع و وصل جریان مایعات و هوا دارند. می‌توان چنین گفت شیرهای برقی آب معمولی در خطوط لوله کشی تنها دو حالت قطع و وصل دارد. نکته اینجا است که این شیرهای برقی معمولی در تجهیزات پیچیده و سنگین کارایی ندارند. در چنین تجهیزاتی که عملکرد سیستم به ورود هوای فشرده وابسته است، شیرهای برقی نیز به تناسب پیچیدگی تجهیزات پیشرفته‌تر می‌شوند.

شیر به نام سلونوئید ولو هم شناخته می‌شود. سلونوئید ولو یک ولو کنترل الکترومغناطیسی است. با توجه به نحوه عملکرد شیر برقی می‌توان این اصطلاح شیر برقی را درک کرد. مهم‌ترین مزیت شیر برقی این است که برای کنترل جریان، دیگر به اپراتور نیازی نیست و ولو به صورت اتوماتیک باز و بسته شده و جریان را کنترل می‌کند.‌ علاوه بر آن این شیر به سرعت قطع و وصل شده، کاملا قابل اطمینان است و مصرف جریان را بهینه می‌سازد.‌لازم به ذکر است که ولتاژ کاری مورد نیاز برای شیر برقی در جریان متناوب و جریان مستقیم متفاوت است.‌ این شیرهای برقی تنها هنگام شروع کار به جریان الکتریکی نیاز دارند؛ بنابراین هر چه انرژی الکتریکی در ابتدای کار افزایش یابد، شیر برقی عملکرد بهتری خواهد داشت.

کاربرد شیر

شیرهای برقی کاربرد بسیار وسیع و گسترده‌ای دارند. سرعت و امنیت دو اصل مهم در هر صنعتی است. آنچه سبب افزایش کاربرد شیرهای برقی آب و محبوبیت این قطعه صنعتی شده است، شرایط بهینه‌ای است که شیر برقی برای تولید سرعتی با امنیت بالا و مصرف کم انرژی فراهم کرده است. بیشتر واحدهای تولیدی نیز با هدف تأمین امنیت و افزایش سرعت تولید، سیستم خود را به شیر مجهز می‌سازند. مهم ترین نقش شیر برقی، قابلیت کنترل‌کنندگی آن است. این نوع شیر به طور کلی برای کنترل جریان سیالاتی با ویسکوزیته کم و گرانروی پایین کاربرد دارد. شیرهای برقی آب با عملکرد سریع، اعتبار بالا و طراحی بهینه برای قطع و وصل سیال عبوری مانند: نفت، گاز، آب، روغن و غیره به کار گرفته می‌شود.

جالب است بدانید شیرهای برقی قابلیت کنترل از راه دور را نیز دارند. گاهی اوقات شیرهای برقی با فاصله از سیستم نصب می‌گردند. در این شرایط می‌توان شیرها را طوری طراحی کرد که با وجود فاصله زیاد به سرعت، جریان الکتریکی صادر شده برای کنترل سیال را دریافت کرده و قطع و وصل شوند. سلونوئید ولوها برای کنترل جریان سیال و هوا در سیستم‌های تهیه مطبوع، پمپ‌های هیدرولیکی، بویلرهای گازی، سیستم اب پاش صنعتی و اتوماتیک، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.‌ شیرهای برقی آب در دو مدل نرمال اپن و نرمال کلوز تولید می‌شوند که کاربردهای خاصی نیز برای هر کدام تعریف شده است. در واقع زمانی که بوبین فاقد جریان الکتریکی باشد، شیر در حالت نرمال اپن بوده و مسیر آب باز است. در حالت نرمال کلوز با ورود جریان به بوبین مسیر جریان آب یا سیال قطع می‌گردد.

قیمت خرید شیر

این نوع شیر مانند سایر قطعات صنعتی در برندهای مختلف تولید می‌شود. در نتیجه کیفیت‌های متفاوتی دارد. پارامترهای بسیاری در تعیین قیمت این قطعه صنعتی نقش دارند. به عنوان مثال نوع سلونوئید ولو، نوع جریان الکتریکی ورودی به شیر، جنس بدنه شیر و دوام و ماندگاری آن، میزان تأمین امنیت و سرعت و عوامل دیگر قیمت این نوع شیر را تعیین می‌کنند. با توجه به این که کیفیت شیر برقی نقش مهمی در عملکرد بهینه آن دارد، بهتر است فروشگاهی را برای خرید انتخاب کنید که ضمن ارائه محصولات با قیمت مناسب، اصالت و کیفیت محصولات خود را تضمین کند.

خرید شیر برقی در هیدروپرشین

فروشگاه اینترنتی محصولات هیدرولیک و پنتوماتیک هیدروپرشین با بهره‌گیری از دانش تجربی کافی و با هدف فروش قطعات پنوماتیک و هیدرولیک در سال ۱۳۹۰ تأسیس شده است. این فروشگاه اینترنتی قدرتمند تمام خطوط تولید خود را با به‌روزترین روش‌های حال حاضر آپدیت کرده و ضمن فروش انواع قطعات صنعتی و ساخت برخی از قطعات هیدرولیک، تعمیر قطعات معیوب را نیز در کمترین زمان انجام می‌دهد. برای خرید انواع شیری از طریق لینک زیر وارد سایت هیدروپرشین شوید.

منبع :

https://hydropersian.com

** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است

برچسب‌ها